50 مطلب آخر
تخت فرسوده : معضل بيمارستان‌هاي فرسوده

در حالي كه به گفته مسوولان بخش بهداشت و درمان كشور ‪ ۸۰‬درصد مردم مراجعان بيمارستان‌هاي دولتي هستند، هم اكنون ‪ ۵۷۲‬بيمارستان دولتي تحت پوشش دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در كشور وجود دارد كه نيمي از آنها قدمت بالاي ‪ ۳۰‬سال دارند.

معاون امور مجلس وزارت بهداشت نيز از وجود تخت‌هاي بيمارستاني با عمر بيش از نيم قرن در كشور خبر داد.

به گفته رييس سازمان نظام پزشكي ، فرسودگي و قدمت بيمارستان‌هاي ايران خاطرات و دورنمايي از بيمارستان‌هاي جنگ‌هاي جهاني را در ذهن تداعي مي‌كند.

رييس سازمان نظام پزشكي افزود : فضاي فيزيكي برخي اتاق‌هاي بيمارستاني به گونه‌اي است كه بر وضعيت رواني بيمار اثرات سويي مي‌گذارد.

جهت رویت مابقی این تحلیل که توسط خبرگزاری رسمی دولت تهیه شده است  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

نوسازي بيمارستان‌هاي فرسوده، روياي دور مردم و مسوولان

امروزه روانشناسان برچگونگي فضاي بيمارستان‌ها و شرايط محيطي كه بيماران در آن به سر مي‌برند به عنوان وسيله‌اي كه در تقويت شرايط روحي بيماران و بهبود آنان موثر است ، تاكيد دارند.

در واقع تجهيز و نوسازي بيمارستان‌ها در سال‌هاي اخير نه تنها به عنوان يك اصل در شرايط جسمي بيماران تاثير دارد بلكه به عنوان عاملي براي تقويت روحيه بيماران در تمام دنيا در دستور كار مسوولان ذيربط قرار گرفته است.

شايد در زماني كه ناصرالدين شاه نخستين بيمارستان كشور را به سبك جديد با نام " مريض‌خانه دولتي " ( بيمارستان سيناي كنوني) بنا كرد، مركزي براي مداواي بيماران بيشتر از توجه به روحيات بيمار مطرح بود.

در آن زمان وقتي اين شاه قاجاري از سفر فرنگ برگشت ، تصميم گرفت بيمارستاني به سبك بيمارستان‌هايي كه در فرنگ ديده براي مداواي بيماران بنا كند.

وي با كمك "ناظم‌اطبا " پزشك مخصوص خود، بيمارستان " هشت گنبد" را در ميدان حسن‌آباد تهران بنا كرد كه مردم به آن "مريض‌خانه‌دولتي" مي‌گفتند.

سال‌ها بعد اين بيمارستان به نام پزشك برجسته ايراني "بوعلي سينا"، "سينا" نام گرفت.

در آن زمان نخستين پزشكان ايراني در اين مركز در كنار پزشكان خارجي آموزش ديدند.

جالب اينجاست بيمارستان سينا امروز نيز در ميدان حسن‌آباد تهران با حضور پزشكان و كادر پزشكي مبرز هنوز فعال است و به ويژه در زمينه ارولوژي ( بيماري‌هاي كليه و مجاري ادرار) روزانه ميزبان بيماران مختلف از سراسر كشوراست.

اين بيمارستان با وجود قدمت آن هنوز هم به عنوان يك " مريض خانه دولتي " فعاليت مي‌كند و در طول سال‌هاي عمر خود با وجودي كه به تجهيزات روز پزشكي مجهز شده و داراي كادري مجرب است ولي ساختار قديمي آن كماكان باقي است.

ولي بايد گفت امروزه در كنار كادر مجرب و پزشكان كارآزموده ، محيط فيزيكي بيمارستان‌ها مانند تخت، وضعيت اتاق و نوع سرويس دهي به بيمار از شرايط تعيين استاندارد اهميت به سلامت جوامع به شمار مي‌آيد.

چنانچه استانداردسازي بيمارستان‌ها نه تنها در كشورهاي توسعه‌يافته بلكه در كشورهاي در حال توسعه مانند ايران نيز در دستور كار مسوولان ذيربط قرار دارد.

در چنين فضايي كه تجهيز و نوسازي بيمارستان‌ها سخن روز مسوولان بهداشت و درمان كشورمان است اما به نظر مي‌رسد نوسازي محيط فيزيكي بيمارستان‌ها سال هاست كه از مرحله سخن فراتر نرفته است.

واقعيت اين است در آستانه تعطيلي برخي بيمارستان‌ها به دليل فرسودگي، نوسازي تخت‌هاي بيمارستاني سالهاست به صورت طرحي بلاتكليف از سوي وزارت بهداشت، بين دولت و مجلس در رفت و آمد است و در روي ميز مسوولان مربوطه خاك مي‌خورد، بدون اين كه در راستاي تحقق آن گامي برداشته شده باشد.

