وزير بهداشت از افزايش 11هزار و 400 تخت بيمارستان در پنج سال اخير خبر داد
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 11 هزار و 400 تخت بيمارستاني طي پنج سال اخير در نظام سلامت كشور افزايش يافته است.
' وحيد دستجردي ' به مناسبت هفته دولت (دوم تا هشتم شهريور ماه) با اشاره به پيشرفتهاي بدستآمده بخش بهداشت و درمان كشور در چندسال اخير گفت: امروز در زمينه آموزش پزشكي پيشرفت هاي چشمگيري داشتهايم و كيفيت آموزش پزشكي ما مورد تاييد مجامع جهاني است.
وي افزود: در زمينه دارو ما شاهد توليد داروهاي آيمود و آنژيپارس بودهايم و در حال حاضر 10 نوع واكسن در كشور توليد ميشود.
دستجردي با اشاره به اينكه در بخش توليد دارو ايران در رتبه اول منطقه قرار دارد،گفت: همچنين توليد واكسن در كشور ما داراي تاييديه WHO بوده و حتي كشوري مانند چين فاقد آن است.
وي درخصوص موضوع تحريمهاي بينالمللي و اثر آن بر روي نظام سلامت كشور گفت: تحريمها نه تنها تهديدنبوده بلكه براي ما يك فرصت به شمار مي آيد و ما كوچكترين مشكلي نداريم و در تمامي حوزههاي تخصصي و فوقتخصصي موفق به تربيت نيروي انساني مورد نياز خود شده ايم به نحوي كه در حال حاضر تمام جراحيها در داخل انجام مي شود.
دستجردي با اشاره به وضعيت توليد دارو در كشور گفت: امروز 96 درصد داروهاي مورد نياز ساخت داخل هستند و بسياري ازمواد اوليه مورد نياز نيز از داخل كشور تامين مي شود . اين داروها هم از لحاظ كيفي در سطح مطلوبي قرار دارند و هم ارزان قيمت هستند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر تركيه كه دارو از خارج وارد ميكند 10 برابر ما هزينه ميكند در حالي كه ما از صادرات 8 نوع واكسن 60 تا 70 ميليون دلار ارز آوري داريم كه بايد به اين رقم 15 ميليون دلار صادرات دارو را نيز اضافه كرد.
وزير بهداشت با اشاره به اقدامات انجام گرفته در مناطق محروم كشور گفت: نظام شبكه ما مورد تاييد WHO بوده و امروز 17 هزار و 500 خانه بهداشت داريم كه در كل كشور مشغول ارائه خدمات به هموطنانمان هستند.
دستجردي افزود :همچنين 200 باب خانه بهداشت طي پنج سال گذشته ساخته شده و در گام اول تمامي مسايل بهداشتي روستا توسط بهورزان شاغل در اين خانههاي بهداشت تحت بررسي و مراقبت قرار ميگيرد.
دستجردي در ادامه به جايگاه پزشك خانواده اشاره كرد و گفت: در حال حاضر برنامه پزشك خانواده در سه استان كشور به صورت آزمايشي در شهرهاي 20 هزار تا 50 هزار نفر آغاز شده و اميدواريم سطح مناطق محروم دردست يابي به خدمات بهداشتي و درماني به سطح مناطق برخوردار برسد.
وي، يكي از فوايد سفرهاي استاني را محروميتزدايي در كشور دانست و افزود: از بركات سفرهاي استاني تغييرچهره محروميت در استانها است و امروز وزرا و معاونين به مناطقي سفر ميكنند كه حتي بخشدارها هم قبلاً از آنجا ديدار نميكردند.
وزير بهداشت در ادامه يكي از ديگر جنبههاي مثبت سفرهاي استاني را توسعه مراكز اورژانس جادهاي عنوان كرد و گفت: مدت زمان حضور اورژانس در شهرها به هشت دقيقه و در روستاها به 14 دقيقه رسيده است.
وي افزود: اكنون در سراسر كشور 50 دانشكده، 400 پايگاه بهداشتي، 345 بيمارستان و 900 خانه پزشك در حال ساخت است.
منبع : ایرنا