50 مطلب آخر
چند پروژه : آرشیو اخبار بیمارستان سازی-دورهء زمستان1385

با توجه به اهمیت نگهداری اطلاعات آماری بیمارستان سازی ٬ آرشیو  اخبار بیمارستان سازی که قبلآ در ستون اخبار بیمارستان سازی این سایت به اطلاع شما رسیده است ٬ هم اکنون به صورت دسته بندی در دوره های های زمانی مشخص  ٬ بشرح ذیل و مربوط به دورهء زمانی  زمستان ۱۳۸۵  در دسترس شما قرار دارد .

 لطفآ برای مطالعه بر روی کلمهء  ادامهء متن  کلیک فرمایید .

تحلیل ما

متن کامل

 

سال آينده در هر استان حداقل يك مركز جراحي قلب و آنژيوگرافي

خبرگزاری  فارس - ۲۲ / ۱۲ / ۱۳۸۵ 

كامران باقري لنكراني، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت : بيماريهاي قلبي اكنون دومين رتبه بيماريها را پس از حوادث ترافيكي در كشور دارند كه براي كنترل آن علاوه بر اقدامات پيشگيرانه براي بهبود تغذيه مردم ، كاهش روغنهاي جامد و پايين آوردن ميزان استاندارد اسيدچرب و ترانس روغنهاي خوراكي اقدامات درماني گسترده‌اي نيز انجام شده است. وي اضافه كرد: يكي از اقدامات مهمي كه در اين زمينه انجام شده است  افزايش حدود هزار تخت CCU در بيمارستانهاي كشور است كه بدون شك به بهبود مراقبت از بيماران قلبي منجر مي‌شود و البته تعداد تختهاي مراقبتهاي ويژه در سال آينده باز هم افزايش مي‌يابد.  وزير بهداشت گفت : اقدام مهم ديگري كه در سال آينده به نتيجه مي‌رسد گسترش بخشهاي جراحي قلب و ‌آنژيوگرافي در بيمارستانهاست كه جز برنامه‌هاي مهم وزارت بهداشت است و تلاش مي‌كنيم سال آينده در هر استان حداقل يك مركز جراحي قلب و آنژيوگرافي داشته باشيم و البته اين اقدامات درماني توام با افزايش اقدامات پيشگيرانه براي بهبود سبك زندگي و تغذيه مردم است.

بخش سي تي اسكن بيمارستان امام خميني گرمسار راه‌اندازي شد

خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۱۲/۱۷

بخش سي تي اسكن بيمارستان امام خميني (ره) شهرستان گرمسار روز پنجشنبه راه‌اندازي شد . رييس بيمارستان امام خميني گرمسار در مراسم راه‌اندازي اين بخش گفت : براي اين كار ‪ ۸۴۰‬ميليون ريال هزينه شده است . "مجتبي احمدزاده قمي" افزود : هزينه خريد دستگاه سي تي اسكن به مبلغ ‪۵۰۰‬ ميليون ريال توسط انجمن خيرين سلامت گرمسار تامين شد . وي همچنين از توسعه بخش مراقبت‌هاي ويژه اين بيمارستان با هزينه ‪۵۰۰‬ ميليون ريال خبرداد . وي با اشاره به اينكه امسال بيش از سه ميليارد و ‪ ۲۵۰‬ميليون ريال در بخش عمراني بيمارستان هزينه شده است، افزود : بيش از يك ميليارد ريال از اين هزينه را خيرين تامين كردند . احمدزاده قمي نبود آمبولانس مجهز آي سي يو و سونوگرافي را از مشكلات بخش بهداشت و درمان گرمسار اعلام كرد . وي كه مسووليت شبكه بهداشت شهرستان گرمسار را نيز برعهده دارد افزود : پيگير تاسيس دانشكده پرستاري و پيراپزشكي دراين منطقه هستيم. نماينده مردم گرمسار در مجلس شوراي اسلامي نيز از پزشكان خير گرمسار خواست بخشي از وقت خود را به ارايه خدمات پزشكي به مردم اين منطقه اختصاص دهند . شهرستان گرمسار حدود ‪ ۶۰‬هزار نفر جمعيت دارد