در حالي كه به گفته مسوولان بخش بهداشت و درمان كشور ‪ ۸۰‬درصد مردم مراجعان بيمارستان‌هاي دولتي هستند، هم اكنون ‪ ۵۷۲‬بيمارستان دولتي تحت پوشش دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در كشور وجود دارد كه نيمي از آنها قدمت بالاي ‪ ۳۰‬سال دارند.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دراين مورد گفت : در حال حاضر ‪۱۵‬ هزار تخت با عمر بالاي ‪ ۵۰‬سال در كشور موجود است كه فقط براي ‪ ۴۰۰‬تخت تامين اعتبار وجود دارد.

دكتر " كامران باقري لنكراني " نوسازي و بازسازي بيمارستان‌هاي فرسوده را در گروي برنامه‌ريزي كلان و گسترده‌اي دانست كه ياري تمام مسوولان ذيربط را مي‌طلبد.

اين در حالي است كه به اعتقاد كارشناسان، پايين بودن سرانه درمان بيماران از دلايل اصلي كهنگي و فرسوده بودن بيمارستان‌ها به شمارمي‌آيد.

بدين معنا كه كارشناسان پيش بيني سرانه بالاي درمان در بودجه بهداشت و درمان در سال‌هاي آينده را بهترين راهكار براي حل اين معضل اجتماعي بهداشتي اعلام مي‌كنند.

وزير بهداشت دراين مورد گفت : در رديف بودجه‌اي كه امسال براي مطالعه بيمارستان‌ها در نظر گرفته شده، دو بيمارستان در استان كردستان را براي اين رديف پيشنهاد كرديم، اما اين منجر به شروع عمليات ساختماني با توجه به رقم پايين اين رديف نخواهد شد و فقط مطالعات اين دو پروژه بعد از ‪۱۱‬ سال توقف شروع خواهد شد.

لنكراني در مورد اجرايي‌نشدن نوسازي دو بيمارستان "سقز" و " بانه" در استان كردستان افزود : اين دو پروژه جز پروژه‌هايي هستند كه در دوره سوم مجلس شوراي اسلامي با عنوان دو طرح " سه هزار و پنج هزار تخت بيمارستاني" شروع شد و ‪ ۱۱‬سال پيش هر دو پروژه جز پروژه‌هاي متوقفي محسوب و در سال ‪ ۱۳۷۵‬از قانون بودجه حذف شدند.

وي با بيان اين كه بحث بيمارستان‌هاي فرسوده بحث انحصاري سقز و بانه نيست، خاطرنشان كرد: هم اكنون ‪ ۱۵‬هزار تخت با عمر بالاي ‪ ۵۰‬سال داريم كه اميدواريم با همفكري و همياري مجلس و مسوولان ذيربط بتوانيم براي همه ‪۱۵‬ هزار تخت برنامه جامع داشته باشيم.

معاون امور مجلس وزارت بهداشت نيز از وجود تخت‌هاي بيمارستاني با عمر بيش از نيم قرن در كشور خبر داد.

دكتر"حسن‌امين‌لو" گفت كه هم‌اكنون، ‪ ۱۵‬هزار تخت بيمارستاني در كشور به سبب عمر بيش از ‪ ۵۰‬سال نيازمند نوسازي هستند.

وي با اشاره به وجود بيش از ‪ ۸۰‬هزار تخت بيمارستاني در كشور افزود: هم اكنون تمامي اين تخت‌ها فعال نيست.

امين‌لو تعدادي از بيمارستان‌هاي كشور را فرسوده و با قدمت حدود ‪ ۱۰۰‬سال اعلام كرد و افزود : حدود ‪ ۱۹‬هزار تخت بيمارستاني در كشور در حال ساخته شدن است.

به گفته رييس سازمان نظام پزشكي ، فرسودگي و قدمت بيمارستان‌هاي ايران خاطرات و دورنمايي از بيمارستان‌هاي جنگ‌هاي جهاني را در ذهن تداعي مي‌كند.

دكتر" شهاب‌الدين صدر" علت نيمه كاره ماندن پروژه‌هاي بيمارستاني را كمبود اعتبارات بخش سلامت دانست و گفت : بيشترين بار مراجعه مردم براي درمان به بيمارستان‌هاي دولتي است.

وي براين باوراست كه فرسودگي اين بيمارستان‌ها با توجه به فضاي فيزيكي، ساختار و نامناسب بودن وضعيت ارايه خدمات در آنها باعث هجوم مردم به بيمارستان‌هاي خصوصي مي‌شود.

رييس سازمان نظام پزشكي افزود : فضاي فيزيكي برخي اتاق‌هاي بيمارستاني به گونه‌اي است كه بر وضعيت رواني بيمار اثرات سويي مي‌گذارد.

به نظر مي‌رسد طرح نوسازي و تجهيز بيمارستان‌هاي فرسوده در پيچ و خم كاغذبازي‌هاي اداري به رويايي دور و دست نيافتني تبديل شده و اين در حالي است كه كمتر از‪ ۲۰‬درصد مردم توان پرداخت هزينه‌هاي بيمارستان‌هاي خصوصي را دارند.

 منبع : خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۰/۱۰‬

منبع : تاریخ : ۱۳۸۶/۱۰/۱۳ تعداد بازدیدکنندگان : 5875

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5356
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7426
بازدید امسال : 802909
بازدید کل : 37169982

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش