تطميع و مخشويي پزشكان، روش ورود داروهاي تكنسخهاي است
وزير اسبق بهداشت گفت: متأسفانه پزشك را تطميع يا مخشويي ميكنند كه فلان دارو تنها درمان اين بيماري است و پزشك هم از بيمار آن را ميخواهد. لذا اين موضوع دكاني براي ورود داروهاي تكنسخهاي ايجاد كرده است
هادي منافي اظهار داشت: هيچ پزشك يا شركتي حق ندارد داروهاي بسيار گرانقيمت را كه در نقاط مختلف دنيا توليد ميشود به صورت خودسر وارد كشور كند و اين كار وظيفه وزارت بهداشت كه تعيين كند كدام دارو وارد كشور شود و كدام نه.
وي افزود: متأسفانه بحث تك نسخهاي بساط و دكاني براي ورود هر دارويي كه در هر نقطه دنيا توليد ميشود به كشور شده است و نياز واقعي آن به اين دارو هنوز معلوم نيست چرا كه يك نفر پزشك نميتواند نياز آن را تعيين كند بلكه بايد جمعي از متخصصان آن را مشخص كنند.
منافي تصريح كرد: متأسفانه پزشك را تطميع يا مخشويي ميكنند كه اين دارو تنها درمان اين بيماري است لذا پزشك هم به بيمار توصيه ميكند كه اين دارو را بايد از خارج خريداري كنند تا بيماريش بهبود يابد. در اينجا بيمار هم كه مهمترين چيز برايش سلامتي است آن دارو را به هر نحوي شده از طريق برخي شركتهاي تك نسخهاي تهيه ميكند.
وي اضافه كرد: منظور از طرح ژنريك در وزارت بهداشت اين بود كه عدهاي متخصص بنشينند و نيازهاي دارويي را تعيين كنند. به عنوان مثال در حال حاضر حدود 15 كارخانه به اسمهاي مختلف آمپيسيلين توليد ميكنند كه يكي از پزشكان نوع يك، ديگري نوع 5 و پزشك ديگري نوع 10 را براي بيمار تجويز ميكند در حالي كه پايه همه آنها آمپيسلين است. ما نميگوييم داروي ضروري مصرف نشود بلكه ميگوييم ضرورت آن را بايد متخصصان تعيين كنند.
وزير اسبق بهداشت ادامه داد: متأسفانه گاهي اوقات برخي پزشكان اين فكر را در سر مريض مياندازند كه داروي ايراني به درد نميخورد يا مواد موثر داروي ايراني كمتر از از نوع خارجي آن است لذا توصيه ميكنند كه داروي ايراني را 2 برابر دوز خارجي مصرف كنند.
وي اضافه كرد: اين موضوع را بايد وزارت بهداشت تعيين كند اما متأسفانه وقتي يك بيمار از دهان پزشك اين موضوع را ميشنود آرامشش به هم ميريزد. من خودم اين اعتقاد را ندارم كه داروي خارجي بهتر از ايراني است اما اين بدين معنا نيست كه كنترل كيفيت توليد داروهاي ايراني صورت نگيرد.
منبع : فارس