وزارت مسكن بايد براي احداث بيمارستان زمين رايگان واگذار كند

خبرگزاري ایرنا - ‪۸۵/۱۲/۱۶

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني عصر چهارشنبه مجلس ٬  در جريان رسيدگي و بررسي لايحه بودجه ‪ ۸۶‬كشور ، وزارت مسكن و شهرسازي را موظف كردند كه براي كمك به احداث بيمارستان ٬  توسط بخش غيردولتي  ٬ در تمامي شهرها به جز شهرهاي مركز استان زمين رايگان در مناطقي كه امكان آن را داشته باشد در اختيار آنها قرار دهد. براساس اين مصوبه، مركز استان‌هاي مناطق محروم‌از اين‌امر مستثني هستند. بخش غير دولتي به‌مدت حداقل ‪ ۲۰‬سال مجازبه تغيير كاربري واحدهاي درماني احداث شده نخواهد بود. آيين‌نامه اجرايي اين بند توسط وزارتخانه‌هاي بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي، رفاه و تامين اجتماعي، مسكن وشهرسازي وسازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور تهيه و به تصويب هيات وزيران مي‌رسد.

بيمارستان سوانح سوختگي با 300 تخت در تهران تاسيس مي شود

خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - ۷ /۱۲ / ۱۳۸۵

رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران از تاسيس يک بيمارستان جديد سوانح و سوختگي 300 تختخوابي خبر داد. دکتر « مهدي فتحي » ، ضمن اعلام اين خبر گفت: دانشگاه علوم پزشکي ايران از سال گذشته در خصوص افزايش تخت هاي سوانح و سوختگي اقداماتي را آغازکرد که از آن جمله مي توان به راه اندازي بخش سوانح و سوختگي در بيمارستان هاي شهيد مدني کرج و يافت آباد و همچنين راه اندازي درمانگاه و اورژانس جديد بيمارستان سوانح و سوختگي شهيد مطهري تهران اشاره کرد. وي با بيان اين مطلب که هم اکنون بيمارستان شهيد مطهري به عنوان تنها بيمارستان دولتي ويژه سوانح و سوختگي در تهران به ارائه خدمات  مي پردازد ، افزود : در سال گذشته با افزودن 80 تخت به اين بيمارستان ، تعداد تخت فعال آن به 120 تخت رسيده است. دکتر فتحي ادامه داد : بنابراين مي توان گفت ، با احتساب ساير تخت هاي بيمارستاني در تهران، اين شهر تنها داراي 200 تخت ويژه سوانح و سوختگي است . وي نياز جمعيت تهران را به تخت سوانح و سوختگي 500 تا 800 تخت عنوان و تصريح کرد: از اين رو دانشگاه علوم پزشکي ايران در نظر دارد تا يک بيمارستان سوانح و سوختگي در انتهاي بزرگراه همت با 300 تخت راه اندازي نمايد. رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان تاکيد کرد : اين طرح در مراحل اوليه است و هم اکنون تنها زمين بيمارستان تهيه شده است؛  که در صورت همکاري مسئولان به زودي کارهاي اجرايي آن آغاز مي گردد .

