ارتباط میان ابتلا به آلزایمر و برجستگی شکم کشف شد
مهر - ۱۰/۱/۸۷
نتایج تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد افراد چهل ساله ای که برجستگی شکم دارند در سن 70 سالگی با احتمال بالای ابتلا به آلزایمر و یا اشکال دیگر جنون پیری مواجهند . دانشمندان بخش تحقیقات دانشگاه "آکلند" در کالیفرنیا که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نورولوژی" منتشر کرده اند، کشف کردند افرادی که در سن 40 سالگی چاق بوده و دارای برجستگی شکم هستند در 70 سالگی در معرض بالای خطر ابتلا به آلزایمر و دیگر اشکال جنون پیری قرار دارند . این محققان با بررسی 6 هزار و 583 نفر در شمال کالیفرنیا به مدت 36 سال به این نتایج دست یافتند. در شروع تحقیقات که این بیماران بین 40 تا 45 سال داشتند، ابعاد دور شکم تمام شرکت کنندگان اندازه گیری شد . در مدت 36 سال تحقیقات مشاهده شد که از مجموع داوطلبان حاضر در این تحقیق هزار و 49 نفر برابر با 16 درصد از کل شرکت کنندگان در سن 70 سالگی مبتلا به بیماری آلزایمر شدند . بررسی این اطلاعات نشان می دهد بیمارانی که در نیمه زندگی خود دور شکمی بزرگتر از حد متوسط داشتند نسبت به افرادی که ابعاد دور کمر آنها نرمال بود سه برابر با احتمال بیشتر توسعه اشکال مختلف جنون پیری مواجه بودند .بیماری آلزایمر شایع ترین شکل جنون پیری در میان این سالمندان است و بسیاری از دانشمندان در جستجوی دلایل و فاکتورهایی هستند که موجب بروز این بیماری می شوند . این محققان با کمک نتایج این تحقیقات برای اولین بار موفق شدند ارتباط میان ابعاد شکم و توسعه آلزایمر را نشان دهند . در این خصوص این دانشمندان نشان دادند: "در این مورد تنها مسئله وزن مهم نیست، بلکه نکته مهمتر این است که این اضافه وزن در کدام ناحیه بدن متمرکز شده است. در حقیقت اگر دو نفر را با هم مقایسه کنیم که هر دو 5/4 کیلو اضافه وزن دارند، کسی که این وزن اضافی را روی شکم خود حمل می کند نسبت به کسی که آن را در پهلوهای خود دارد، بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است .
اسید فولیک احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد
مهر - ۹/۱/۸۷
تحقیقات نشان داده است مصرف اسید فولیک نه تنها در جلوگیری از نقایص جنینی در زنان باردار نقش دارد بلکه در سلامت قلب نیز موثر است . به گزارش رویترز، اسید فولیک می تواند احتمال ابتلا به حمله قلبی را بین 10 تا 20 درصد کاهش دهد . با توجه به اینکه میزان اسید آمینه ها در خون در بروز حملات قلبی نقش دارد مصرف اسید فولیک با کاهش اسید های امینه از بروز این نوع حملات جلوگیری می کند . در ضمن با توجه به اینکه در بسیاری از شرایط استرس و حالتهای عصبی موجب بروز سکته ها و بعضا" ایست قلبی می شود اسید فولیک می تواند موثر واقع شود . بنابراین گزارش مصرف اسید فولیک با تاثیر بر سیستم عصبی و کاهش نسبی خستگی نیز به افراد کمک می کند . در دوران بارداری و حتی قبل از آن نیز بسیاری از متخصصان به مادران توصیه می کنند که مصرف قرصهای اسید فولیک را در برنامه خود قرار دهند تا رشته های عصبی و ستون مهره ها و نخاع جنین بهتر تشکیل شوند . کارشناسان توصیه می کنند افرادی که نیاز به اسید فولیک دارند روزانه یک میلی گرم از آن را مصرف کنند .
زمان طلایی برای نجات سکته مغزی تا سه ساعت است
مهر - ۲/۱/۸۷
متخصصان معتقدند یکی از مهمترین عوامل در نجات جان مبتلایان به سکته مغزی رسیدگی و تشخیص به موقع وضعیت آنهاست .نیو ساینتیست اعلام کرد اطرافیان بیمار به محض مشاهده وضعیت غیرعادی میتوانند با چند اقدام کوچک دریابند بیمار دچار سکته شده یا نه و سریعا او را به نزدیکترین مرکز درمانی برسانند . بررسیها نشان داده چنانچه تا سه ساعت پس از بروز نخستین علائم بیمار تحت معاینه و معالجه قرار بگیرد احتمال نجات وی زیاد است و در غیر این صورت کمک چندانی نمی توان به وی کرد. سادهترین کار برای اطرافیان این است که از بیمار بخواهند لبخند بزند، یک جمله کامل به زبان بیاورد و دستان خود را بالا ببرد . چنانچه او قادر به انجام یکی از این کارها نباشد، باید مشکوک به سکته تلقی و به مراکز درمانی مجهز رسانده شود. متخصصان معتقدند بسیاری از مرگ و میرها و معلولیتها به واسطه اطلاع نداشتن اطرافیان و اقدام دیرهنگام اتفاق میافتد که با توجه به موارد فوق میتوان از بسیاری از این موارد جلوگیری کرد .
----------------------