كامران باقري لنكراني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس ، افزود: آيين نامه هاي لازم براي تشويق بخش خصوصي براي ساخت بيمارستان و اتمام و راهاندازي بيمارستانهاي نيمه تمام دولتي در دولت تصويب و ابلاغ شده است ، بر اين اساس بيمارستانهاي نيمهتمام زير 50 درصد پيشرفت فيزيكي دولت به بخش خصوصي واگذار ميشود.
وي افزود: اين اقدام بر اساس تبصره 14 قانون بودجه امسال انجام ميشود ، بر اين اساس علاوه بر بيمارستانهاي نيمه تمام وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي ، بيمارستانهاي نيمه تمام ساير دستگاهها نيز ٬ در صورتي كه آن دستگاه برنامهاي براي تكميل و راه اندازي آن ندارد نيز به بخش خصوصي واگذار ميشود ٬ كه طي نامهاي از ساير دستگاهها خواستهايم اين بيمارستانهاي خود را به وزارت بهداشت معرفي كنند.
وزير بهداشت اضافه كرد: آيين نامه ديگر بحث واگذاري زمين رايگان به متقاضيان ساخت بيمارستان است كه با همكاري وزارت مسكن اين آيين نامه نيز تدوين شده و وزارت مسكن موافقت خود را در اين زمينه اعلام كرده است.
باقري لنكراني گفت: سومين آيين نامه در اين زمينه مربوط به نحوه اعطاي تسهيلات مالي براي ساخت اين بيمارستانهاست كه اين آيين نامه نيز تدوين شده و به زودي با ابلاغ آن از سوي دولت اجرايي ميشود.
وي افزود: اميدواريم اين طرحها كمك كند تا بيمارستان سازي در مناطق محروم فعال شود.
پيش از اين رحمت الله حافظي ، معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت به خبرنگار اجتماعي فارس گفته بود كه در زمان حاضر بيش از 60 بيمارستان نيمه تمام وزارت بهداشت با كمتر از 50 درصد پيشرفت فيزيكي آماده واگذاري رايگان به بخش خصوصي است.
به گفته وي بر اساس قانون بودجه امسال وزارت بهداشت و همه دستگاههاي دولتي مكلف شدهاند ، پروژههاي بيمارستاني نيمه تمامي را كه كمتر از 50 درصد آنها به اتمام رسيده است به بخش خصوصي واگذار كنند تا فعالان اين عرصه در بخش غيردولتي اين بيمارستانها را به اتمام و بهرهبرداري برسانند ، البته رعايت ضوابط و تعرفههاي مصوب وزارت بهداشت براي خدماترساني اين بيمارستانها پس از بهرهبرداري از سوي بخش خصوصي الزامي است.
قانون بودجه امسال در بندهاي چ، ح، خ، ن 4 راهكار مختلف را براي تشويق و ترغيب بخش غيردولتي در بيمارستان سازي در نظر گرفته است.
به گفته حافظي نخستين راهكار براي تشويق و ترغيب بخش خصوصي در بيمارستان سازي ، واگذاري زمين رايگان براي اين كار در سراسر كشور به جز مراكز استانهاي برخوردار است كه از سوي وزارت مسكن انجام ميشود ، دوم تأمين و پرداخت بخشي از سود تسهيلات بانكي ساخت اين بيمارستانها از سوي وزارت بهداشت است كه 10 ميليارد تومان به همين منظور در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وي گفت: سود تسهيلات بانكي براي ساخت بيمارستانها 12درصد است و وزارت بهداشت ميتواند به تشخيص خود بخشي از اين سود بانكي را پرداخت كند ، محدوديتي براي سقف كمك وزارت بهداشت براي پرداخت سود اين تسهيلات پيشبيني نشده است اما هر چه منطقه محرومتر باشد ميزان اين تسهيلات بيشتر است و چه بسا بتوان تا 10درصد ميزان اين سود را پرداخت كرد.
حافظي افزود : راهكار ديگري كه براي تشويق بيمارستان سازي در قانون بودجه امسال پيشبيني شده ، اين است كه وزارت بهداشت ميتواند تا 15درصد اعتبارات تملك دارايي خود را براي كمك به ساخت بيمارستان توسط بخش خصوصي هزينه كند و به جز در مراكز استانهاي برخوردار ٬ اين اعتبار ميتواند تا 25 درصد كل هزينه ساخت يك بيمارستان را پوشش دهد.
وي اضافه كرد: بر اساس قانون بودجه امسال بخش غيردولتي تا 20 سال حق تغيير كاربري اين بيمارستانها و مراكز درماني را ندارد.
معاون وزير بهداشت گفت: البته اعتبار ساخت بيمارستانهاي دولتي در اختيار وزارت بهداشت نيست و چون وزارت مسكن متولي ساخت اين مراكز است ٬ اعتبار ساخت اين پروژههاي بيمارستاني نيز در اختيار اين وزارتخانه است و وزارت بهداشت فقط بهرهبردار اين پروژههاست . به همين علت اين اعتبار بايد از وزارت مسكن اخذ و در اختيار متقاضيان ساخت بيمارستان در بخش غيردولتي قرار گيرد.
حافظي افزود : انتظار ما اين است كه با اين مصوبات بيمارستان سازي در كشور رونق گيرد و بخشي از كمبودهاي كشور از اين طريق جبران شود ، البته در سال اول اجراي اين مصوبات ممكن است اين فعاليتهاي نمود نداشته باشد اما به مرور و از سال آينده شاهد بهرهبرداري بيمارستانهاي غيردولتي در كشور خواهيم بود.
منبع : خبرگزاري فارس - 22/05/86