درمانگاه و اورژانس جديد بيمارستان سوانح و سوختگي شهيد مطهري 

خبرگزاري ايسنا - ۶ /۱۲ / ۱۳۸۵

در روز ششم اسفند ماه با حضور رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران ، درمانگاه و اورژانس جديد و همچنين اتاق هاي عمل نوسازي شده مرکز آموزشي ، درماني بيمارستان سوانح وسوختگي شهيد مطهري افتتاح شد. دکتر « حميد کريمي » رييس بيمارستان سوانح و سوختگي شهيد مطهري در اين باره  گفت : اتاق عمل، درمانگاه و اورژانس جديد بيمارستان سوانح سوختگي شهيد مطهري با هزينه اي بالغ بر 450 ميليون تومان تجهيز و راه اندازي شده است. وي با اشاره به اينکه از اين پس 3 اتاق ويژه پانسمان در درمانگاه و 7 اتاق در اورژانس جديد فعال خواهد بود ، تصريح کرد : به اين ترتيب اين بيمارستان قادر خواهد بود همزمان به 20 بيمار سو ختگي خدمات ارائه کند. دکتر کريمي به اهميت راه اندازي درمانگاه و اورژانس جديد  اين بيمارستان اشاره و عنوان کرد :  تا قبل از راه اندازي اين دو فضا بخش اورژانس با فضاي پذيرش بيماران يکي بود ؛ اما از اين پس بيماران اورژانسي و  بيماران  پذيرشي  در دو  فضاي جداگانه خدمات درماني دريافت مي کنند . وي کمبود نيروي پرستار را از مهمترين نيازهاي اين بيمارستان پس از راه اندازي بخش هاي جديد دانست و اظهار داشت : طي سه هفته گذشته 17 پرستار و 2 نيروي اداري در بيمارستان استخدام شده اند ؛  اما همچنان بيمارستان با مشکل کمبود نيروي پرستار مواجه است و در اين راستا نيازمند جذب حداقل 60 پرستار و 12 نيروي پشتيباني است.

اخبار باز سازی و توسعه در مجتمع بیمارستانی حضرت رسول (ص) 

خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)  -  ۲۹ / ۱۱ / ۱۳۸۵

بازسازي کامل بخش هاي بستري، تاسيسات، ICU و جراحي بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص)  با حضور رياست ، معاونان و اساتيد دانشگاه علوم پزشکي ايران افتتاح شد.  دکتر« کدخدايي »  رييس بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص) هدف از بازسازي اين بخش ها و نيز افزودن 10 تخت به بخش ICU را ارتقاي سلامت جامعه با رويکرد بيمار محوري و افزايش رضايتمندي بيماران و ارتقاء کيفيت آموزشي فراگيران براي ارائه بهترين خدمات درماني به بيماران ذکر کرد. وي در ادامه هزينه بازسازي بخش هاي بستري را 2 ميليارد و 560 ميليون ريال ذکر و عنوان کرد : همچنين، هزينه بازسازي تاسيسات اين مجتمع يک ميليارد و 300 ميليون ريال و هزينه بازسازي بخش جراحي يک ميليارد و 700 ميليون ريال بوده است. رييس بيمارستان حضرت رسون اکرم(ص) راه اندازي 150 تخت بستري در سال آينده را از مهمترين اهداف اين مرکز برشمرد و تصريح کرد : همچنين، در نظر است در سال آينده مرکز مراقبت هاي روزانه در بيمارستان راه اندازي شده و فضاي درمانگاه نيز با توجه به اهميت آموزش پزشکي عمومي ، بازسازي و اصلاح گردد. وي در پايان بازسازي فضاهاي آموزشي اين مجتمع را موجب فراهم آوردن محيط مناسبي براي کيفيت خدمات آموزشي دانست. دکتر «فتحي» رياست دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز در ادامه بزرگترين مرکز آموزشي درماني اين دانشگاه را مجتمع حضرت رسول اکرم (ص) دانست و اظهار کرد : بنابراين لازم است اين مرکز از جهات مختلف مورد توجه مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي قرار گيرد. وي با اعلام اين مطلب که محور توکل دانشگاه در حوزه مديريت براساس اين است که مومنانه و با اعتقاد صورت گيرد گفت: يکي از موارد مهمي که در حال حاضر در دانشگاه مورد بحث و تبادل نظر است نيازسنجي است که از آن جمله مي توان به بخش هاي CCU و ICU اشاره کرد. دکتر فتحي همچنين با تاکيد بر ارائه اقداماتي ديگر در زمينه خدمات آموزشي در بيمارستان حضرت رسول اکرم(ص) اعلام داشت: آموزش از درمان جدا نيست؛ چرا که نيازهاي عموم را در زمينه بهداشتي فراهم مي کند. وي در نهايت از ايجاد پاويون دانشجويي در مجتمع آموزشي درماني حضرت رسول اکرم (ص) ابراز خرسندي کرده و عنوان داشت: شغل اين دانشجويان پراسترس است و لازم است به آن توجه ويژه اي شود.

