خودکشي زوج انگليسي در کلينيک سوييسي
لندن- يک زوج مسن انگليسي پس از عزيمت به سوييس در يک کلينيک ويژه خودکشي ترحم آميز به زندگي خود پايان دادند. سر "ادوارد دونز" 85 ساله که بينايي خود را از دست داده بود و مشکلات شنوايي نيز داشت به همراه همسر 74 ساله اش که از سرطان رنج مي برد در کلينيک "ديگنيتاس" زوريخ به زندگي خود پايان دادند.
به گزارش شبکه خبري اسکاي نيوز، سر ادوارد از موسيقيدانان مشهور انگليس بود.
بيش از 800انگليسي که از بيماري هاي صعب العلاج رنج مي برند نام خود را در ليست انتظار براي خودکشي ترحم آميز ثبت کرده اند. از اين تعداد 34نفر به شدت از بيماري لاعلاج خود رنج مي برند و حاضرند هر مبلغي را بپردازند تا در آن کلينيک با مصرف داروهاي کشنده به زندگي خود پايان دهند.
بر اساس قوانين انگليس خودکشي با کمک ديگران (ترحم کشي) غيرقانوني و جرم است و فردي که به خودکشي فرد ديگري کمک کرده باشد تحت تعقيب قرار مي گيرد و مي تواند تا 14سال زنداني شود.
خودکشي ترحم آميز در سوييس اقدامي قانوني به شمار مي رود. کلينيکي موسوم به ديگنيتاس در سوييس پس از معاينه و انجام مصاحبه با متقاضيان و تهيه شواهد و آزمايشهاي لازم که نشان دهد فرد بيمار بهبود نخواهد يافت و قدرت تصميم گيري دارد با دريافت مبلغي به بيماران دارويي کشنده تزريق مي کند تا آنان زجر بيماري را نکشند. اين کار در حقيقت نوعي خودکشي با کمک پزشکان (ترحم کشي) است.
بر اساس آمار ديگنيتاس، در سال 2003 و 2006 به ترتيب 26 و 15 انگليسي در آن کلينک خودکشي کرده اند. همچنين در پنج ماهه نخست سال 2008 هشت انگليسي با خودکشي ترحم آميز در سوييس به زندگي خود پايان داده اند.
قانون ضد خودکشي سال 1961انگليس تصريح مي کند که هر فردي که به خودکشي فرد ديگر به هر طريقي از جمله مسافرت با وي، استخدام فرد ديگري براي انجام اين کار و دادن مشاوره به فرد متقاضي کمک کند عملي جنايي انجام داده است و تحت تعقيب قرار مي گيرد. با اين وجود تاکنون هيچ انگليسي به دليل کمک به خودکشي عملا تحت تعقيب قرار نگرفته است.
تابستان سال گذشته دانيل جيمز بازيکن 23ساله تيم راگبي انگليس که دچار معلوليت جدي شده بود با کمک خانواده اش به سوييس رفت و در آنجا با به اصطلاح خودکشي ترحم آميز به زندگي خود پايان داد. پس از فاش شدن خودکشي جيمز، پرونده اي عليه برخي اعضاي خانواده اش به دليل کمک به وي براي رفتن به سوييس و اقدام به خودکشي تشکيل شد که در نهايت اعلام شد آنان تحت تعقيب قضايي قرار نخواهند گرفت.
دولت گوردون براون نخست وزير انگليس تاکنون چندين بار مخالفت خود را با قانوني کردن خودکشي ترحم آميز در اين کشور اعلام کرده است
منبع : ایرنا