گشودن پنجرهها از شيوع بيماري در بيمارستانها پيشگيري ميكند
پژوهش گران ميگويند : پيشگيري از شيوع بيماري در بيمارستانها به سادگي گشودن يك پنجره است.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز ، اين راه حل ساده ميتواند از گسترش عفونتهاي هوازي مانند سل جلوگيري كند و بيمارستانهاي قديمي كه سقف بلند و پنجرههاي بزرگ دارند بهترين طراحي براي اجراي اين رهنمود هستند.
پژوهشگران کارایی اين بيمارستانها را از اتاقهاي جديد فشار منفي ٬ كه در انها با وسایل و تجهیزات و . . . مکانیکی ٬ هواي آلوده را به خارج رانده و طراحي آنها پرهزينه تر است ٬ بهتر ميدانند .
راد اسكامب از كالج سلطنتي لندن و همكارانش ميگويند گشودن درها و پنجرهها بهترين راه تهويه طبيعي است و با اين كار ، خطر انتشار ميكربها بسيار كمتر از سامانههاي تهويه مكانيكي است كه هزينه بالاي نگهداري دارند . ( البته به خاطر داشته باشید این روش برای کشور هایی است که بین ساختمان بستری بیماران یک بیمارستان تا معابر اصلی و فرعی شهری ٬ یک نوار فضای سبز وجود داشته و استاندارد ایجاد این حائل از ۲۵ الی ۱۵۰ متر در شرایط متفاوت رعایت میگردد ٬ و مثل بعضی بیمارستانهای شهرهای بزرگ ما که پنجرهء اطاق بیمار عفونی روی سر پیاده رو خیابان باز میگردد ٬ نمیباشد )
مراكز درماني قديمي با سقف بلند و پنجرههاي بزرگ بيشترين محافظت را ايجاد ميكنند و در ضمن ، تهويه طبيعي ٬ هزينه نگهداري نیز لازم ندارد.
اين محققان هواي هشت بيمارستان را در ليما پايتخت پرو آزمايش كردند . ( کشور ازمایش شونده یک قاره با کالج محقق مذکور فاصله دارد )
تهويه در بخشهايي كه بيش از ۵۰سال پيش ساخته شده بود و سقفهاي بلند و پنجرههاي بزرگ داشتند ٬ بهتر از اتاقهاي جديد بود كه از تهويه طبيعي برخوردار بودند و همچنین اين اتاقها نیز به نوبه خود از اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند ٬ بهتر بودند .
بيماري سل از طريق باكتري هوازي انتقال مييابد . محققان در اين مطالعه شيوع سل را مورد ارزيابي قرار دادند.
محققان دريافتند در اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند ۳۹درصد افراد آسيب پذير پس از ۲۴ساعت تماس با بيمار مسلول ( كه تحت درمان قرار نگرفته بودند ) به اين ميكرب آلوده شدند . اين ميزان در اتاقهاي جديد كه پنجره ء آنها باز بود ۳۳درصد و در اتاقهاي قديمي مربوط به قبل از سال ٬ ۱۹۵۰به ۱۱درصد رسيد.
گشودن پنجرهها و درها بيش از دو برابر اتاقهاي تهويه مكانيكي ٬ فشار منفي تهويه هوا فراهم كرد .
محققان به منظور آمادگي در برابر همهگيري آنفلوانزا ٬ نقش اين عوامل را در تهويه هوا مورد توجه قرار دادهاند.
پيتر ويلسون از يونيورسيتي كالج لندن ميگويد : روش كنوني مبني بر گرفتن تمامي درزهاي پنجرهها براي بخشهاي بيمارستاني اشتباه است.
منبع : خبرگزاري جمهوري اسلامي