وزير بهداشت خبر داد:
ايجاد بيمارستان جديد هزار و 300 تختخوابي روانپزشكي
وزير بهداشت گفت: ايجاد و راه اندازي بيمارستاني جديد با ظرفيت يكهزار و 300 تخت براي جايگزيني بيمارستان روانپزشكي رازي واقع در امين آباد شهرري در دومين دور سفر استاني رييس جمهور پيش بيني و مقدمات لازم نيز فراهم شده است.
دكتر كامران باقري لنكراني امروز در حاشيه بازديد از بزرگترين بيمارستان روانپزشكي كشور (رازي)، با بيان اين كه از مصوبات جلسه شوراي معاونين وزارت بهداشت در اين مركز تبديل اورژانس بيمارستان به اورژانس عمومي است، افزود: اورژانس بيمارستان روانپزشكي رازي به تازگي راه اندازي شده است كه در اين جلسه نيز مقرر شد با تبديل آن به اورژانس عمومي، ساير خدمات درماني به بيماران بستري و سايرين ارايه شود.
وي، با اشاره به اتخاذ تصميماتي در خصوص امكانات ترابري بيمارستان به ويژه آمبولانس و تجهيزات بخش راديولوژي افزود: از آن جايي كه حدود يك چهارم از تختهاي اين بيمارستان آموزشي است از اين رو ارتقاي آموزش از ديگر مصوبات جلسه شوراي معاونين در اين مركز بود كه شامل رشتههاي تخصصي روانپزشكي، كار درماني، پرستاري و روان پرستاري ميشود.
وزير بهداشت، با اشاره بر ضرورت تقويت مركز تحقيقات نوپاي اين مركز در ادامه بر ارتقا به روز رساني و روزآمدي اين مركز تاكيد كرد و افزود: اميدواريم در نتيجه اين بازديد شاهد ارتقا خدمات اين بيمارستان باشيم.
دكتر لنكراني، با اشاره به قدمت طولاني فضاي موجود كاربري اين بيمارستان را عموما آسايشگاهي برشمرد و افزود: امكانات بيمارستاني كمتري براي اين مركز ديده شده است.
وي، بخش روان را از بخشهاي سخت براي كار پرسنلي عنوان كرد و يادآور شد: براساس مصوبه اسفند 85 حق صعوبت كاركنان اين بخشها با افزايش خوبي مواجه شد كه براي اين بيمارستان نيز لحاظ ميشود.
وزير بهداشت، با بيان اين كه بخشهايي از فعاليتها روان حمايتي است، گفت: بحث بيمه و تقويت سيستمهاي حفاظتي و ايمني از آن جملهاند. دكتر لنكراني، پوشش درماني بيماران روان در كشور را بيش از 80 درصد برشمرد و يادآور شد: اين در حالي است كه اين پوشش براي حتي كشورهاي توسعه يافته حدود 50 درصد است از اين رو هم اكنون تلاش ميشود با پيگيري و تشخيص به موقع از طريق معاينات غربالگري دانش آموزي در مقاطع ابتدايي و راهنمايي بيماريهاي اعصاب و روان به زودي شناسايي شوند.
وي، در ادامه به ادغام برنامه سلامت روان در شبكه (PHC) اشاره كرد و يادآور شد: توانبخشي و مراقبت بعد از درمان دارويي و نيز بهره مندي از روشهاي درماني غير دارويي نيز از ديگر موضوعاتي است كه مورد توجه قرار گرفته است.
وزير بهداشت، تدوين بسته حمايتي بيمهاي از بيماران اعصاب و روان و تقديم آن به شوراي عالي بيمه را از مصوبات جلسه شوراي معاونين وزارت بهداشت عنوان كرد و افزود: نتايج اين فعاليتها ظرف 45 روز آينده گزارش ميشود.
دكتر لنكراني، با بيان اين كه مقوله سلامت روان، نيازمند مراقبت و پيگيري بيشتري است در ادامه شاخصهاي بهداشت روان در ايران را به نسبت ساير كشورها مناسبتر برشمرد و يادآورشد: متوسط شيوع جهاني بيماريهاي اعصاب روان 12 تا 20 درصد و اين شاخص در ايران حدود 12 درصد(كمترين حد موجود) است.
وي، با اشاره به دسترسي مناسب و به هنگام افراد مبتلا به عارضه به مراقبتها و خدمات درماني گفت: امروزه درمانهاي بيماران اعصاب و روان به شدت دارويي است. اين در شرايطي است كه ميتوان با بهره گيري ازمراقبتهاي غير دارويي نظير كار درماني و گروه درماني خدمات مناسبي را ارايه كرد.
وزير بهداشت، با تاكيد برضروت تمركز بر مباحث پيشگيرانه و ارتقا سلامت در زمينه بهداشت روان گفت: نتايج بررسيها نشان ميدهد كه افراد مقيد به آداب ديني كمتر به بيماريهاي اعصاب و روان دچار ميشوند.
دكتر لنكراني، با بيان اين كه در مقوله توانبخشي و مراقبت بعد از درمان به ظرفيت سازي در كشور نياز است در پايان يادآورشد: فعاليت در اين زمينه نيز در دستور كار قرار دارد.
منبع : ایسنا