بهره‌ برداری از بیمارستان آموزشی 320 تختخوابی زنجان تا نیمه اول سال آینده

خبرگزاری مهر - ۲۶ /۱۱/۱۳۸۵

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان از آغاز بهره‌ برداری از بیمارستان آموزشی 320 تختخوابی زنجان تا نیمه اول سال آینده خبر داد و افزود: با آغاز بهره برداری از بیمارستان آموزشی 320 تختخوابی ٬ تخت های بیمارستان قدیمی شفعه زنجان نیز به این بیمارستان منتقل شده و تا 4 ماه آینده تخت های بیمارستان آموزشی به 540 تخت افزایش خواهد یافت. وی ؛ اورژانس ، آزمایشگاه ، آندوسکوپی ، زنان و زایمان ، جراحی ، مراقبت‌ های ویژه ، رادیولوژی ، فیزیوتراپی ، تشخیص هسته‌ای و کلاس ‌آموزشی ، آمفی ‌تئاتر ، مرکز استریل ، رختشویخانه ، غذاخوری و انبار را از جمله بخشهای بیمارستان آموزشی 320 تختخوابی زنجان عنوان کرد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در ادامه تعداد بیمارستانهای فعال استان را 8 مورد عنوان کرد و گفت: این بیمارستانها با یک‌ هزار و 48 تخت بیمارستانی تحت نظارت دانشگاه علوم ‌پزشکی استان زنجان فعالیت می‌ کنند. وی افزود: تخت‌ های مخصوص بیمارستانهای استان زنجان از10 تخت در قبل از انقلاب به 60 تخت در زمان‌حاضر افزایش یافته و تخت ‌های دیالیز نیز از 4 تخت به 30 تخت ، شمار  پزشکان عمومی از 15نفر به 400 پزشک و پزشکان متخصص از 3 نفر به 218 نفر افزایش یافته است. معاون درمان  گفت : در حال حاضر مهمترین مشکلات مردم استان در حوزه سلامت ، بیماریهای قلبی عروقی ، تنفسی ، سرطان و تصادفات رانندگی است.

 

حمایت دولت از ساخت بیمارستان های خصوصی

روزنامه ایران - ۲۵/۱۱/۱۳۸۵

در لایحه بودجه سال آینده، دولت تسهیلاتی از محل اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای برای كمك به سازندگان بیمارستان های خصوصی در نظر گرفته است.كامران باقری لنكرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، افزود: تقویت بخش خصوصی در نظام سلامت یكی از محورهای مهم بودجه سال آینده در بخش بهداشت و درمان است. به همین دلیل براساس لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده به وزارت بهداشت اجازه داده شده است تا از محل اعتبارات تملك دارایی برای كمك به ساخت بیمارستان های خصوصی بویژه در مناطق محروم هزینه كند . وی ادامه داد: در حال حاضر از مجموع ۸۰ هزار تخت بیمارستانی فعال كشور حدود ۱۵ هزار تخت با عمر بیش از ۵۰ سال فعال هستند و نوسازی این تخت ها و تجهیز بیمارستان های قدیمی به امكانات پیشرفته جدید، لازمه ارائه خدمات مطلوب به مردم است. وی در پاسخ به پرسشی در مورد وضع سرانه و تعرفه های درمانی سال آینده توضیح داد: بالاخره هنوز بودجه سال آینده مصوب نشده است، اما اقدام مؤثری كه تصویب آن نقش مهمی در تعیین تعرفه های پزشكی سال آینده دارد تبصره ای در بودجه سال آینده است كه به موجب آن نوعی همسان سازی میان بیمه ها از نظر خدمات پایه انجام می شود.وی گفت: این تكلیفی است كه در سال آینده به عهده وزارت رفاه و تأمین اجتماعی گذاشته شده است و وزارت بهداشت نیز در این زمینه همكاری می كند.وزیر بهداشت افزود: مسیر تعیین تعرفه خدمات بهداشتی ـ درمانی یك مسیر چندگانه است و باید ببینیم با تعاریف جدید خدمات بیمه ای، چه خدمتی تحت شمول خدمات پایه قرار می گیرد و چه خدماتی به عنوان خدمات بیمه تكمیلی تعریف می شود.

