50 مطلب آخر
خبر طبی : آرشیو اخبارعلمی پزشکی - دورهء اسفند 1386

با توجه به اهمیت نگهداری اطلاعات و اخبار علمی پزشکی و پیراپزشکی ٬ آرشیو  اخبار پزشکی که قبلآ در ستون اخبار علمی پزشکی و پیراپزشکی  این سایت به اطلاع شما رسیده است ٬ هم اکنون به صورت دسته بندی در دوره های های زمانی مشخص  ٬ بشرح ذیل و مربوط به دورهء زمانی   اسفند ماه   ۱۳۸۶  در دسترس شما قرار دارد .

 لطفآ برای مطالعه بر روی کلمهء  ادامهء متن  کلیک فرمایید .


تحلیل ما

متن کامل

سزارین به نفع دوقلو هاست

مهر - ۲۷/۱۲/۸۶

با وجود اینکه مشخص شده زایمان طبیعی برای سلامت مادر و فرزند بهتر است اما در مورد دو قلوها بهتر است زایمان به شیوه سزارین انجام گیرد . به گزارش یو.کی نیوز، متخصصان دریافتند که چنانچه دو قلوها یا چند قلوها از طریق زایمان طبیعی به دنیا آیند ممکن است زندگی نوزاد دوم یا سوم به مخاطره افتد . تحقیقاتی که روی 4500 دو قلو از سالهای 1997 به بعد انجام شده نشان می دهد که در هر یک مورد از 270 زایمان طبیعی نوزاد دوم به دلیل کمبود اکسیزن جان خود را از دست داده است . این تحقیقات در مورد کودکان سزارینی هم انجام شده و نتیجه اینکه سزارین برای دو یا چند قلو ها کم خطرتر از زایمان طبیعی است. به گونه ای که خطر در زایمان طبیعی بر دو یا چند قلوها به 8 برابر هم می رسد . نتایج بررسی ها نشان می دهد که در زایمان سزارین هیچ یک از نوزادان به دلیل کمبود اکسیژن جان خود را از دست نمی دهند . به همین دلیل به مادران توصیه می شود که از طریق طبیعی زایمان کنند مگر اینگه دو یا چند قلو باردار باشند که تنها در این صورت بهتر است زایمان از طریق سزارین انجام شود .

دبير كل سازمان ملل: هر 20 ثانيه، يك كودك در جهان به دليل اوضاع وخيم تاسيسات بهداشتي مي‌ميرد

