مجتمع خيريه كهريزك ۳۴سال پيش نزديك شهرري با همت دكتر محمد رضا حكيم زاده در مساحتي با حدود هزار متر مربع و براي نگهداري كمتراز ۱۰نفر سالمند نيازمند فعاليت خود را شروع كرد.
اين آسايشگاه امروز با زير بناي حدود ۱۸۰هزار مترمربع و با ۲۲بخش نزديك به ۱۷۰۰نفر سالمند را در خود جاي داده است.
آسايشگاه خيريه كهريزك كانون گرم بهار خزان زده زنان و مردان سالخورده و معلولاني است كه خود زماني نه چندان دور محور كانون گرم اعضاي خانواده بودند.
آنان روزگاري نان آور خانواده صميمي و گرم بودند و فرزنداني را تربيت كرده و تحويل جامعه دادند ولي امروز به دليل سالخوردگي و ناتواني كه براي همه اجتناب ناپذير است دراين آسايشگاه به انتظار نشستهاند.
هر بخش از آسايشگاه نامي براي خود انتخاب كرده كه بيانگر و سمبل پيامي براي زنده بودن و زندگي كردن است.
بخش نگهداري معلولان به نام ارغوان نام نهاده شده و دليلش شادابي و نشاط و سرزندگي گل ارغوان است و معلولان هم همانند گل ارغوان براي زندگي و شاد زيستن پيوسته در تلاش هستند.
قسمت نگهداري زنان سالمند به نام بنفشه نامگذاري شده، چرا كه زنان مثل گلبرگهاي گل بنفشه حساس و شكننده ميباشند.
در بخش سالمندان مرد، تابلويي به نام صنوبر نصب كردهاند كه نماد و نشانه قدرت و استحكام درخت صنوبر است و مردان سالمند علي رغم اينكه گرد پيري همچون برف بر موهاي آنان نشسته ولي قدرتمندانه در مقابل روزگار نشستهاند.
بخش " " MSرا ياس مينامند كه نمادي از گل ياس است و اين بخش در روز ولادت حضرت زهرا( س ) گشايش يافت به اين نام نامگذاري شده است.
مديريت آسايشگاه خيريه كهريزك هزينه اين آسايشگاه را حدود ۷۰ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: ۸۰درصد اين مبلغ از طريق كمكهاي مردمي و ۲۰درصد از سوي دولت تامين ميشود.
"محمدرضا صوفي نژاد" افزود: افراد از طريق سازمان بهزيستي وكميته امداد به اين مركز معرفي ميشوند.
وي تصريح كرد: شاخص پذيرش آسايشگاه كهريزك بيكس بودن، فقر و نياز اقتصادي است ولي اگر خانوادهاي قادر به پرداخت مبلغي براي كمك باشد اين مركز آن را دريافت ميكند.
صوفي خاطرنشان كرد: مجموعه خدماتي كه به مدد جويان داده ميشود با كمك- هاي مردم رابطه مستقيم دارد و هر چه كمكها بيشتر باشد خدمات ويژه بيشتر خواهد بود.
وي تاكيد كرد: آسايشگاه كهريزك يك آسايشگاه ملي است و به همين دليل در قياس با آسايشگاههاي ديگر شرايط ويژهاي دارد و فرا منطقهاي ميباشد و از تمام نقاط كشور مدد جو ميپذيرد.
وي با اشاره به بازديدهاي درون مرزي و برون مرزي از آسايشگاه، گفت:
از سوي سازمان ملل، يونيسف، يونسكو و وزراي رفاه اجتماعي كشورهاي مختلف براي بازديد به اين آسايشگاه ميآيند.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به قدمت ۳۴ساله آسايشگاه، ساختمانهاي آن فرسوده و كهنه شده است كه نيازمند تعمير و مرمت است.
صوفي نژاد تاكيد كرد: در اين آسايشگاه ساختمان مجهز و زيبايي براي افرادي كه به بيماري MSمبتلا هستند، باظرفيت ۱۲۰نفر به صورت مستقل وجود دارد.
وي ادامه داد: در همه اتاقها دوربين مدار بسته قرار دارد تا بيماراني كه قادر به تكلم نيستند با نگاه كردن به دستگاه و به وسيله پلك زدن پرستاران را در جريان قرار دهند.
وي گفت: به دليل قرار گرفتن آسايشگاه در خارج از شهر بايد تمامي امكانات براي افرادي كه روزي در هياهو و در بين مردم بودند فراهم شود.
صوفي نژاد افزود: سالن ورزشي، سينما، تفريح، پارك و هر چه در شهر وجود دارد بايد براي اين شهرك آماده و فراهم كرد.
وي تاكيد كرد: مردم آسايشگاهها را باور كردهاند وبه همين خاطر كمكهاي خود را به اين مكانها تقديم ميكنند ولي با اينهمه، افراد ساكن در آسايشگاه كهريزك چشم انتظار رسيدگي و سر زدن مردم و خانوادههاي خود هستند.
وي گفت: مردم با ديدار از افراد مددجوي اين مركز دلهاي شكسته را تسكين ميدهند و سالمندان با درد دل كردن تخليه رواني ميشوند و آرامش مييابند.