اجراي پروژه اورژانس ‪ ۱۸۰‬تختخوابي مشهد با مشكل مواجه است

 خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۱۱/۲۴‬ 
 
معاون مديريت فني دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: آغاز عمليات ساخت پروژه بزرگ اورژانس ‪ ۱۸۰‬تختخوابي مشهد به دليل عدم همكاري شهرداري،اكنون با مشكل مواجه است. جعفر هنرمند روز سه‌شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پروژه اورژانس مشهد در فضايي به وسعت ‪ ۱۰‬هزار متر مربع در بيمارستان قائم اين شهر ساخته مي‌شود. وي با اشاره به ضرورت اجراي هر چه سريعتر اين پروژه گفت: اورژانس مشهد يك پروژه ملي و حياتي است زيرا هم‌اينك خدمات رساني در بخش‌هاي اورژانس كلان شهر مشهد با مشكلات مختلفي از نظر كمبود فضاي فيزيكي و پرسنل همراه است. وي خاطر نشان كرد: شهرداري مشهد اخذ مجوز ساخت اين پروژه را منوط به پرداخت بدهي‌هاي گذشته و تسويه مطالبات قبلي بيمارستان كرده است. هنرمند گفت : اين در حالي است كه بيمارستان قائم مشهد ‪ ۳۵‬سال پيش ساخته شده است و به روز كردن مطالبات رقم كلاني را شامل مي‌شود و نيازمند مكاتبات بسيار با مجلس و دولت و چاره‌انديشي اصولي است. وي گفت: تامين سلامت جامعه نيازمند همكاري همه ارگانهاست و در اين رابطه همكاري شهرداري با توجه به‌نياز مبرم شهر مقدس مشهد به واحد اورژانس مجهز راهگشاست. وي بيان كرد: در صورتي كه پروانه ساخت براي واحدهاي عام المنفعه و بهداشتي درماني بايد بدون هزينه باشد ، نگاه صرفا اقتصادي به اين موضوع جاي تامل دارد.
 

وزیر بهداشت: مشكل نظام سلامت ایران كمبود بیمارستان نیست

       روزنامه ایران - ۲۰/۱۰/۱۳۸۵

 
هم اكنون كمتر از ۱۰ درصد از مجموع ۳۰۰ شهرستان كشور بدون بیمارستان است. از این رو سطح دسترسی مردم به خدمات بهداشتی ـ درمانی از خیلی كشورها بالاتر است . كامران باقری لنكرانی ، وزیر بهداشت با اعلام این مطلب افزود: مشكل نظام سلامت ما كمبود بیمارستان و مراكز بهداشتی ـ درمانی نیست، زیرا فقط در كمتر از ۱۰ درصد شهرستان های ایران بیمارستان نداریم، اما مشكل اصلی ما در كیفیت خدمات است كه بخش عمده آن باید با تقویت بیمه ها حل شود.وی ادامه داد: مشكل اصلی نظام سلامت ما پوشش ناقص و كم عمق بیمه هاست. بنابراین هر چه قدر بیمه ها پوشش كامل تر و عمیق تری نسبت به خدمات درمانی مورد نیاز مردم و بیماران داشته باشند به همان نسبت رتبه ما در شاخص های سلامت ارتقا می یابد.وزیر بهداشت در گفت وگو با فارس اضافه كرد: بهبود شاخص عدالت در سلامت در اختیار وزارت بهداشت نیست و عمده آن در بیمه ها تعریف می شود. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ایران از نظر شاخص های توزیع عادلانه خدمات سلامت، در رتبه ۱۰۶ جهان قرار دارد.

 

 

 

افتتاح بيمارستان فوق تخصصي خصوصي "عرفان" در سعادت آباد تهران

خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۵/۱۰/۱۸‬

رييس مجلس شوراي اسلامي در مراسم افتتاح بيمارستان فوق تخصصي خصوصي "عرفان" در سعادت آباد تهران، گفت : باتوجه به هزينه سنگين سرمايه‌گذاري در بخش بيمارستاني، لازم است بيمارستانها باجذب بيماران خارجي هزينه‌ها را تامين كنند. به گزارش خبرنگار ايرنا، "غلامعلي حداد عادل" دراين مراسم كه همزمان با روز عيد سعيد غدير خم برگزار شد، باتاكيد بر ضرورت جذب بيماران خارجي ،اظهار داشت : يكي از برنامه‌هايي كه در مجلس و نيز در مذاكرات با وزارت بهداشت،دنبال مي‌شود بررسي راهكارهايي براي جذب بيماران خارجي به كشور است. وي بااشاره به حضور پزشكان خارجي درگذشته در كشور گفت: امروز به جايي رسيده‌ايم كه پزشك به ساير كشورهاي نيازمند اعزام مي‌كنيم . حداد عادل تاكيد كرد: جا دارد پزشكي ايران به جايگاهي برسد كه بيماران كشورهاي همسايه براي انجام عمل‌هاي جراحي به اروپا نروند بلكه در ايران به اين نيازها پاسخ داده شود. رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر بيمارستانها مطابق با اصول علمي و با بهره‌گيري از پزشكان مجرب اداره شود بسياري از مردم كشورهاي حوزه خليج فارس علاقه مند هستند براي انجام عمل جراحي به ايران سفر كنند. وي ،برخورداري از دانش پزشكي بالا، نيروهاي كاردان و قوي، تجهيزات كافي، خوش خلقي و مناسب بودن هزينه‌هاي درمان را از مهمترين مشخصه‌هاي يك بيمارستان خوب توصيف كرد. رييس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد:بيمارستانها بايد در ارايه خدمات بعداز عمل جراحي نيز استانداردهاي لازم را رعايت كنند تا بيماران دچار مشكلات بعداز عمل نشوند. رييس مجلس شوراي اسلامي،يكي از نقاط قوت افتتاح بيمارستان خصوصي عرفان را متكي نبودن اين بيمارستان به بودجه دولت عنوان كرد و گفت: اين مسير درستي براي توسعه خصوصي‌سازي در كشور است و هدف نظام توسعه كشور به دست خود مردم است. رييس مجلس شوراي اسلامي ابراز اميدواري كرد: بيمارستان خصوصي عرفان با موفقيت كار خود را شروع و به نتايج دلگرم‌كننده اي برسد كه حاصل تلاشهاي بنيانگذاران آن طي سال گذشته به ثمر بنشيند. رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه بااشاره‌به همزماني افتتاح بيمارستان عرفان باعيد سعيد غديرخم،گفت:نام ‌اين بيمارستان مارا به ياد اميرالمومنين علي (ع) پيشواي واقعي عرفان در عالم، مي‌اندازد. وي خاطر نشان كرد: از افتتاح اين بيمارستان خرسند هستم چرا كه امروز شاهد به ثمر رسيدن طرحي در عرصه بهداشت و درمان هستيم. در اين مراسم به  افرادي كه در روند ساخت بيمارستان همكاري داشتند هدايايي به رسم يادبود از سوي رييس مجلس شوراي اسلامي اهدا شد. بيمارستان فوق تخصصي خصوصي عرفان امروز ‪ ۱۸‬دي ماه همزمان با عيد سعيد غدير خم با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي،رييس كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي ،دكتر علي اكبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري و شماري از سهامداران بيمارستان در سعادت آباد تهران افتتاح شد.

 

-----------------------------------------------

پایان

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۵/۲۴ تعداد بازدیدکنندگان : 5904

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6246
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8316
بازدید امسال : 803799
بازدید کل : 37170872

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش