قصد داریم سلسله مباحثی کلیدی از رموز زیبا سازی بیمارستانها را به مرور در اختیار مدیران مراکز بیمارستانی ٬ مهندسین مشاور بیمارستانساز ٬ مهندسین مجری پروژه های بیمارستانی ٬ دانشجویان و سایر علاقمندان ، قرار دهیم ٬ تا هم در طراحیهای بیمارستانهای جدید و هم در امر توسعه و هم در بازسازی بیمارستانها و همچنین در عملیات نگهداشت بیمارستانها مورد توجه ایشان قرار گیرد . باشد که این تلاش موجب ارتقاء بهره وری بیمارستانی و بالارفتن سطح رضایت مندی بیماران و کادر درمانی از فضای فیزیکی بیمارستانها گردد.
این موارد حاصل تحقیقات علمی و تجربیات میدانی ناشی از سی و دو سال مدیریت خرد و کلان در پروژه های مختلف ملی و استانی و بیش از هفده سال فعالیت مداوم در امر طراحی و احداث و نگهداری بیمارستانهای مختلف با ظرفیت های گوناگون در اقصی نقاط میهن اسلامی است .
این مطالب در قالب حدود شصت آیتم به صورت نکته های تشریحی و برای کلیهء قسمتها و بخش های مختلف بیمارستانی به صورت جدا جدا و مستقل مطرح است که در هر نوبت ، قسمتهایی از ان در سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران و برای اولین بار ارایه خواهد شد .
بنام خدای زیباییها
زیبا سازی بیمارستانها
نویسنده : مهندس محمد رضا اردلانی
ورودی ساختمان اصلی بیمارستان
ورودی ساختمان اصلی بیمارستان بایستی به وضوح قابل تشخیص و برای تازه واردها جلب توجه نماید . اگر ورودی مستقیمآ از پیاده رو خیابان به سرسرای بیمارستان باشد ٬ این موضوع اهمیت بیشتری دارد .
در بیمارستانهایی که ابتداء وارد محوطه خصوصی بیمارستان میشوید نیز ٬ درب ورود به این محوطه بایستی کاملآ واضح باشد . ( موارد مربوط به ورودی داخلی جداگانه توضیح داده خواهد شد )
نبایستی رنگ و نمای این ورودی ها برای مراجعه کننده گان بی اهمیت تلقی شود .
تعبیهء رمپ های ورود خودرو و بیمار در این ورودی ها اجباری و از ملزومات میباشد .
همیشه تذکر داده ام که زیبایی ورودی بیمارستان به آن است که کمتر شبیه به بیمارستان و بیشتر شبیه ورودی یک هتل مرتب و تمیز بوده باشد .
احترام به بیمار و همراهان او در مبلمان شهری و داخلی انتخابی قسمت ورودی بیمارستان بایستی کاملآ هویدا باشد .
رنگ و نوع و تعداد و آراستگی این لوازم از منظر استفادهء بهینهء مراجعه کنندگان بایستی دیده و انتخاب گردند .
بکارگیری پرسنل منظم و به خصوص میانسال در اولین برخورد و ورود بیمار ٬ بسیار مهم ودر پایین آوردن نارضایتی ها موءثر است .
برای فرار و تخلیهء بیمارستان در لحظهء زلزله بایستی حجم و عرض و سطح و ارتفاع و طول ورودی ها را مناسب پیش بینی نمود .
نورپردازی ورودی بخصوص در شب به مقدار زیادی در رفع خستگی و بی حوصلگی بیمار و کادر درمانی و آرامش همراهان آشفتهء بیمار موءثر میباشد .
ورودی های رو باز بهتر است با سایبانی ترجیحآ از درختان سایه دار پوشیده شود .
اگر خواسته باشید سیستم تاسیساتی بیمارستان را تبلیغ نمایید ٬ ابتدای ورودی به سرسرا ها ٬ بهترین محل نمایش قدرت تولید و تقدیم هوای سرد یا گرم به مراجعه کننده گان میباشد .
. . . . . مبحث زیباسازی بیمارستانها شامل ۶۰ قسمت است . مابقی را نیز مطالعه فرمایید . . . . .