50 مطلب آخر
آمارهای صنفی : شاخص مرگ و ميركودكان+مادران درهنگام زايمان

نماينده يونيسف در ايران گفت: با اينكه ايران با مرگ و مير 34 كودك به ازاي هر هزار تولد زنده در سال مي‌تواند به اهداف توسعه هزاره سوم از اين نظر دست يابد اما شاخص مرگ و مير كودكان در استانهاي مختلف ايران نابرابر است    . . . . . .    در ايران اكنون به ازاي هر هزار تولد زنده 34 كودك جان خود را از دست مي‌دهند كه شاهد كاهش 7/4 درصدي اين شاخص از سال 90 ميلادي در اين كشور هستيم    . . . . . .    اين شاخص اكنون در خاورميانه 46 مرگ و در دنيا به طور متوسط 72 است  . . . . .    ايران از اين نظر در وضعيت مناسبي قرار دارد و در رديف كشورهايي مانند مصر، مكزيك، اندونزي و فيليپين است اما شاخص مرگ و مير كودكان در كشورهاي پيشرفته در حدود 6 يا 7 مورد در هزار تولد زنده است    . . . . . .    براي اولين بار ميزان مرگ و مير كودكان در جهان در سال 2008 ميلادي به زير 10 ميليون نفر رسيد در سال 60 ميلادي اين ميزان 20 ميليون مرگ كودك در سال ثبت شد و اكنون 129 كشور دنيا مسير كاهش اين مرگ‌ها را دنبال مي‌كنند اما وضعيت در جنوب آسيا، برخي كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا مناسب نيست.

نماينده صندوق ملل متحد گفت: تخمين‌هاي جهاني در رابطه با نرخ مرگ و مير مادران در ايران 30 در 100 هزار تولد نوزاد است و تخميني كه از سوي وزارت بهداشت نيز پذيرفته شده است   . . . . .  وي گفت: اين دستاورد بسيار تأثير‌گذار است و ايران از هم اكنون به هدف پنجم از اهداف هزاره دوم دست پيدا كرده است    . . . . .    با وجود كاهش مرگ و مير مادران به ميزان سه چهارم تا سال 2015 است  . . . . . .  هنوز هر سال 420 زن در ايران مي‌ميرند يعني روزي پيش از يك مادر فوت مي‌كند  . . . . . . . 

جهت رویت  اين مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در كادر ذيل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

سالانه 420 زن هنگام زايمان در ايران مي‌ميرند

 نماينده صندوق ملل متحد گفت: سالانه 420 زن هنگام زايمان در ايران مي‌ميرند يعني روزي بيش از يك مادر در ايران فوت مي‌كنند.

 مهمت هولچي‌‌اوز در هفتمين كنگره سلامت خانواده كه در سالن‌ همايش‌هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد افزود: اين كنگره درباره موضوعات اصلي مربوط به تحكيم خانواده و حفظ سلامتي برنامه‌ريزي شده است.

وي گفت: موضوعاتي از بلوغ، بهداشت جنسي در زمينه فاصله‌گذاري ميان فرزندان، تغذيه با شير مادر و بهداشت سالمندان مطرح است و دانشگاهيان، پزشكان و سياستگذاران را گرد هم آورده‌ايم تا به بحث و گفت‌وگو درباره اين مسائل بپردازند.

نماينده صندوق ملل متحد اضافه كرد: همه آگاهيم كه رابطه پيچيده و چند وجهي ميان سلامت تك تك افراد و سلامت خانواده وجود دارد و استانداردهاي سلامت خانواده به شدت در سلامت خانواده و چگونگي حفظ سلامت افراد تأثير‌گذار است و در نتيجه به جاي توجه به فرد توجه به خانواده در بسياري از برنامه‌هاي بهداشتي در نظر گرفته مي‌شود.

هولچي‌اوز گفت: سلامت خانواده حوزه ميان‌بخشي بوده گر چه مسائلي مانند تنظيم خانواده، مادري ايمن يا سلامت باروري را شامل مي‌شود فراتر از اين مسائل را نيز در بر مي‌گيرد.

وي افزود: سلامت خانواده نه فقط به سلامت مادران، كودكان، نوجوانان، زنان، سالمندان، افراد نيازمند مراقبت‌هاي بهداشتي خاص و جمعيت محروم از مراقبت‌هاي بهداشتي سر و كار دارد بلكه با يك رفتار جمعيت منجمله نقص‌ها و مسئوليت‌هاي مردم و زنان در خانواده ارتباط پيدا مي‌كند.

نماينده صندوق ملل متحد اضافه كرد: طي 30 گذشته صندوق جمعيت ملل متحد به تدريج همكاري‌هاي محكمي را در حوزه سلامت خانواده به ويژه سلامت باروري با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي شكل داد.

وي گفت: اين همكاري نتايج درخشاني به بار آورده است كه به وضوح در شاخص‌هاي سلامت باروري كشور منعكس مي‌شود از سال 1990 نرخ مرگ و مير مادران و نرخ مرگ و مير شيرخواران به طور قابل ملاحظه‌اي كاهش پيدا كرده است. وسعت پوشش مراقبت‌هاي پيش از تولد و زايمان‌هاي ايمن در مراكز و بيمارستان‌هاي مادران تقريباً به سطح جهاني رسيده است و در عين حال نرخ شيوع پيشگيري از بارداري با تمام روش‌ها به ميزان 79 درصد افزايش پيدا كرده است.

هولكي‌اوز اضافه كرد: امروزه جهان دستاوردهاي اساسي و مهم ايران را در زمينه سلامت باروري به رسميت مي‌شناسد و اين دستاوردها و موفقيت در برنامه تنظيم خانواده و نيز كاهش چشمگير مادران و كودكان را شامل مي‌شود.

وي اضافه كرد: همه اطلاع داريد كه تخمين‌هاي جهاني در رابطه با نرخ مرگ و مير مادران در ايران 30 در 100 هزار تولد نوزاد است و تخميني كه از سوي وزارت بهداشت نيز پذيرفته شده است.

وي گفت: اين دستاورد بسيار تأثير‌گذار است و ايران از هم اكنون به هدف پنجم از اهداف هزاره دوم دست پيدا كرده است. با وجود كاهش مرگ و مير مادران به ميزان سه چهارم تا سال 2015 است. هنوز هر سال 420 زن در ايران مي‌ميرند يعني روزي پيش از يك مادر فوت مي‌كند.

نماينده صندوق ملل متحد اضافه كرد: نباید فراموش كنيم علي‌رغم موفقيت‌هاي ما هنوز چالش‌‌هايي مانند نياز به بهبود كيفيت مراقبت‌هاي بهداشتي، از ميان برداشتن ناهمگوني در وضعيت سلامت مناطق مختلف، كاهش مرگ و مير جنين و نوزاد و برخورد با مشكلات جديد سلامت خانواده باقي است.

هولكي‌اوز اضافه كرد: صندوق جمعيت ملل متحد با وزارت بهداشت براي رفع اين چالش‌ها همكاري تنگاتنگي دارد كه در قالب پروژه‌هاي مشترك با هدف بهبود كيفيت برنامه‌ها و مسائل سلامت باروري تصميم‌ چشم‌انداز‌هاي آينده براي بهداشت باروري نوجوانان در فعاليت براي آموزش و بهداشت و همچنين ايجاد سيستم ابهام يافته پايش و ارزش‌يابي خدمات سلامت باروري، از حمايت‌هاي مالي و فني DHF صورت مي‌گيرد.

وي گفت: دبير كل سازمان ملل بان‌كي مون به همراه سران دولت‌ها،‌ مؤسسات و سازمان‌هاي مردم نهاد و شركت‌ها در سال2010 برنامه راهبردي جهاني براي سلامت زنان و كودكان را آغاز كرده است كه در آن فعاليت‌هاي كليدي براي بهبود سلامت زنان و كودكان در سراسر جهان با قابليت نجات جان 16 ميليون نفر تا سال 2015 تعيين شده است.

هولكي‌اوز اين برنامه راهبرد جهاني منابع توسعه مديريت مالي، تقويت‌ سياست‌ها و بهبود ارائه خدمات را مشخص كرده و ساختار‌هاي بين‌المللي براي گزارشگري نظارت در پاسخگو بودن در سطح جهاني در رابطه با سلامت زنان و كودكان را فعال مي‌سازد.

وي اضافه كرد: صندوق جمعيت ملل متحد يونيسف، سازمان بهداشت جهاني و بانك جهاني نيروهاي خود را تحت عنوان (H4 +) متحد كرده است تا كشورهايي با بالاترين نرخ مرگ و مير مادر و نوزاد را حمايت كند.شركاي (H4 +) نياز‌سنجي‌هاي فوري در زمينه زايمان و نوزادان را حمايت كرده و به برنامه‌هاي بهداشت مادران نوزادان، كودكان بسيج منابع، افزايش تعداد نيروهاي كاري ماهر در زمينه خدمات بهداشتي و توسعه دسترسي به خدمات بهداشت باروري كمك مي‌كنند.

نماينده صندوق ملل متحد افزود: صندوق جمعيت ملل متحد به توسعه سلامت خانواده در ايران تعهد كامل دارد و آماده است تا تجربيات موفق ايران در زمينه سلامت باروري در سلامت خانواده را در ديگر كشورها تبليغ كند.

منبع : فارس

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۱۱/۱۸ تعداد بازدیدکنندگان : 6124

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7061
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9131
بازدید امسال : 804614
بازدید کل : 37171687

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش