50 مطلب آخر
خبرپزشکان : آخرین آمارها ازكمبود يا مازاد پزشك در كشور

تنها فارغ‌التحصيلان دانشگاهي كه بايد دوره تعهد خدمتي را بگذرانند گروه پزشكي هستند و دانشجويان پزشكي پس از فارغ‌التحصيلي بر اساس قانون مربوط به خدمت پزشكان و پيراپزشكان بايد 24 ماه در هر مكاني كه وزارت بهداشت تعيين كند، با كمترين حقوق كار كنند و تنها پس از گذراندن اين دوره مي‌توانند در امتحان دستياري شركت كنند   . . . .  در حاليكه بيش از هفت هزار پزشك عمومي بيكار در ايران در جست و جوي شغل مناسب هستند، كمبود پزشك در مناطق محروم، معضلي اساسي است   . . . . .   در كشور حدود 100 هزار فارغ التحصيل رشته پزشكي وجود دارد كه هشت هزار نفر از آنان بيكارند يا به شغلهاي غير مرتبط با حرفه پزشكي اشتغال دارند    

 استاندارد تعداد پزشك براي جمعيت يك كشور، يك پزشك به ازاي هر هزار نفر است و اكنون كه جمعيتي حدود 70 ميليون نفر داريم به 70 هزار پزشك در كشور نياز داريم در حالي كه اكنون با احتساب پزشكان متخصص بيش از 110 هزار پزشك در كشور وجود دارد؛ بنابراين هيچ كمبودي از نظر تعداد پزشك در كشور وجود ندارد   . . . . .   اكنون سالي بيش از دو هزار پزشك در 41 دانشگاه علوم پزشكي كشور تربيت مي‌شوند و تا 15 سال آينده، حداقل 30 هزار پزشك ديگر به جامعه پزشكي كشور اضافه مي‌شود كه مي‌توانند جايگزين پزشكان بازنشسته شوند؛ بنابراين هيچ نگراني از نظر كمبود پزشك نداريم    

 فاصله درآمدي ميان پزشكان بسيار زياد است در حاليكه معدودي از آنان درآمدي بالغ بر 600 ميليون تومان در ماه دارند و عده ‌اي نيز با كمتر از300 هزار تومان درآمد ماهانه در زير خط فقر به سر مي‌برند    . . . . . .    اکنون شش هزار و 302 متخصص در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور مشغول به تحصيل هستند و ظرفيت پذيرش فوق تخصص در اين سال در دانشگاههاي علوم پزشکي، 314 نفر اعلام شده است    . . . . . .    اکنون تربيت متخصص در 25 رشته تخصصي و 21 رشته فوق تخصصي طبي، جراحي و آزمايشگاهي در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور انجام مي‌شود   . . . . . . .    از بين 25 رشته تخصصي پزشكي مصوب در شوراي آموزش پزشكي و تخصصي، رشته بيماري‌هاي داخلي بيشترين دانشجو  ( 855 نفر)  و رشته پزشكي هسته‌اي كمترين دانشجو  ( 17 نفر )  را دارد 

در گروه آقايان، بيشترين تعداد مرد شاغل به تحصيل در رشته بيماري‌هاي داخلي با 448 نفر و سپس اطفال با 395 نفر و كمترين ميزان مربوط به رشته پزشكي هسته‌اي با 12 نفر و سپس طب كار با 23 نفر دانشجو مي‌باشد    . . . . . .   در گروه خانم‌ها نيز بيشترين تعداد زن شاغل به تحصيل در رشته زنان و زايمان با 679 نفر و سپس بيماري‌هاي داخلي با 407 نفر و كمترين ميزان در رشته پزشكي هسته‌اي با 5 نفر و سپس طب ورزشي با 8 نفر دانشجو است

جهت رویت متن کامل این تحلیل ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

كمبود يا مازاد پزشك در كشور

پزشكان ضامن سلامت جامعه، امنيت روحي بيماران و فرشتگان نجاتي هستند كه درد جسم را با روح بلندشان در سايه لطف الهي التيام مي‌بخشند.

دانش پزشكي در جوامع گوناگون بشري از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است تا آنجا كه همواره در طول تاريخ از پزشكي به عنوان حرفه‌اي مقدس ياد شده و در حافظه نوع بشر، پزشك پيام‌آور سلامت است و با حضور خود روح اميد در جان خسته بيماران مي‌دمد.

 
اين جايگاه رفيع برگرفته از تلاش خالصانه و از خودگذشتگي دانشوران و انديشه‌هاي پر فروغي است كه عمر خويش را به منظور كسب علم، رفع درد از دردمندان و نجات جان بيماران سپري ساخته و شمع وجودشان را وقف طراوت و سلامتي مردم كرده‌اند.

 
طرح نيروي انساني، واژه‌اي آشنا براي دانشجويان علوم پزشكي است. اكنون تنها فارغ‌التحصيلان دانشگاهي كه بايد دوره تعهد خدمتي را بگذرانند گروه پزشكي هستند و دانشجويان پزشكي پس از فارغ‌التحصيلي بر اساس قانون مربوط به خدمت پزشكان و پيراپزشكان بايد 24 ماه در هر مكاني كه وزارت بهداشت تعيين كند، با كمترين حقوق كار كنند و تنها پس از گذراندن اين دوره مي‌توانند در امتحان دستياري شركت كنند.


بر اساس آمارهاي موجود سازمان نظام پزشكي كشور، در حاليكه بيش از هفت هزار پزشك عمومي بيكار در ايران در جست و جوي شغل مناسب هستند، كمبود پزشك در مناطق محروم، معضلي اساسي است .


بر اساس گزارش اين سازمان، در كشور حدود 100 هزار فارغ التحصيل رشته پزشكي وجود دارد كه هشت هزار نفر از آنان بيكارند يا به شغلهاي غير مرتبط با حرفه پزشكي اشتغال دارند در حاليكه به علل مختلف از جمله توزيع نامناسب پزشكان در بسياري از روستاهاي كشور و حتي برخي شهرهاي كوچك با كمبود شديد و گاه فقدان پزشك مواجه هستيم.

 
دكتر' محمد باقر لاريجاني ' رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين زمينه به خبرنگار ايرنا مي گويد:در عصرما ورود به عرصه پزشكي، كاري بس دشوار است چرا كه غلبه بر دشواري هاي اين رشته‌ سخت و سنگين، نياز به استعداد، هوش سرشار و تلاش مضاعف و پايداري قابل توجهي دارد.

 
وي مي افزايد: در سال هاي اخير، جامعه پزشكي به ويژه نسل جوان اين صنف، با مشكلات جدي‌تري روبرو شده است.


لاريجاني با بيان اينكه طولاني بودن دوره آموزش، انبوه مطالب آموزشي، مشكل ترين شرايط كاري در طول شبانه روز و فقدان امنيت شغلي، گوشه هايي از اين مشكلات است، اضافه مي كند: اين مشكلات قابل چشم پوشي نيست و بايد آنها را حل كرد.

 
وي ادامه مي دهد: پزشكان امروز در بخش خصوصي و دولتي و بويژه اعضاي هيات علمي جوان دانشگاهها با اين مشكلات در حالي دست و پنجه نرم مي‌كنند كه كمتر كسي در فكر كمك و ياري آنان و تلاش براي حل معضلاتشان است.

 
لاريجاني اظهار اميدواري كرد جهت‌گيري و جريان امور به نحوي پيش رود كه حل مشكلات و معضلات اين گروه فرهيخته در دستور كار مسوولان و متوليان قرار گيرد تا توفيق فراهم‌سازي شرايط بهتر خدمت و كار شايسته را براي شايسته‌ترين فرزندان اين مرز و بوم فراهم كنيم .


'حسينعلي شهرياري' پزشك و رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز در اين زمينه به خبرنگار ايرنا مي گويد: استاندارد تعداد پزشك براي جمعيت يك كشور، يك پزشك به ازاي هر هزار نفر است و اكنون كه جمعيتي حدود 70 ميليون نفر داريم به 70 هزار پزشك در كشور نياز داريم در حالي كه اكنون با احتساب پزشكان متخصص بيش از 110 هزار پزشك در كشور وجود دارد؛ بنابراين هيچ كمبودي از نظر تعداد پزشك در كشور وجود ندارد.


وي مي افزايد: علاوه بر اين، اكنون سالي بيش از دو هزار پزشك در 41 دانشگاه علوم پزشكي كشور تربيت مي‌شوند و تا 15 سال آينده، حداقل 30 هزار پزشك ديگر به جامعه پزشكي كشور اضافه مي‌شود كه مي‌توانند جايگزين پزشكان بازنشسته شوند؛ بنابراين هيچ نگراني از نظر كمبود پزشك نداريم.


شهرياري تصريح مي كند نگراني از اين جهت است كه نتوانيم اين پزشكان را جذب كنيم و امكانات لازم را به خصوص در مناطق محروم در اختيار آنان قرار دهيم.

 
وي مساله اصلي را توزيع ناعادلانه پزشك در كشور بيان مي كند و ادامه مي دهد: البته در برخي رشته‌هاي پيراپزشكي ممكن است كمبودهايي داشته باشيم كه دانشگاههاي علوم پزشكي نيز به اين مساله واقف هستند و به همين علت، طي سالهاي اخير بيشترين افزايش ظرفيتهاي پذيرش به رشته‌هاي مورد نياز جامعه تعلق گرفته است.

 
شهرياري مي گويد: دانشگاههاي علوم پزشكي اكنون بايد بيشترين نيروي خود را در ارتقاي سطح كيفي آموزش پزشكي و احيانا افزايش پذيرش در برخي رشته‌هاي تخصصي و فوق تخصصي مورد نياز جامعه به كار گيرند و در اين زمينه برنامه ريزي داشته باشند.
دكتر' محمد رضا نوروزي ' اورولوژيست و دبير شوراي عالي نظام پزشكي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، مساله مهم را بيكاري پزشكان و ناراضي بودن آنها از درآمدهايي مي داند كه از راه طبابت به دست مي‌آورند.


وي مي گويد: نامناسب بودن وضع تعرفه‌هاي پزشكي، توزيع نامناسب پزشك در كشور و نبود امكانات مناسب براي زندگي پزشكان در مناطق دورافتاده و محروم، اكنون مسايل مهمتري هستند كه برنامه ريزان و سياستگذاران كشور بايد به آن توجه بيشتري داشته باشند.


نوروزي تصريح مي كند: فاصله درآمدي ميان پزشكان بسيار زياد است در حاليكه معدودي از آنان درآمدي بالغ بر 600 ميليون تومان در ماه دارند و عده ‌اي نيز با كمتر از300 هزار تومان درآمد ماهانه در زير خط فقر به سر مي‌برند.

تربيت متخصص در 25 رشته تخصصي و 21 رشته فوق تخصصي پزشکي در کشور

شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام کرد اکنون، تربيت متخصص در 25 رشته تخصصي و 21 رشته فوق تخصصي طبي، جراحي و آزمايشگاهي در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور انجام مي‌شود

به گزارش روز شنبه ايرنا از وزارت بهداشت، دبيرخانه اين شورا در چند سال گذشته با مشارکت اعضاي هيات علمي و صاحبنظران، تلاش گسترده‌اي را در زمينه ارتقاي کيفيت آموزش و ارزشيابي در دوره‌هاي تخصصي انجام داده که اولين اقدام در اين راستا، برنامه‌ريزي درازمدت جهت تدوين ضوابط برنامه‌هاي دستياري تخصصي باليني بوده است.


شوراي آموزش پزشکي و تخصصي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مسووليت تعيين و نظارت برحسن اجراي ضوابط واحدهاي آموزش تخصصي باليني و اعطاي دانشنامه به متخصصان واجد شرايط در کشور را به عهده دارد.


تربيت نيروهاي متخصص باليني در کشور از دهه 1330 در دانشکده پزشکي تهران آغاز شد.


در سال 54، تعداد پذيرش دستياران تخصصي در کل کشور 420 نفر بود و در فاصله سالهاي 54 تا 64 نيز 20 درصد به تعداد پذيرش سالانه دستياران تخصصي باليني اضافه شد و ظرفيت پذيرش تخصصي به 510 نفر و فوق تخصصي به دو نفر رسيد.


اکنون شش هزار و 302 متخصص در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور مشغول به تحصيل هستند و ظرفيت پذيرش فوق تخصص در اين سال در دانشگاههاي علوم پزشکي، 314 نفر اعلام شده است.

 

پراكندگي دستياران شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي؛

رشته بيماري‌هاي داخلي بيشترين و پزشكي هسته‌اي كمترين دانشجوي متخصص را داراست


از بين 25 رشته تخصصي پزشكي مصوب در شوراي آموزش پزشكي و تخصصي، رشته بيماري‌هاي داخلي بيشترين دانشجو و رشته پزشكي هسته‌اي كمترين دانشجو را دارد.

به گزارش پايگاه خبري و اطلاع‌رساني وب‌دا كل دستياران پزشكي شاغل به تحصيل در كشور شش هزار و 302 نفر هستند كه 855 نفر از اين تعداد در تخصص بيماري‌هاي داخلي و 17 نفر درتخصص پزشكي هسته‌اي مشغول به تحصيل هستند.

بنابراين گزارش در گروه آقايان، بيشترين تعداد مرد شاغل به تحصيل در رشته بيماري‌هاي داخلي با 448 نفر و سپس اطفال با 395 نفر و كمترين ميزان مربوط به رشته پزشكي هسته‌اي با 12 نفر و سپس طب كار با 23 نفر دانشجو مي‌باشد.

اين گزارش حاكيست در گروه خانم‌ها نيز بيشترين تعداد زن شاغل به تحصيل در رشته زنان و زايمان با 679 نفر و سپس بيماري‌هاي داخلي با 407 نفر و كمترين ميزان در رشته پزشكي هسته‌اي با 5 نفر و سپس طب ورزشي با 8 نفر دانشجو است. 
منبع : و ب د ا  + ایرنا

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۶/۵ تعداد بازدیدکنندگان : 5285

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3561
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5631
بازدید امسال : 801114
بازدید کل : 37168187

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش