50 مطلب آخر
عفونت بیمارستانی : سقف بلند و پنجرهء باز - اخرین متد پیشگیری

خبر تحقیق پژوهشگران کالج سلطنتی لندن در انگلیس ٬  مبنی بر اینکه ٬   مراکز  درمانی  قدیمی با سقف بلند و پنجره های بزرگ بیشترین محافظت را در برابر گسترش عفونتهای هوازی مانند سل و اپیدمی هایی نظیر انفلوانزا  ٬ خواهند داشت  ؛ خبری جالب و تامل برانگیز بود .

این اولین بار نیست و اخرین بار هم نخواهد بود . سالها تلاش و مطالعه برای ایجاد یک سیستم  مکانیکی جهت سیرکولاسیون هوای اطاق های بیمارستانی  ٬ به یکباره  نمیتواند منسوخ و رد صلاحیت شود . کما اینکه رسیدن  همین تلاش های علمی به راه کارهای گذشتگان در حل یک موضوع هم ٬ هرگز قابل نادیده گرفتن نیست . مهم چگونگی برخورد ما با این موضوع خواهد بود . 

بهترین مراکز درمانی  همانهایی هستند که در طراحی و اجرای انها ٬ مبانی سنتی و اصول مدرنیته در تمامی شئون ان ٬ مد نظر قرار گرفته باشد .  نتیجه تحقیق مذکور صرفا در یک بعد از بیمارستان بوده و اعتقاد ما  براین است که همواره  و در تمامی ابعاد یک پروژهء بیمارستانی  ٬ نمیتوان از هیچیک از این دو منظر ٬  به نفع دیگری صرفنظر کامل نمود  .

ضمن دعوت جهت قرائت مطلب خبری مذکور ٬ لازم به یاد اوریست که با  استناد به نتایج این تحقیقات  ٬ گر چه منبعد شاید مثلا بیمارستانهای قدیمی از اجرای سقف کاذب اضافی ٬  معاف شوند ٬  لیکن بطور مثال حجم فضایی که بایستی در گرمایش و سرمایش مورد محاسبه قرار گیرند ٬ نتایج  عدم اجرای  این سقف کاذب ها را ٬  در دراز مدت سربار سیستم نشان  خواهد داد  . به همین نحو است امکان باز گذاشتن پنجره ها و یا بزرگ کردن پنجره ها و یا نگرفتن درزهای پنجره ها و . . .  

بر روی کلمه  ادامه متن  برای مشاهدهء ادامه مطلب  کلیک نمایید .

تحلیل ما

متن کامل

گشودن پنجره‌ها از شيوع بيماري در بيمارستانها پيشگيري مي‌كند

پژوهش گران مي‌گويند :  پيشگيري از شيوع بيماري در بيمارستانها به سادگي گشودن يك پنجره است.

به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز  ، اين راه حل ساده مي‌تواند از گسترش عفونتهاي هوازي مانند سل جلوگيري كند و بيمارستانهاي قديمي كه سقف بلند و پنجره‌هاي بزرگ دارند بهترين طراحي براي اجراي اين رهنمود هستند.

پژوهشگران  کارایی اين بيمارستانها را از اتاقهاي جديد فشار منفي ٬  كه در انها با وسایل و تجهیزات و . . .  مکانیکی  ٬  هواي آلوده را به خارج  رانده  و طراحي آنها پرهزينه تر  است ٬  بهتر مي‌دانند .

راد اسكامب از كالج سلطنتي لندن و همكارانش مي‌گويند گشودن درها و پنجره‌ها بهترين راه تهويه طبيعي است و با اين كار ، خطر انتشار ميكربها بسيار كمتر از سامانه‌هاي تهويه مكانيكي است كه هزينه بالاي نگهداري دارند . ( البته به خاطر داشته باشید این روش برای کشور هایی است که بین ساختمان بستری بیماران یک بیمارستان  تا معابر اصلی و فرعی شهری  ٬ یک نوار فضای  سبز  وجود داشته  و استاندارد ایجاد این حائل از    ۲۵ الی ۱۵۰ متر   در شرایط متفاوت  رعایت میگردد ٬  و مثل بعضی بیمارستانهای شهرهای بزرگ ما که پنجرهء اطاق بیمار عفونی روی سر پیاده رو خیابان باز میگردد ٬ نمیباشد ) 

مراكز درماني قديمي با سقف بلند و پنجره‌هاي بزرگ بيشترين محافظت را ايجاد مي‌كنند و در ضمن ، تهويه طبيعي  ٬ هزينه نگهداري نیز  لازم ندارد.

اين محققان هواي هشت بيمارستان را در ليما پايتخت پرو آزمايش كردند . (  کشور ازمایش شونده یک قاره با کالج محقق مذکور فاصله دارد ) 

تهويه در بخشهايي كه بيش از ‪ ۵۰‬سال پيش ساخته شده بود و سقف‌هاي بلند و پنجره‌هاي بزرگ داشتند ٬  بهتر از اتاقهاي جديد بود كه از تهويه طبيعي برخوردار بودند و همچنین  اين اتاقها  نیز به نوبه خود از اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند  ٬ بهتر بودند .

بيماري سل از طريق باكتري هوازي انتقال مي‌يابد . محققان در اين مطالعه شيوع سل را مورد ارزيابي قرار دادند.

محققان دريافتند در اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند ‪ ۳۹‬درصد افراد آسيب پذير پس از ‪ ۲۴‬ساعت تماس با بيمار مسلول ( كه تحت درمان قرار نگرفته بودند ) به اين ميكرب آلوده شدند . اين ميزان در اتاقهاي جديد كه پنجره ء  آنها باز بود ‪ ۳۳‬درصد و در اتاقهاي قديمي مربوط به قبل از سال ‪   ٬  ۱۹۵۰‬به ‪ ۱۱‬درصد رسيد.

گشودن پنجره‌ها و درها بيش از دو برابر اتاقهاي تهويه مكانيكي ٬  فشار منفي تهويه هوا فراهم كرد .

محققان به منظور آمادگي در برابر همه‌گيري آنفلوانزا ٬  نقش اين عوامل را در تهويه هوا مورد توجه قرار داده‌اند.

پيتر ويلسون از يونيورسيتي كالج لندن مي‌گويد :  روش كنوني مبني بر گرفتن تمامي درزهاي پنجره‌ها براي بخش‌هاي بيمارستاني اشتباه است.

منبع : خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪

منبع : تاریخ : ۱۳۸۵/۱۲/۱۸ تعداد بازدیدکنندگان : 9901

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6895
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8965
بازدید امسال : 804448
بازدید کل : 37171521

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش