50 مطلب آخر
مقاله انحصاری ما : 19نکته مهم در استفاده از موبايل در بیمارستانها

بالاخره کارشناسان سرطان سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند که استفاده از تلفن همراه ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع تومورهای مغزی را افزایش دهد و مصرف کنندگان باید راه‌هایی را برای کاهش قرارگیری در معرض آنها پیدا کنند   . . . . .  امکان عدم استفاده از تلفن های موبایل وجود ندارد اما میتوان با رعایت بعضی نکات و ایجاد عادات صحیح رفتاری برای استفاده از موبایل به خصوص در بیمارستانها از صدمات و آسیب‌های احتمالی گوشی‌های همراه  به خود و دیگران تا حد امکان جلوگیری نمود     . . . . .    سعی ما بعنوان سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران همواره مبتنی بر آموزش مبانی علمی به روش ساده و آسان  بر محور بیمارستانداری و منطبق با فرهنگ کشور عزیزمان ایران بوده و خواهد بود . در این راستا ۱۹ نکته مهم و خطرناك در استفاده از تلفن همراه (بویژه در بیمارستانها) را بشرح ذیل گردآوری نموده و تقدیم مینماییم تا در مراکز درمانی و دیگر مکانها مورد استفاده مدیران و مراجعین قرار گیرد    . . . . . . 

 

جهت رویت متن كامل اعلامیه رسمی جدید سازمان بهداشت جهانی و همچنین شرح کامل مطلب  ۱۹نکته مهم و خطرناك در استفاده از تلفن همراه (بویژه در بیمارستانها) كه حاصل کار مشترک تحقیقی خانم مریم اردلانی و آقای امین اسماعیلی است ، میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

 

استفاده از تلفن همراه "احتمالا سرطان‌زا" است

 

کارشناسان سرطان سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند که استفاده از تلفن همراه ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع تومورهای مغزی را افزایش دهد و مصرف کنندگان باید راه‌هایی را برای کاهش قرارگیری در معرض آنها پیدا کنند.  به گزارش رویترز یک گروه کاری شامل 31 دانشمند از 14 کشور در اجلاسی در "سازمان بین‌المللی پژوهش سرطان" (IARC) وابسته به سازمان جهانی بهداشت گفتند بازبینی همه شواهد علمی موجود بیانگر آن است که تلفن‌های همراه باید در رده "احتمالا سرطان‌زا" قرار داد.  به گفته دانشمندان با این طبقه‌بندی مصرف تلفن همراه در همان رده خطر سرطان تعیین شده بوسیله IARC برای سرب، کلروفورم و قهوه قرار می‌گیرد، و ممکن است سازمان بهداشتی سازمان ملل متحد به بازبینی در اصول راهنمای‌ش برای استفاده از تلفن همراه وادارد.  اما به گفته آنها پژوهش درازمدت‌تر و مشروح‌تری لازم است، پیش از آنکه بتوان پاسخی قطعی‌تر در مورد هر رابطه‌ای میان استفاده از تلفن همراه و سرطان بیان کرد.   جاناتان سامت، رئیس گروه IARC که در این مورد تحقیق کرده است، گفت: "پس از بازبینی تقریبا همه شواهد مربوطه٬  این گروه کاری میدان‌های الکترومغناطیسی رادیوفرکوئنسی را در رده احتمالا سرطان‌زا برای انسان‌ها طبقه بندی کرد."  او گفت برخی از شواهد بیانگر آن است که رابطه‌ای میان افزایش خطر گلیوم، نوعی سرطان مغز، و استفاده از تلفن همراه وجود دارد.  استفاده از تلفن‌های همراه از هنگام ورود آنها به بازار در اوائل دهه 1980 به شدت افزایش یافت است، و در حال حاضر 5 میلیارد دستگاه از آنها در حال مصرف است. و به گفته کارشناسان صنعتی از هنگامی که این تلفن‌ها به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره بدل شدند- بسیاری علاوه بر صحبت کردن برای اتصال به اینترنت هم از آنها استفاده می‌‌کنند . البته اعلام چنین خطرات بهداشتی مانع مردم از استفاده از آنها نمی‌شود. در عوض، مصرف‌کنندگان نگران ممکن است از وسائل جانبی مانند هدست برای کاهش این خطرات استفاده کنند.  مدت‌ها بود که شرکت‌های سازنده تلفن همراه و گروه‌های فعال که نگرانی‌ها در مورد احتمال زیانبار بودن تلفن‌های همراه برای سلامت را مطرح کرده‌‌اند، منتظر این موضع‌گیری سازمان جهانی بهداشت بودند.  گروه‌های صنعتی به فوریت سعی کردند این تصمیم سازمان جهانی بهداشت را بی‌‌اهمیت جلوه دهند، و تاکید کردند که رده "احتمالا سرطان‌زا" حاوی موادی مانند سبزی‌های ترشی‌انداخته شده و قهوه هم می‌شود.  تصمیم IARC به دنبال انتشار نتایج بررسی در سال گذشته اعلام می‌شود که حدود 13000 مصرف‌کننده تلفن همراه را برای 10 سال مورد پیگیری قرار داده بود، و هیچ شاهد مشخصی در مورد اینکه تلفن‌های همراه باعث تومور مغزی می‌شوند، نیافت.  بسیاری از بررسی‌های پیشین هم نیز نتوانسته بودند رابطه مشخصی با سرطان را ثابت کنند، اما یک بررسی در آمریکا که نتایج آن در ماه فوریه منتشر شد، نشان داد که استفاه از تلفن همراه فعالیت سلول‌های مغزی را تغییر می‌دهد.  رئیس IARC، کریستوفر وایلد، گفت مهم این است که پژوهش‌های بیشتری به خصوص در مورد مصرف درازمدت و شدید از تلفن‌های همراه انجام شود.  مالکولم اسپرین، رئبس بخش فیزیک پزشکی و مهندسی بالینی در بیمارستان سلطنتی برکشایر بریتانیا گفت به نظر او اقدام IARC درست بوده است زیرا بازتاب دهنده " شواهد موردی است که بر اساس آنها سرطان‌ها ممکن است با استفاه از تلفن همراه مربوط باشند." اما افزود: "اما بسیار مهم است که بدانیم هنوز رابطه‌ای قطعی میان این دو ثابت نشده است."

 

 

۱۹ نکته مهم و خطرناك در استفاده از تلفن همراه

به ویژه در بیمارستانها

گردآوری و تنظیم : مریم اردلانی (دانشجوی پزشکی) + امین اسماعیلی (دانشجوی کارشناسی ارشد برق)

 

هنگام خرید و استفاده از یک گوشی تلفن همراه، تنها توجه به مدل، زیبایی ظاهر، قیمت و... کافی نیست. توانایی و آگاهی ما در نحوه استفاده و کاربرد تکنولوژی‌هایی که در عمق زندگی روزمره ما رسوخ کرده‌اند، بسیار حائز اهمیت است. چرا که بکارگیری آنها بدون اطلاع  و آگاهی از کنترل و کاهش تشعشعاتی که در معرض ‌ آن هستیم، بسیار مشکل‌ساز خواهد بود.

 

اگر چه با وجود بیش از 5 میلیارد مشترک تلفن همراه در جهان، و تحت پوشش بودن 85 درصد کره زمین بوسیله شبکه‌های بی‌سیم تجاری، برنامه های رایجی در سطح جهان برای تلفن‌های همراه شامل مراکز تلفنی مشاوره و کمک، شماره‌های اورژانس رایگان، و پزشکی از راه دور از طریق موبایل- ماند مشاور پزشکان با یکدیگر وجود دارد .

 

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از هر 10 کشور دنیا 8 کشور از تکنولوژی تلفن همراه برای بهبود سرویس‌های بهداشتی، از تماس‌های اورژانس گرفته تا یادآوری موعد ویزیت، استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر 80 درصد کشورهای دنیا از تلفن ‌همراه برای خدمات بهداشتی استفاده می‌کنند و  تنها 19 کشور از 114 کشور مورد بررسی هیچ برنامه بهداشتی بر اساس تلفن همراه یا "سلامت موبایل" (mHealth) نداشتند. "هشتاد و سه درصد کشورهای مورد سوال در این مورد، پاسخ دادند که دست کم یک طرح "سلامت الکترونیکی" (eHealth) دارند.

 

اما این همه محاسن برای تکنولوژی تلفن همراه باعث آن نمیشود که مضرات این وسیله امروزی را نادیده بگیریم .

 

سعی ما بعنوان  سایت تخصصی بیمارستان سازی در ایران  همواره مبتنی بر آموزش مبانی علمی به روش ساده و آسان بر محور بیمارستانداری و منطبق با فرهنگ کشور عزیزمان ایران بوده وخواهد بود . در این راستا ۱۹ نکته مهم و خطرناك در استفاده از تلفن همراه  (بویژه در بیمارستانها) را بشرح ذیل گردآوری نموده و تقدیم می نماییم تا در مراکز درمانی و دیگر مکانها مورد استفاده مدیران و مراجعین قرار گیرد .

 

استفاده از تلفن همراه به دليل اين كه سيستم ارتباطي بي‌سيم محسوب شده و انرژي آن در فضا پخش است در كنار تخت بيماران و يا تجهيزات پزشكي خطرناك و باعث اختلال در اين دستگاه‌ها مي‌شود. سازمان جهاني بهداشت يك لیست از وسايل و تجهيزات پزشكي را مشخص كرده كه تلفن های موبايل و سایر سيستم‌هاي وايرلس از فواصل نزديك مي‌تواند روي آنها تأثير بد گذارد. 

 

رعایت بعضی نکات و ایجاد عادات صحیح رفتاری برای استفاده از موبایل به خصوص در بیمارستانها به شما کمک می کند تا از صدمات و آسیب‌های احتمالی گوشی‌های همراه  به خود و دیگران تا حد امکان جلوگیری کنید. بدیهی است که مسوولان بیمارستانها بايد در اين زمينه اطلاع‌رساني نموده و نظارت و مديريت مستمر داشته باشند زيرا به حداقل رساندن اين خطرات احتياج به اطلاع‌رساني دقيق به بيماران و همراهان آنها دارد.

 

موارد خاص بیمارستانی :

۱-  استفاده از تلفن همراه در فاصله پنج سانتي‌متري از دستگاه تنفس مصنوعي، مي‌تواند اين وسيله را از كار بيندازد.

 

۲-  استفاده از اين وسيله در فاصله كمتر از يك متر مي‌تواند مشكل جدي در تجهیزات اتاق عمل و بخش مراقبت‌هاي ويژه ايجاد كند. 

 

۳-  امواج تلفن همراه در دستگاه دفيبري لاتور، پرش‌هاي شديد در تصاوير نمايشگر ايجاد مي‌كند و اگر اين امواج قوي باشد باعث اشتباهاتي در نمايش آسيستول كه نمايشگر ويژگي‌هاي قلب بيمار است، مي‌شود.

 

۴-  پمپ‌هاي خودكار تزريق ممكن است با در معرض قرار گرفتن امواج تلفن همراه قطع شوند و يا حركتي برعكس داشته باشند به طوري كه امكان دارد به جاي اين كه خون تزريق شود، از بدن بيمار خون خارج و خطرات جدي را براي بيمار ايجاد كند.

 

۵-  امواج تلفن همراه در ضربان‌سازها هم مي‌توانند پالس‌هاي غلط در قلب ايجاد نموده و براي بيمار خطر داشته باشند. 

 

۶-   قرارگرفتن تلفن همراه در فاصله يك متري از مانيتورهاي پزشكي تغييرات قابل توجهي را در آنها ايجاد مي‌كند

 

۷-  امواج تلفن همراه مي‌تواند پرش‌هاي شديد در تصاوير مانيتورهاي پزشكي ايجاد و در بعضي مواقع باعث خرابي و قطع ناگهاني آنها شود. 

 

۸-  استفاده از تلفن همراه در بخش مراقبت هاي ويژه موجب انتقال عفونت به بيمار مي شود. مطالعات نشان مي دهد از هر پنج تلفن همراهي كه در بخش مراقبت ويژه استفاده مي شود، يك تلفن آلوده به عفونت است كه اين عفونت به بيمار منتقل مي شود. جدي نگرفتن شست وشوي دست ها در بين كاركنان بیمارستان ، بعد از هر بار استفاده از تلفن همراه ٬ میتواند موجب انتقال عفونت بیمارستانی شود .

 

۹-  در بخش هاي سوختگي و بيماران مبتلا به نقص سيستم ايمني، ريسك عفونتهای بیمارستاني بيشتر است. بروز عفونت در مراكز درماني از طريق ميكروب هايي است كه با نوع ميكروب هاي معمولي در جامعه تفاوت زيادي دارد. اين عفونت ها از طريق ميكروارگانيسم هاي كمياب با شدت بيماري زايي و مقاومت دارويي بالا منتقل مي شود.  يكي از مهم ترين علل انتقال اين میکروبها در بخش های سوختگی و ایزوله عفونی ٬  استفاده نكردن از تجهيزات يك بار مصرف و استفاده از صفحه كليد رايانه موجود در بخشها و همچنین تلفن های همراه کادر پزشکی و بیمار و همراهان بیمار است .

 

۱۰-  خطر سرطان‌زايي موبايل براي كودكان به مراتب بيشتر است . امواج موبايل به علت وجود آب در مغز و هدايت الكتريكي در بافت مغز نفوذ مي‌كند و باعث گرم شدن آن مي‌شود كه خطر بروز تومور سرطاني را در پي دارد و هر چه سن فرد كمتر باشد اين خطر بيشتر مي‌شود. تاکید میگردد هر چه سن فرد كمتر باشد شانس سرطان‌زايي استفاده از تلفن همراه براي فرد بيشتر مي‌شود لذا توصيه مي‌شود به دليل نازك بودن ضخامت جمجه كودكان و اينكه اشعه تلفن همراه به راحتي در آن نفوذ مي‌كند بچه‌ها كمتر از تلفن همراه استفاده كنند.

 

موارد همگانی:

 

۱۱-  تشعشعات تلفن همراه از طریق آنتن آن در تمامی جهات ساطع و منتقل می‌شود. بخش بزرگی از این تشعشات در فضا تلف می‌شوند و بخشی به اولین ایستگاه مخابراتی می‌رسد و بخش دیگر آن بر سر و صورت انسان فرو می‌ریزد . میزان تشعشعاتی که هنگام مکالمه با تلفن همراه در معرض تابش آن هستید، رابطه مستقیم با مدت زمان مکالمه شما دارد. در صورت امکان برای مکالمات طولانی از تلفن‌های ثابت استفاده کنید که زیان کمتر و ارزان تر تمام می‌شود. برای حفظ سلامتی و جلوگیری از خستگی، سردرد، بی‌خوابی، کاهش حافظه، وز وز گوش و درد مفاصل از مکالمات طولانی با تلفن همراه، اکیدا خوداری کنید.

 

۱۲-  هنگام خواب بهتر است گوشي تلفن همراه را خاموش كرده و 30 سانتيمتر از خود فاصله دهيد . در غير اين صورت به دليل وجود آب در مغز و هدايت الكتريكي آن امواج موبايل به راحتي جذب جمجمه شده و درجه حرارت مغز را بالا مي‌برد. 

 

۱۳-   استفاده از پيام كوتاه اشعه تلفن همراه را كمتر به مغز مي‌رساند، هم به دلیل عدم نیاز به نزدیک کردن گوشی به مغز و جمجمه و هم به دلیل عدم نیاز به تشعشعات زیاد در انتقال پیام کوتاه در مقایسه با زمان صحبت کردن .  

 

۱۴-  ميزان تولید اشعه در انواع تلفن‌هاي همراه متفاوت است و آنها را زير نظر سازمان‌هاي نظارتي بررسي مي‌كنند كه ميزان اشعه آنها در حد استاندارد باشد .  لذا اين مورد روي كاتالوگ تلفن همراه به نام SAR قید شده است كه بهتر است حداقل باشد. 



۱۵-   هنگام  تماس گرفتن و برقراری تماس در صورتي كه از هدست استفاده نمي‌شود بهتر است اجازه دهيد تلفن شماره را بگيرد و وقتي اتصال برقرار شد تلفن همراه را به گوش خود نزديك كنيد كه در اين صورت ميزان اشعه‌اي كه به مغز مي‌رسد كمتر مي‌شود. 



۱۶-   هنگامي كه وارد آسانسور مي‌شويد به دليل آنتن‌دهي ضعيف، قدرت خروجي موبايل براي دريافت اشعه از پايگاه‌هاي تلفن همراه به شدت افزايش مي‌يابد لذا توصيه مي‌شود در اين هنگام و هر موقع كه آنتن‌دهي ضعيف است از تلفن همراه استفاده نشود. 



۱۷-  
هنگام مکالمه با تلفن همراه در جایگاه مناسبی قرار بگیرید . میزان آنتن دهی تلفن همراه، مناسب بودن جایگاه شما را برای یک مکالمه خوب نشان می‌دهد. اگر گوشی همراه شما آنتن‌اش پر باشد، یعنی درجایگاه درستی برای مکالمه ایستاده‌اید. نتیجه اینکه تشعشات و انرژی کمتری دریافت و مصرف خواهید کرد. اگر آنتن تلفن همراه شما ضعیف باشد ، تلفن همراه شما مجبور است انرژی زیادی مصرف کرده و تشعشات زیادی در فضا ساطع کند تا مکالمه شما صورت گیرد.

 

۱۸-  برای دور تر نگه داشتن هرچه بیشتر تلفن همراه از بدن خود و کاهش دریافت تشعشاتی که در معرض تابش آن هستید از یک مجموعه هندزفری و یا هدست استفاده کنید. این مجموعه کمک می کند تا شما کمتر در معرض تشعشعات تلفن همراه خودتان  قرار بگیرید.

 

۱۹-  سعی کنید، هنگام پاسخ دادن به تلفن همراه تنها بخش انتهایی آن را در دست بگیرید. چرا که وقتی بخش وسیعی از بدنه تلفن را در دست خود می‌گیرید، توانایی تلفن را برای دریافت و ارسال سیگنال‌ کاهش می‌دهید. در غیر اینصورت سیستم تلفن به طور اتوماتیک توانایی خود را برای جبران و انتقال سیگنال‌های‌قوی تر ‌افزایش داده و خطر ابتلا به سرطان برای اطرافیان بالاتر میرود .  (سیگنال قوی یعنی تشعشعات بسیار و این برای شما و کاهش عمر باطری دستگاه شما مضر است) بنابراین بهتر است تا حد ممکن بخش انتهایی تلفن را در دست خود نگه دارید تا جریان انتقال سیگنال‌ها با قدرت و انرژی کمتری انجام گیرد.

-------------------------------------------------------------

پایان

منبع : تحریریه سایت بیمارستانسازی تاریخ : ۱۳۹۰/۴/۴ تعداد بازدیدکنندگان : 6782

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 554
بازدید دیروز : 8179
بازدید این ماه : 10803
بازدید امسال : 806286
بازدید کل : 37173359

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش