153بيمارستان جديد در كشور در حال ساخت است
معاون وزير بهداشت با اعلام اينكه اعتبارات بخش سلامت سال آينده 13درصد افزايش مييابد، گفت: در زمان حاضر با مصوبه سفرهاي استاني دولت 153بيمارستان جديد در كشور در حال ساخت است.
رحمت الله حافظي با اعلام اين مطب افزود: بودجه امسال وزارت بهداشت با احتساب اختصاص 374ميليارد تومان اصلاحيه بودجه، 2هزار و 887 ميليارد تومان بود كه بر اساس لايحه بودجه سال آينده به 3هزار و 260ميليارد تومان افزايش مييابد و حدود 13درصد افزايش دارد. 450ميليارد تومان سهامي كه دولت براي جبران كسري بودجه وزارت بهداشت اختصاص داد هنوز محقق نشده و به همين خاطر در اين محاسبه لحاظ نشده است.
وي گفت: بر اساس لايحه بودجه سال آينده اعتبار بيمههاي درماني نيز كه امسال هزار و 429ميليارد تومان بود با 15درصد افزايش به هزار و 637 ميليارد تومان رسيد و رديفهاي متفرقه حوزه سلامت مثل اعتبار يارانه دارو و شيرخشك، بيماران صعب العلاج، اعتبار مبارزه با دخانيات، تجهيزات پزشكي و آمبولانسها نيز از 488 ميليارد تومان با 11درصد افزايش به 543 ميليارد تومان افزايش ميبايد.
معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت اضافه كرد: در مجموع اعتبارات حوزه سلامت در سال آينده بر اساس لايحه بودجه پيشنهادي13 درصد افزايش دارد و از 4 هزار و 811 ميليارد تومان به 5 هزار و 449 ميليارد تومان رسيد.
وي گفت: اعتبار تملك دارايي وزارت بهداشت نيز كه براي انجام پروژههاي عمراني اختصاص مييابد، امسال 892 ميليارد تومان بود كه بر اساس لايحه بودجه سال آينده اختيار350 ميليارد تومان آن از وزارت بهداشت گرفته شده و به صورت استاني در اختيار استاندار قرار گرفته است، اين مسئله ميتواند هم تهديد باشد و هم فرصت زيرا ممكن است استاندار اولويتهاي ديگري را در استان تشخيص دهد و اين اعتبار را در جاي ديگر هزينه كند يا اينكه با ارتباط خوبي كه با دانشگاه علوم پزشكي دارد اعتبارات بيشتري هم به بخش سلامت اختصاص دهد، 180 ميليارد تومان ديگر اين رديف در اختيار وزارت مسكن است و فقط حدود 98 ميليارد تومان آن در اختيار وزارت بهداشت است.
حافظي ادامه داد: در بودجه امسال وزارت بهداشت مانند سنوات گذشته هزار ميليارد تومان به عنوان درآمد اختصاصي پيش بيني شده بود كه به علل مختلف تحقق نمييابد، در واقع اين بودجه كاذب به صورت غير واقعي بودجه وزارت بهداشت را بزرگ نشان ميداد كه خوشبختانه در لايحه بودجه سال آينده 700 ميليارد تومان آن را دولت تامين ميكند و فقط 300 ميليارد تومان به عنوان درآمد اختصاصي پيش بيني شده است كه اگر بيش از اين باشد به عنوان مازاد درآمد قابل استفاده است.
وي همچنين از افزايش حقوق پزشكان شاغل در بخشهاي اورژانس بيمارستاني و پيش بيمارستاني خبر داد و گفت: حقوق دريافتي اين پزشكان امسال دو برابر شد و از 450 تا 800 هزار تومان به 900 هزار تا يك ميليون و 200 هزار تومان با توجه به شرايط كاري و منطقه فعاليت افزايش يافت.
معاون وزير بهداشت گفت: حق شيفت كاري و صعوبت كاري پرستاران و ساير پرسنل باليني نيز مطابق قانون پرداخت ميشود و اگر در يك دانشگاه علوم پزشكي پرداخت نشده به علت كسري بودجه بود و به زودي پرداخت ميشود.
وي افزود: طي 41 ماه گذشته 691 خانه بهداشت و 620 تخت رواني در كشور ساخته شده است و 3 هزار و 604پروژه در حال ساخت داريم كه 52 تاي آن دانشكده و 153پروژه ديگر آن بيمارستان است، 17 مركز تصويربرداري، 11 مركز دياليز، 9 مركز تحقيقات، 22 سالن ورزشي، 33 پلي كلينيك و 31 اورژانس نيز جزء اين پروژه هاست و سرجمع آْنها 3 ميليون و 353 هزار متربع ميشود.
وي اضافه كرد: هزينه ساخت هر تخت بيمارستان با در نظر گرفتن هزينه يك بيمارستان و خدمات پشتيباني مورد نياز هر تخت بيمارستاني مانند آزمايشگاه ، مركز تصويربرداري و غيره 100 ميليون تومان است.
وي همچنين گفت: اعتبارات خريد تجهيزات پزشكي بيمارستانهاي دولتي نيز از 34 ميليارد تومان در سال 84 امسال به 123 ميليارد تومان افزايش يافته و 4 برابر شده است. علاوه بر آن امسال 120 ميليون دلار اعتبار ارزي براي خريد تجهيزات پزشكي و 112 ميليون يورو براي تجهيز مراكز آموزشي و پژوهشي وزارت بهداشت در اختيار داريم كه 64درصد آن تخصيص يافته و بين دانشگاههاي علوم پزشكي توزيع شده است ولي اعتبار خريد اين تجهيزات در سال آينده هنوز مشخص نيست.
منبع : فارس