ایسنا   -  27/12/1386  

دبير كل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت روز جهاني آب، 22 مارس 2008 برابر با 3 فروردين 1387 ضمن اعلام اين حقيقت تلخ كه هر 20 ثانيه كودكي به دليل اوضاع وخيم تاسيسات بهداشتي جان خود را از دست مي‌دهد، گفت:‌ هر دلار سرمايه‌گذاري براي آب و تاسيسات بهداشتي معادل حدودا هفت دلار فعاليت مولد است. پيام بان كي مون در اين پيام اعلام كرد: امسال روز جهاني آب مصادف است با سال بين‌المللي تاسيسات بهداشت كه چالش پيش روي ما براي اقدام فوري در راستاي بحراني است كه يك نفر از هر سه انسان را در كره زمين تحت تاثير قرار مي‌دهد. وي افزود: هر 20 ثانيه كودكي به دليل اوضاع وخيم تاسيسات بهداشتي جان خود را ازدست مي‌دهد و دو ميليارد و 600 ميليون نفر در جهان متاثر از اوضاع وخيم تاسيسات بهداشتي هستند. به اين ارقام بايد يك ميليارد و 500 ميليون جواني را اضافه كرد كه زندگيشان را به خاطر عاملي از دست مي‌دهند كه همه ما به خوبي راه جلوگيري آن را مي‌دانيم. بان كي‌مون اعلام كرد: تاسيسات بهداشتي ناقص همراه با كمبود آب آشاميدني سالم و نبود بهداشت، ميزان وحشتناكي مرگ و مير در جهان را افزايش مي‌دهد. آناني كه زنده مي‌مانند، مواجه با فرصت‌هاي از دست رفته يك زندگي سالم و مولد مي‌شوند. كودكان به ويژه دختران مجبور به ترك تحصيل شده در حالي كه امراض مربوط به نظافت، بزرگسالان را از يك زندگي مولد باز مي‌دارد. رهبراني كه اهداف توسعه هزاره را در 2000 تصويب كردند،‌ كاهش تعداد آناني كه به تاسيسات بهداشتي اساسي دسترسي ندارند، را به نصف تا سال 2015، مدنظر قرار دادند. اما ما نزديك و حتي در راه دستيابي به اين هدف نيستيم. متخصصان پيش‌بيني مي‌كنند، تا 2015 تعداد دو ميليارد و 100 ميليون نفر هنوز فاقد تاسيسات بهداشتي اساسي خواهند بود. با ميزان فعلي، منطقه جنوب صحراي آفريقا تا سال 2076 نيز به اين مهم نخواهد رسيد. دبير كل سازمان ملل بيان كرد: در حالي كه پيشرفت‌هايي وجود داشته، اما به دليل رشد جمعيت، فقر گسترده، ‌سرمايه‌گذاري ناكافي براي حل اين معضل و از همه مهم‌تر نبود اراده سياسي، پيشرفت‌ها متوقف شده است. كشورهاي عضو ملل متحد با عزمي درست مي‌توانند، گام‌هاي زيادي بردارند. كميسيون توسعه پايدار در 2005 يك سلسله اقدامات با هدف حفظ پيشرفت ارزشمند را معرفي كرد كه كشورهاي تحت تاثير قرار گرفته را مسوول اوليه قرار مي‌داد. وي ادامه داد: اگر ما اين چالش را بپذيريم، اثر مثبت آن فراتر از دسترسي بهتر به آب پاكيزه خواهد بود. هر دلار سرمايه‌گذاري بر آب و تاسيسات بهداشتي معادل حدودا هفت دلار فعاليت مولد است كه از همه مهم‌تر، دستاوردهاي بي شمار در زمينه كاهش فقر، بهبود سلامت و افزايش معيارهاي زندگي را در بر دارد. روز جهاني آب فرصتي براي در كانون توجه قرار دادن اين مسائل ارائه مي‌دهد، اما امسال اجازه دهيد فراتر از آگاهي رساني برويم، اجازه دهيد تاكيد بر اقدام براي ايجاد تفاوتي قابل اندازه‌گيري در زندگي مردم كنيم.

اختلال در خواب به قلب و كليه‌ها آسيب مي‌رساند 

 فارس - ۲۵/۱۲/۸۶

اختلال در چرخه داخلي بيولوژيك و ساعت شبانه‌روزي بدن ناشي از اختلال در خواب، باعث آسيب رساندن به قلب و كليه‌ها مي‌شود.به گزارش  يونايتدپرس از تورنتو، دكتر «مايكل سول» عضو مركز قلب و عروق دانشگاه تورنتو گفت مطالعات تيم تحقيقاتي وي نشان داده كه بافت‌هاي قلبي در جريان خواب خود را ترميم مي‌كنند اما آخرين يافته‌ها نشان مي‌دهد كه بر هم خوردن ريتم ساعت شبانه روزي و بيولوژيك بدن و اختلال در خواب با عواملي خارجي مانند نور و تاريكي مي‌تواند باعث آسيب رساندن به قلب و كليه‌ها شود. «سول» در اين‌باره گفت: "‌اختلال در اين چرخه، تأثيري ويرانگر را بر قلب و كليه‌ها و احتمالاً ساير اندام‌ها دارد. اين يافته‌ها به ويژه براي افرادي كه به صورت شيفتي كار مي‌كنند و يا خدمه پرواز مهم است." اين محقق به اين دسته افراد توصيه مي‌كند تا برنامه‌اي مرتب را براي يك ماه يا بيشتر به اجرا درآورند تا ساعت بيولوژيك بدن آن‌ها به اين عوامل خارجي عادت كند. بر اساس تحقيقات تيم پزشكي ‌«سول» اين گونه اختلالات باعث بزرگ شدن قلب و شكاف خوردن مجراي كليه‌ها مي‌شود.

دنيا به طرف مدل ايراني پيوند كليه گرايش پيدا كرده است‌

فارس - ۲۴/۱۲/۸۶

دبير فرهنگستان علوم پزشكي گفت: پس از پاسخ علمي ما به مقاله ناجوانمردانه نشريه NATURE عليه مدل ايراني پيوند كليه، دنيا به طرف اين مدل پيوند كليه گرايش پيدا كرده است. علي نوبخت، دبير فرهنگستان علوم پزشكي و دبير انجمن پيوند اعضا ايران‌ افزود: نشريه NATURE CLINICAL PRACTICE NEFROLOGY در سال 2006 ميلادي در دو شماره پشت سر هم مقاله‌هايي عليه مدل ايراني پيوند كليه كه مبتني بر پيوند كليه از فرد زنده غير فاميل است منتشر كرد. در اين مقاله‌ها پيوند كليه در ايران با آنچه به صورت دلال بازي در هند انجام مي‌شود مقايسه شده بود. وي گفت: در هندوستان از سال‌هاي گذشته با توجه به اجازه پيوند كليه از فرد زنده گروه‌‌هايي به عنوان دلال كليه فعال شده‌اند و گاهي اصلاً معلوم نيست كه دهنده كليه كيست و در مواردي نيز مثلاً يك بيمار انگليسي براي پيوند كليه به هند مي‌رود و يك خان هندي رعيتش را وادار به اهداي كليه به آن فرد مي‌كند. نوبخت افزود: در نشريه NATURE مدل ايراني شبيه آنچه در هندوستان اتفاق مي‌افتد معرفي شده بود در حالي كه مدل پيوند كليه در ايران از اوايل دهه 70 با فتواي مراجع ديني و تصويب قانون پيوند از فرد زنده غير فاميل كه با ايثارگري براي نجات جان فرد ديگري داوطلب مي‌شود اجرا شد كه بر اساس پروتكل‌هاي دقيق علمي اجرا مي‌شود و نظارت دقيقي براي جلوگيري از سوء‌استفاده از اين قانون از سوي وزارت بهداشت اعمال مي‌شود. معاون درمان سابق وزارت بهداشت گفت:‌ در زمان حاضر نيز پيوند كليه در تمام مراكز مجاز كشور بر اساس پروتكل‌هاي دقيق علمي و ضوابط قانوني انجام مي‌شود و نه تنها پيوند عضو فرد ايراني به خارجي ممنوع است بلكه اجازه دلال بازي و سوء‌استفاده نيز مطابق پروتكل‌ها به هيچ مركزي داده نمي‌شود. وي افزود: البته قاچاق و فعاليت‌هاي زير زميني در ايران نيز مانند هر جاي ديگر دنيا وجود دارد و نمي‌توان منكر آن شد ولي حساب اين كارها از مدل ايراني پيوند كليه جداست، ضمن اينكه ما هم پيوند كليه از جسد را تأييد مي‌كنيم و خواهان آن هستيم ولي پيوند از جسد فعلاً مشكل بيماران كشور ما را حل نمي‌كند. نوبخت اضافه كرد:‌ مدل ايراني پيوند كليه به طور شرافتمندانه در كشور ما اجرا مي‌شود و تا حد زيادي توانسته است مشكل بيماران كليوي را كه در كشور ما تعداد آن‌ها زياد است حل كند. وي افزود: پس از انتشار دو مقاله در نشريه NATURE‌، بنده پاسخ اين مقالات را دادم كه در شماره بعدي آن در اواخر سال 2006 منتشر شد و پس از آن تماس‌هاي زيادي از مجامع علمي دنيا از جمله دانشگاه UCLA آمريكا داشتيم كه اظهار مي‌كردند با تعاريفي كه در اين مقاله از مدل ايراني پيوند كليه شده است ما هم آن را قبول داريم و بر آن صحه گذاشتند و پس از آن بسياري از كشورهاي دنيا با توجه به محدوديت پيوند از جسد به طرف مدل ايراني پيوند كليه گرايش پيدا كرده‌اند.

 از هر 10 نفر در جهان يك نفر بيماري كليوي دارد

فارس - ۱۴/۱۲/۸۶

 عضو انجمن نفرولوژي ايران با پيشنهاد غربالگري سراسري نارسايي كليه در ايران گفت: به طور متوسط در همه جوامع از هر10 نفر يكي بيمار كليوي است و سالانه 110 ميليارد دلار صرف درمان نارسايي كليه در جهان مي‌شود. ايرج نجفي، ‌فوق تخصص نفرولوژي  افزود:‌ حدود 500 ميليون نفر در دنيا بيماران كليوي هستند و 90 درصد اين بيماران نمي‌دانند كه بيمار هستند به اين ترتيب 95 درصد كوه يخ بيماريهاي كليوي زير آب است و پنهان مانده است. وي ادامه داد: بيماري كليه در صورتي كاملاً قابل پيشگيري و درمان است و در صورتي كه به موقع تشخيص داده مي‌شود به راحتي قابل درمان و كنترل است. وي گفت: پيشنهاد ما به وزارت بهداشت اين است كه بيماريابي از نارسايي كليه را در شبكه بهداشتي- درماني ادغام كند و از همه مردم مي خواهيم كه حتي اگر دولت اين غربالگري را انجام نداد خودشان حداقل يكبار تست ادرار بدهند تا اگر خون، پروتئين يا گلبول سفيد در ادرار آنهاست شناسايي شود و امكان تشخيص و درمان به موقع بيماري فراهم شود. وي افزود: آزمايش تست ادرار 9/3 ريال هزينه دارد در حالي كه بيماري كليوي درمان بسيار سخت و پر هزينه‌اي دارد و عوارض شديد اقتصادي و اجتماعي به كشور تحميل مي‌كند. وي گفت: آزمايش ادرار به خصوص براي افراد پر خطر شامل كساني كه در فاميلشان بيمار ديابت يا بيماري كليوي وجود دارد يا خودشان فشار خون يا ديابت دارند يا مشكلي را در سيستم دفع ادرار خود احساس مي‌كنند و به خصوص افراد 30 سال به بالا لازم است. نجفي افزود: اصلاح تغذيه و رژيم غذايي، ورزش، جلوگيري از چاقي، كنترل فشار خون، پيشگيري از ديابت از عوامل مهم پيشگيري اوليه از بيماري كليوي است ضمن اينكه اصلاح سبك زندگي از اين طريق موجب كاهش بروز بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت، فشار خون نيز مي شود كه بار اصلي بيماريها در كشور هستند. وي با اشاره به روز جهاني بيماري كليوي در 23 اسفند امسال از راه اندازي خط مشاوره بيماري كليوي خبر داد و از نفرولوژيست‌هاي كشور خواست در اين روز به معاينه دقيق افراد غير از بيماران خود براي بيماريابي و پيشگيري از بروز بيماريهاي كليوي اقدام كنند. حدود 35 هزار بيمار كليوي اكنون در ايران شناسايي شده‌اند كه 12 هزار نفر آنها دياليز مي‌شوند؛ هزار نفر به روش دياليز صفاقي تحت درمان هستند، حدود 15 هزار نفر آنها پيوندي هستند و سالانه حدود 1600 نفر در ايران پيوند كليه دريافت مي‌كنند كه كمتر از 250 نفر آنها كليه را از مرگ مغزي دريافت مي‌كنند. وي گفت: به طور معمول ميزان موفقيت پيوند كليه در مراكز درماني ايران بالاي 85 درصد تا 95 درصد است اما افرادي كه پيوند آنها پس مي‌زند مجدداً بايد دياليز شوند يا دوباره پيوند بگيرند. به گفته وي با توجه به مدل ايراني پيوند كليه از فرد زنده غير فاميل تقريباً ليست انتظار پيوند كليه در كشور نداريم و پيوندها تقريباً به روز انجام مي‌شوند. نجفي گفت: با وجود اينكه بيماريهاي عفوني به 3 درصد كل بيماريها در حال كاهش است، 17 درصد بار كل بيماريهاي شامل 4 بيماري ديابت، كليوي، قلب و فشار خون است. قرار است در روز جهاني بيماري كليه( 23 اسفند) به منظور قدرداني از پيشكسوتان جامعه پزشكي كشور در زمينه درمان بيماران كليوي در بوستان لاله تهران، تعدادي نهال كاشته شود.

بيماري‌هاي قلبي مهم‌ترين عامل مرگ در اروپا

فارس -۸/۱۲/۸۶

بر اساس تحقيقي كه توسط محققان اروپايي انجام شده بروز بيماري‌هاي قلبي در ميان مردم شرق اروپا بيش‌تر از مردم غرب اين قاره بوده و مهم‌ترين عامل مرگ در ميان مردم اروپا هستند.به گزارش گاردين، محققان در اين تحقيق سعي در شناسايي فاكتورهاي خطرناك در نقاط مختلف اين قاره براي جلوگيري از گسترش آن در مناطقي خاص داشتند. بر اساس همين تحقيق بروز بيماري‌هاي قلبي در مردم اسكاتلند و ايرلند شمالي نيز بيشتر از مردم انگلستان است. الگوي بيماري‌هاي قلبي در بريتانيا درست مشابه پراكندگي آن در شمال و جنوب اروپاست. همچنين ميزان اين بيماري‌ها در شرق اروپا بيشتر از غرب است. بيماري‌هاي عروقي مهم‌ترين عامل مرگ در اروپا هستند كه سالانه باعث مرگ بيش از 2 ميليون نفر شده و هزينه‌اي بيش از 192 ميليارد يورو را در سال به اين قاره تحميل مي‌كنند. «استفان ويليچ» از يك مركز پزشكي در برلين مي‌گويد: «پراكندگي جالب توجهي در اروپا هست كه بيش‌تر متمركز بر شرق است.» وي گفت كه تهيه اين جدول براي نشان دادن پراكندگي مي‌تواند در مبارزه با آن بسيار مؤثر باشد. «ژالكين مولر نوروهورن» يكي ديگر از محققان اين مركز هم گفت: «‌پراكندگي مشابهي نيز در آلمان مشاهده مي‌شود كه در آلمان شرقي سابق ميزان حملات و بيماري‌هاي قلبي بيش‌تر از غرب است.» ويليچ گفت ميزان بيماري‌هاي قلبي در سراسر اروپا در سال‌هاي اخير بهبودي نداشته است. 


آمريكاييها بيشتر از اروپاييها سكته مي‌كنند

  فارس- ۸۶/۱۲/۷

مردان آمريكايي 61 درصد و زنان آمريكايي تقريباً دو برابر مردان و زنان اروپايي احتمال سكته كردن را دارا هستند.به گزارش  يونايتد پرس از نيواورلئانز، «مائوريتسيو آوندانو» مدير تحقيق انجام شده توسط مركز پزشكي روتردام در هلند اعلام كرد كه اين نتايج با استفاده از داده‌هاي سال 2004 موسسه تحقيقات بهداشتي آمريكا و موسسه بازنشستگي اروپا بدست آمده است. محققان به تحليل داده هاي 13هزارو 667 نفر در آمريكا و 30هزارو120 نفر در 11 كشور اروپايي پرداختند كه متمركز بر فاكتورهايي مانند وضعيت اجتماعي و فاكتورهاي خطر آفرين مانند چاقي، ديابت، فعاليتهاي جسماني و مصرف الكل بود. به طور كلي زنان يك چهارم مردان دچار حمله مي‌شوند. بالاترين ميانگين سني براي حملات قلبي در آمريكا بود و پايين ترين آن در اسپانيا، ايتاليا، يونان و سوئيس مشاهده شد. محققان اين تفاوت گسترده در مورد احتمال حملات قلبي را ناشي از تفاوتهاي اجتماعي و استاندارهاي بهداشتي در آمريكا و اروپا مي دانند. 

با توجه به اهمیت نگهداری اطلاعات و اخبارعلمی پزشکی و پیراپزشکی ٬ جهت مطالعهء آرشیو  تخصصی  اخبارعلمی پزشکی و پیراپزشکی  که قبلآ در ستون اخبارعلمی پزشکی و پیراپزشکی  این سایت به اطلاع شما رسیده است ٬ میتوانید به ستون  آرشیو سرفصلها و موضوعات خبری ٬ آیتم  خبر پزشکی  مراجعه ٬ تا این ارشیو  به صورت دسته بندی و در دوره های های زمانی مشخص  ٬  در دسترس شما قرار گیرد .

منبع : تاریخ : ۱۳۸۷/۳/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 6020

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7086
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9156
بازدید امسال : 804639
بازدید کل : 37171712

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش