روزانه 100 نفر بر اثر سرطان ميميرند
خبرگزاری فارس - ۲۲/۳/۸۶
رئيس بيمارستان شريعتي گفت: روزانه 100 نفر در ايران بر اثر بيماري سرطان جان خود را از دست ميدهند كه يك چهارم آنها مبتلا به سرطان معده است . رضا ملكزاده، وزير اسبق وزارت بهداشت، در سمينار گروه شركتهاي شركت سرمايهگذاري دارويي تامين ٬ با بيان اين مطلب كه سرطان سومين عامل مرگ و مير و دومين عامل غير حادثهاي است، افزود: شايعترين سرطان در مردها، سرطان معده است به طوري كه از هر 10 هزار ايراني 21 نفر مبتلا به سرطان معده هستند و سرطان سينه شايعترين سرطان در زنان است . وي ادامه داد: روزانه 100 نفر در ايران بر اثر بيماري سرطان جان خود را از دست ميدهند كه يك چهارم آنها مبتلا به سرطان معده است كه اين سرطان ميتواند جنبههاي خانوادگي و ارثي داشته باشد . ملكزاده با اشاره به اينكه اردبيل بيشترين افراد مبتلا به سرطان معده را دارد، گفت: در اردبيل 50 نفر در 100هزار در سال مبتلا به سرطان معده هستند در حالي كه در بوشهر 6 نفر در 100 هزار در سال مبتلا به اين بيماري هستند . وي با بيان اين مطلب كه داروي موثر براي درمان سرطان معده وجود ندارد، افزود: اكثر بيماران مبتلا ظرف دو سال بعد از تشخيص بيماري جان خود را از دست ميدهند و اشعه و شيمي درماني تنها ميتواند به ميزان كمي مدت عمر بيمار را افزايش دهد . ملك زاده با اشاره به داروي گياهي جديد ضد سرطان گفت: تحقيق بر روي اين دارو در دو فاز انجام شده است در فاز اول مشخص شد كه اين دارو بر روي بيماران عوارضي ندارد . عضو گروه تحقيقاتي داروي گياهي ضد سرطان با اشاره به اينكه در اين طرح تحقيقاتي 56 بيمار تحت معالجه قرار گرفتند. در طي اين تحقيقات وزن، ضربان قلب و فشار خون آنها ثابت ماند و بياشتهايي و كيفيت زندگي آنها تا حدي بهبود يافت. اين تحقيقات نشان داد كه اين داروي گياهي علاوه بر خاصيت ضد سرطاني، آرام بخش و ضد درد نيز است . رئيس بيمارستان شريعتي با بيان اين مطلب كه فاز سوم تحقيقات بزودي آغاز ميشود، يادآور شد: اين دارو نياز به مطالعات بيشتري دارد تا چند سال اينده اين دارو بتواند در سطح ملي و بينالمللي مطرح شود .
استفاده از اکسیژن بعد از جراحی ٬ حالت تهوع بیماران را کاهش می دهد
خبرگزاری مهر - ۱۳/۲/۸۶
تحقیقات نشان می دهد ، استفاده از ماسک اکسیژن حالت تهوع را به میزان قابل ملاحظه ای در بیماران کاهش می دهد . به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی ، افراد پس از عمل جراحی، به علت کاهش جریان اکسیژن خون دچار تهوع و استفراغ می شوند ، اما در صورتیکه از حدود 8 الی 10 ساعت قبل معده خود را خالی نگاه داشته باشند این احتمال کاهش می یابد .در این گزارش آمده است ، برای افراد داروهای ضد تهوع تجویز می شود ، که این داروها نیز عوارض خاصی از جمله، سردرد، سرگیجه، حالت خواب آلودگی، گیجی و یبوست را در فرد به وجود می آورند. اما متخصصان معتقدند که استفاده از جریان اکسیژن بلافاصله پس از پایان جراحی می تواند بدون ایجاد عوارض منفی از بروز حالت تهوع به میزان قابل ملاحظه ای بکاهد
تبليغ جراحي با ليزر شيادي است
خبرگزاری فارس - ۱۰/۲/۸۶
رئيس جامعه جراحان ايران گفت: هر فردي كه تبليغ كند كه با ليزر خدمات پزشكي و اعمال جراحي را به صورت ويژه انجام ميدهد شياد است و عوامفريبي ميكند.ايرج فاضل افزود: ليزر نيز مانند نخ جراحي يكي از ابزار پزشكي است كه بيشتر در چشم پزشكي كاربرد دارد اما متأسفانه برخي پزشكان با تبليغ اينكه خدمات پزشكي و اعمال جراحي را با ليزر انجام ميدهند در صدد القاي اين پيام هستند كه خدمات بهتري ارائه ميكنند و اين عوامفريبي مثل اين است كه فردي نخ جراحي خارجي خود را به رخ مريض بكشد و پول بيشتري بگيرد. وي ادامه داد: به طور كلي تبليغات در پزشكي ممنوع است مگر اينكه پزشكي بخواهد براي نخستين بار محل مطب خود را اعلام كند اما متأسفانه عدهاي از پزشكان با تبليغات گمراه كننده مردم را فريب ميدهند كه البته حل اين موضوع با بگير و ببند و چوب و چماق امكانپذير نيست. فاضل همچنين درباره اختلاف نظر پزشكان در زمينه جراحي پلاستيك بيني توضيح داد: فقط جراحان دوره ديده كه برد تخصصي داشته باشند ميتوانند عمل جراحي پلاستيك زيبايي بيني را انجام دهند و اين امر در صلاحيت جراحان فك و صورت نيست زيرا اين پزشكان فقط در ناحيه فك و دهان بايد كار كنند مگر يك يا دو نفر جراح فك و صورت دوره ديده كه استثنا هستند. وي گفت: جامعه جراحان ايران ميتواند مرجع مشاوره مردم در تعيين پزشكان صاحب صلاحيت باشد و اگر نياز باشند تشكيلات سازماني لازم را براي اين كار فراهم ميكنيم اما تاكنون چنين مراجعهاي به جامعه جراحان ايران نبوده است به همين علت هنوز بانك اطلاعاتي كاملي نداريم ولي امكان ايجاد چنين بانكي وجود دارد.
سومين نوزاد حاصل از روش " "IUIدر شهرستان ابهر بهدنيا آمد
خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۶/۰۱/۲۲
متخصص جراحي زنان و زايمان بيمارستانامدادي شهرستان ابهر از تولد سومين نوزاد پسر حاصل از روش " "IUIدر اين شهرستان خبرداد . "مينو احدي" روز چهارشنبه بهخبرنگار ايرنا گفت: با روش باروري " "IUIكه در آن اسپرمهاي فعال تقويت شده به رحم مادر تزريق ميشود، تاكنون سه نوزاد پسر در شهرستان ابهر متولد شدهاست. وي، بابيان اينكه در انتظار تولد چهارمين نوزاد در ارديبهشت ماه امسال بااين روش هستيم، اضافه كرد: روش باروري " ،"IUIدر مدت كوتاهي كه در اين شهرستان اجرايي شده، در بين مردم ابهر جايگاه خوبي پيدا كرده است. اين متخصص، هزينهي مناسب انجام اين عمل در شهرستان ابهر را نيز ازجمله عوامل استقبال مردم دانست. رييس بيمارستان امدادي شهرستان ابهر نيز ابراز اميدواري كرد كه با رفع مشكلات و موانع موجود كلينكي و استفادهاز تجهيزات و امكانات كامل و مدرن، انجام اين عمل بصورت گسترده آغاز شود. "بهروز محسني" افزود: بهاين ترتيب، روش عمل " "IVFكه لقاح در خارج از رحم و انتقال بهداخل رحم ميباشد در اين شهرستان نیز انجام شود.
اولين مركز كنترل درد و كلينيك ام اس در بيمارستان سينا افتتاح شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۶/۰۱/۲۱
مركز ارزيابي، كنترل و درمان انواع درد و همچنين كلينيك فوق تخصصي اماس براي اولين بار در دانشكاه علوم پزشكي تهران و در بيمارستان سينا افتتاح شد. دكتر "غلامرضا پورمند" رئيس بيمارستان سينا روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت : بيمارستان سينا به عنوان يكي از قديميترين بيمارستانهاي ايران تا به امروز در ارايه خدمات درماني، آموزشي و اخيرا ارايه خدمات پژوهشي نقش موثري داشته است. وي با اشاره به روند تحقيقاتي شدن اين بيمارستان گفت در سال ۱۳۸۵ بيش از ۵۰مقاله از اين بيمارستان ايندكس شده و همچنين مقالاتي نيز توسط محققان اين بيمارستان در مجلات معتبر علمي و پژوهشي داخل كشور به چاپ رسيده است. دكتر پورمند گفت در راستاي خدمت رساني به بيماران، مركز ارزيابي و كنترل و درمانهاي درد بيمارستان سينا با هدف بهبود كيفيت ارايه خدمات به بيماران و نيز گسترش آموزش و پژوهش در زمينه درد راه اندازي شده است. وي اضافه كرد همچنين بيمارستان سينا در راستاي خدمت رساني به بيماران مبتلا به بيماري ام اس اقدام به راه اندازي و افتتاح كلينيك ويژه ام اس نموده است. كلينيك ام اس بيمارستان سينا علاوه بر ارايه خدمات درماني، تشكيل پرونده سلامت، ويژه اين دسته از بيماران ، خدمات مشاورهاي نيز به بيماران ارايه ميدهد. كلينيك ام اس بيمارستان سينا روزهاي يكشنبه و سه شنبه عصر با حضور دكتر "محمد علي صحرائيان" رئيس اين بخش و متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب و فلوشيب ام اس پذيراي بيماران خواهد بود. همچنين مركز كنترل و درمان انواع درد بيمارستان سينا به عنوان اولين مركز تخصصي درد در دانشگاه علوم پزشكي تهران راه اندازي شده است كه اين مركز علاوه بر درمان دردهاي بعد از اعمال جراحي پذيراي بيماران مبتلا به درد مزمن و نيز دردهاي سرطاني در كلينيكهاي تخصصي و فوق تخصصي درد است. دكتر "مهدي پناهي خواه" رئيس اين مركز گفت در اين مركز متخصصين درد، متخصصين روانشناسي و روانپزشكي، طب فيزيكي و فيزيوتراپي همراه با ساير متخصصين مربوطه اقدامات تشخيصي و درماني لازم براي هر گروه از بيماران را انجام ميدهند.
باقي ماندن گاز استريل در محل عمل يك بيمار باعث بروز آبسه و عفونت شد
خبرگزاری ایسنا - ۱۵/۱/۱۳۸۶
در كمتر از 3 ماه از مرگ «آرش» 8 ماهه ٬ در يكي از بيمارستانهاي تهران كه به علت ضربه به سر، ارجاع داده شده بود و به دلايلي كه نيازمند اعلام پزشكي قانوني است، جان خود را از دست داد، در مورد ديگري ٬ بيمار 41 سالهاي كه ده ماه گذشته به علت عارضه ديسك كمر تحت عمل جراحي قرار گرفته، پس از ترخيص از بيمارستان به درد شديد، تورم ناحيه كمر، تب و لرز و ناتواني در راه رفتن دچار شده است. مجيد بختياري، همسر اين بيمار به خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در توضيح اين اتفاق ميگويد: با مراجعات مكرر ماهيانه و به تشخيص پزشك معالج (جراح ارتوپد) مسكنهاي قوي از جمله مرفين و راه رفتن بيشتر تجويز شد كه تاثيري در روند بهبود بيماري نداشت. بختياري، علت اين رخداد پس از عمل فرد بيمار را قصور و سهلانگاري محرز پزشك معالج ميداند و عنوان ميكند كه پس از عمل جراحي، حتي يك عكس ساده راديولوژي و يا MRI از محل عمل بيمار درخواست نشد و تنها موارد تجويزي كه همگي در سر نسخههايي با عنوان جراح و متخصص بيماريهاي مفاصل، استخوان و شكستگيها ، ديسك و سياتيك به ثبت رسيده ،استفاده از مسكن و تشويق به راه رفتن زياد و راه رفتن در استخر بوده است. وي يادآور ميشود: به دنبال بي تاثير بودن درمان پزشك نخست، براي ادامه درمان به جراح مغز و اعصاب مراجعه كرديم كه به تشخيص ايشان MRI و عكس ساده راديولوژي از ناحيه كمر درخواست شد و تصاوير، تودهاي را در ناحيه كمر بيمار نشان داد. بختياري در ادامه اظهار ميدارد: بيمار براي بار دوم در بيمارستان بستري و تحت عمل جراحي مجدد قرار گرفت كه پزشكان حين عمل متوجه باقي ماندن گاز استريل در محل عمل شدند و همين اتفاق، باعث بروز آبسه و عفونت در محل ضايعه شده بود. به گفته پزشك معالج دوم، بيمار به عمل سومي نيز براي كارگذاري پيچ و پلاك در ناحيه كمر نياز دارد. بنا براظهارات بختياري، بيمارهم اكنون در حركت انگشتان پاي راست دچار مشكل است و گاهي به تب و لرز، سردي پا، دردهاي شديد ناحيه كمر و سوزش در همان ناحيه دچار ميشود كه به اعتقاد وي از عواقب عمل جراحي ناموفق اول است. در حاليكه به اذعان غالب پزشكان و متخصصان مغز و اعصاب اين پديده در عالم پزشكي كم سابقه و شايد بيسابقه است، بي ترديد اگر پزشك اول توجه و دقت بيشتري حين عمل اعمال ميكرد، ميتوانست مانع از بروز حوادث اين چنيني و مشكلات روحي و رواني در بيمار شود. به گزارش ايسنا حساسيت كار تيم پزشكي كه تلاش تأثيرگذار آنها متضمن سلامتي انسانهاست و از همين رو ارتباط تنگاتنگي با نعمت سلامتي افراد دارد، ايجاب ميكند كه ملاحظات بيشتري در روند درمان اعمال شود؛ حال آن كه گاهي شاهد بروز وقايع تلخ و ناگواري درعرصه پزشكي هستيم كه بر اساس آمار، گاه به جهت بياحتياطي و يا بيمبالاتي سرميزند. مستندات پزشكي ميگويند: قصور پزشكي به عنوان يكي از انواع خطاهاي پزشكي و از جمله علل شكايات از شيوه درمان است كه از طولاني شدن روند درمان بر اثر تشخيص اشتباه بيماري آغاز شده و به از دست دادن سلامت و يا نقص اعضاي بدن بر اثر تجويز اشتباه و يا اعمال جراحي غيرضروري و ... و حتي فوت بيمار ختم ميشود. اين در حاليست كه به گفته برخي مسئولان 50 درصد شكايات ناشي از قصور پزشكي به راحتي قابل پيشگيري است. براساس اعلام سازمان نظام پزشكي نيز بي احتياطي در پزشكان جوان و بي مبالاتي در پزشكان مسن بيشترين علت قصور پزشكي در كشور است. همچنين بيشترين شكايات به ترتيب از جانب جراحان ارتوپد، زنان و مامايي گزارش شده است.
--------------------
پایان