به نام خداوند جان و خرد
بیمارستانسازی بدون شناخت زوایای بیمارستانداری یک خطای ماندگار و نابخشودنی است
مهندس محمدرضا اردلانی - صاحب امتیاز و سردبیر سایت
جهت آگاهی از وجه تمایزات بیمارستانسازی به عنوان یک رشتهء تخصصی چند وجهی ، از دیگر رشته های صنعت ساختمان ٬ و تبیین گرایشات و اطلاعات تخصصی پزشکی و بیمارستانی مورد نیاز برای مثمر ثمر نمودن فعالیتهای عمرانی فضاهای درمانی در کشور ، پیشنهاد میگردد مطلب بیمارستان سازی چیست؟ این سایت را مطالعه بفرمائید.
*****************
فعالیت های بیمارستان سازی در کشور ما طی دو دهه شصت و هفتاد ، بدلیل محدودیت های اعمال شده از طرف نهادهای تصمیم گیر کشور ، به غلط یا به درست (که تحلیل آن خود مجال دیگری را میطلبد) ٬ بسیار کند بوده و در حد تولید سالی ۱۵ تا ۲۰ بیمارستان جدید ٬ خلاصه شده بود . به همین دلیل ٬ با پراکنده شدن نفرات و کارشناسان تیمهای بیمارستانساز کشور، کم کم فاصلهء معنا داری بین اطلاعات بیمارستانداری و تجارب بیمارستانسازی پدیدار گشت . موضوعی که باعث بروز نوعی عقب افتادگی در تکنولوزی طراحی و ساخت همان چند بیمارستان جدید گردیده بود.
این عقب افتادگی بیمارستانهای درحال تولید ٬ به زعم اکثر کارشناسان ٬ نه بدلیل کمبودهای مالی ٬ و نه بدلیل کمبودهای فنی مهندسی ٬ بلکه بدلیل فقدان کانون و جایگاهی برای تبیین اطلاعات تخصصی بین بخشی جهت کار ورزی و تبادل اطلاعات گروههای مختلف بیمارستانی بود .
بیمارستانسازی ما با بیمارستانداری مان هماهنگ و همگن نبود .
نه اینکه از ابتدا چنین نبود ٬ بلکه بیشتر شدن این مشکلات ، بدلیل آن گسست بیست ساله ای بود که بین موج بیمارستان سازی قدیم و جدید در کشور اتفاق افتاد ٬ و این باعث شد تا تبادل اطلاعاتی بین دو نسل متخصصین (قدیم وجدید) و همچنین دو گروه (مهندسان و پزشکان) کمتر حادث شود .
اطلاعات ریز تخصصی بیمارستانسازان از بیمارستانداری در زمینه های : پزشکی - ساختمانی - تاسیساتی ، اکثرآ سینه به سینه و غیر مدون بوده و با هر انگیزه ای ٬ و به هر دلیل ٬ از طرف صاحبان تجربه و اطلاعات مذکور ، در اختیار نسل بعدی به خصوص رقبای تخصصی و یا علمی ، قرار نگرفت و نتیجتآ این ثروت ملی که با صرف منابع مالی و انسانی و علمی کشور حاصل گشته بود ، مهجور یا مسکوت و یا همراه با پیشکسوتان این عرصه، غریبانه مدفون گردید .
از اواخر دهه هفتاد و پس از تغییر در نگرش حاکمیت به مقوله بیمارستانداری ، و تصویب نیاز به بیمارستانهای جدید ، عطش جامعهء متخصصین ٬ به استانداردها و مبانی بیمارستانسازی ، برای سطح وسیع نیازهای عمرانی - درمانی در موج جدید بیمارستانسازی کشور ، روز به روز افزونتر میشد ، اما ، گنجینهء اطلاعات تخصصی بیمارستانسازی ما ، متاسفانه پراکنده - ناهماهنگ - غیر قابل دسترس و یا محروم از استفاده شده بود.
آن روز که دست اندرکاران متولی دولتی ، با اضمحلال نابخردانه خانه سازی ، عملا تیر خلاص را به تنها کانون تحقیق و نشر اطلاعات ذیقیمت بیمارستانسازی شلیک نموده بودند ، بیش از هر کسی ، معدود بیمارستانسازان فعال در آن دو دهه ، غصه خوردند که این همه اطلاعات فنی و مکتوب ذیقیمت چگونه به انبار متروکه خارج شهر منتقل میگردد ؟؟.
در چنین شرایطی اگر اقدامی جدی و عملی ٬ برای ضبط و ثبت و انتقال و آموزش اطلاعات تخصصی معدود بیمارستانسازان موجود در کشور ٬ صورت نمیگرفت ٬ عقب افتادگی ها روز به روز عمیق تر گردیده و اجرای بیمارستانهای موج جدید ٬ اسف بارتر میگردید .
و این بار با توجه به تجربهء گران سنگ خطرات وابستگی به نهادهایی که یک شبه ، ثروت علمی متخصصان یک کشور را ، با یک بخشنامه نابود میکنند ، برآن شدیم تا کاملا خارج از سیستم های دولتی و توسط گروهی از متخصصین علوم مرتبط با این صنعت و با هزینه شخصی گروه مهندس اردلانی ، یک برگ یک برگ اسناد مطالعاتی و مبانی و بخشنامه ها و نقشه ها و مقالات و کتابها و.... از سازمانها و نهادها و شرکتها و افراد و... را جمع آوری و ساماندهی نماییم .
این مدارک از سال 1376 کم کم حجیم تر و غنی تر شد تا اینکه در سال 1382 تبدیل به یک کتابخانه و آرشیو 2000 آیتمی از متون تخصصی بیمارستانسازی و بیمارستانداری گردید . بگونه ای که با استفاده از مطالب آن در سمینارها و همایشهای تخصصی ، و تدوین بخشنامه های اجرایی در بدنه بعضی نهادهای دولت ، به نظر میرسید این منابع ، میتوانست و باید مورد ارجاع عموم دست اندر کاران بیمارستانی قرار گیرد .
لذا برای تحقق این نیت خیر ٬ سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران ، بعنوان اولین و تنها مرجع اینترنتی بیمارستان سازی درکشور ٬ در پائیز 1384 تشکیل و راه اندازی شد. این سایت ٬ به عنوان تنها پایگاه علمی ٬ خبری ٬ تحلیلی بیمارستانی در کشور ٬ رسالت سنگینی که بر دوش معدود متخصصان این رشته وجود داشت را درک ، و اراده نمود تا از هر نوع کمک به همهء دست اندرکاران فن بیمارستان سازی و بیمارستان داری در ابعاد مختلف ٬ اعم از مدیریت بیمارستانی ، ساختمان و تاسیسات بیمارستانی ، تجهیزات پزشکی ، مدیریت کلان خدمات درمانی و... دریغ ننماید .
این سایت ، با استعانت از پروردگار ٬ و بدون کوچکترین وابستگی تشکیلاتی یا مالی یا پشتیبانی و... به ارکان دولتی ، با همت و هزینه دلسوختگان و متخصصین این صنعت ، از طریق تحقیق و جستجو در کتابها و منابع علمی کشورهای مختلف و بازدید های میدانی از پروژه های بیمارستانی داخلی و خارجی ٬ و با دیده بانی از آخرین دستاوردهای علمی موجود ٬ ضمن توفیق در ایجاد یک بانک تخصصی و علمی بی نظیر ٬ توانسته است ٬ به طور هم زمان ، تجارب بومی دست اندرکاران داخلی را نیز ضبط و ثبت نموده و با تلفیق این دانش و آن تجربه ٬ بعنوان کانون نشر دیدگاههای تخصصی بیمارستانی ٬ مطرح و انشاءا... لحظه ای نیز در این مسیر تردید و توقف نخواهد نمود .
این سایت در مدت فعالیت 10 ساله خود با تولید و انتشار بیش از 15000 صفحه web کاملا تخصصی از اخبار و اطلاعات بیمارستانی در فضای مجازی زبان فارسی ، موفق گردیده تا ٬ با استفاده همزمان از تجربیات حرفه ای و مطالعات میدانی ٬ و همگام با اصول و استانداردهای ملی و بین المللی ٬ در طرح نظرات و دیدگاههای جدید حرفه ای پیشرو باشد ؛ به گونه ای که آثار اجرایی این تفکرات نوین در عرصه ی عمل کاملآ مشهود و در جهت رشد و اعتلای فرهنگ بیمارستانی کشور عزیزمان مثمرثمر گردیده و بتدریج به یک حرکت علمی جریان ساز تبدیل شده است .
درحال حاضر خوشحالیم که در بیشتر تحولات مثبت این صنف ٬ اولین و اجرایی ترین ایده ها از طرف سایت تخصصی بیمارستان سازی مطرح و درحافظه تاریخی این صنف ثبت گردیده است .
همچنین این تلاش علمی و پژوهشی و نحوهء بدیع اطلاع رسانی ما ٬ سبب گردیده تا این سایت همواره در صدر جستجوی موتور های جستجو گر اینترنتی قرار گیرد .
و نکته آخر اینکه ٬ خدا کند ارایهء مطالب تخصصی و اطلاع رسانی تحلیلی آموزشی نویسندگان و دست اندر کاران این سایت ٬ و سایر تلاشهای ما و شما ، موجب افزایش بهره وری بیمارستانها در تمامی ابعاد ٬ و ظهور اثرات مثبت آن در درمان بیماران باشد . انشاءا...
معرفی اعضای تحریریه سایت
آمار تفکیکی بازدید از سایت در سنوات قبل
کلمات کلیدی سایت