50 مطلب آخر
درمانگاه : آشنایی با موضوع کلینیکهای درد

 کلینیک درد یک کلینیک چند تخصصی است که شامل متخصصین اینتر ونشنال درد ، روانپزشک ، روانشناس ، جراح مغز واعصاب ، ارتوپد و کارشناسان تغذیه مي شود    . . . . . .   چند نمونه از دردها یا بیماریهایی را که در این کلینیک ها قابل درمان است، عبارتند از : کمر درد ، سردرد ، زانو درد ، دردهای مفصلی ، دردهای سرطانی و دردهای مزمن طولانی مدت که درمان خاصی برای آن میسر نیست . البته مراجعه بیماران می تواند به صورت مستقیم و یا ارجاع از سوی دیگر  تخصصها مانند جراح مغز و اعصاب ، ارتوپد ، آنکولوژیست ، جراح گوش حلق وبینی ، دندانپزشکان ، متخصصین پوست باشد    . . . . . .   مقیاس مهم برای تسکین درد ، مقیاسی است به نام vas که بین صفر تا ده تعریف می شود که معمولا هیچگاه سعی نمیشود این میزان به صفر برسد اما تلاش میشود آن را از عدد 8 یا 9 به 2 یا 3 برسانند  . . . . . .

حالیه مابقی این مطلب را ٬ با کلیک کردن بر روی   ادامهء متن  در پایین این کادر ٬  ملاحظه بفرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

راه اندازی کلینیک درد برای اولین بار در جنوب کشور

مدتی پیش كلينيك و اتاق عمل درد در دانشگاه علوم پزشكي جهرم با هدف تسکین درد بیماران راه اندازي شد. اين كلينيك با حضور دکتر محمد رادمهر فوق تخصص اینتر ونشنال درد در دانشگاه علوم پزشکی جهرم راه اندازي شده است .

 مصاحبه وب دا با دكتر رادمهر در رابطه با معرفی کلینیک های درد به شرح زير است:

* ابتدا کمی در مورد تاریخچه کلینیک های درد و رشته اینتر ونشنال درد برایمان بگوئید.

فعالیت کلینیکهای درد از حدود سال 1930 به صورت های مختلفي آغاز شد و خوشبختانه در سال های اخیر در کشورعزیزمان ایران به این رشته و روش درمانی توجه بیشتری نشان داده شده است.

* فعالیتهای شما در ارتباط با بیماران شامل چه مواردی است ؟

همانطور که می دانید دلیل اصلی مراجعه بیماران به پزشک در اکثر موارد احساس رهایی از درد ناشی از بیماری است و حتی می توان گفت این مقوله از دغدغه های مهم در طول حیات بشر بوده است و در واقع هدف اصلی ما در همه موارد تسکین درد بیماران است .

اما در مورد کلینیک درد ، باید گفت که کلینیک درد یک کلینیک چند تخصصی است که شامل همکاران متخصص اینتر ونشنال درد ، روانپزشک ، روانشناس ، جراح مغز واعصاب ، ارتوپد و کارشناسان تغذیه مي شود .

* می توانید چند نمونه از دردها یا بیماریهایی را که در این کلینیک ها قابل درمان است، نام ببرید ؟

کمر درد ، سردرد ، زانو درد ، دردهای مفصلی ، دردهای سرطانی و دردهای مزمن طولانی مدت که درمان خاصی برای آن میسر نیست ، از جمله مواردی است که در کلینیک درد قابل پیگیری است . البته مراجعه بیماران می تواند به صورت مستقیم و یا ارجاع از سوی دیگر همکاران در تخصص های مختلف مانند جراح مغز و اعصاب ، ارتوپد ، آنکولوژیست ، جراح گوش حلق وبینی ، دندانپزشکان ، متخصصین پوست باشد .

* به نظر شما در جهرم امکان راه اندازی بخش ، کلینیک و اتاق عمل درد بطور همزمان امکان پذیر است؟

ایده آل همین است که هر سه را با هم و به صورت مستقل داشته باشیم ، اما با توجه به شرایط موجود فعلا می توان بیماران را در کلینیک ویزیت كرد سپس مواردی را که برای اینگونه اعمال مناسب هستند به اتاق عمل ارجاع داد .

* چند بیمار تا كنون از این طریق مورد معالجه قرار گرفته اند؟

یک بیمار در بیمارستان استاد مطهری و دو بیمار در بیمارستان پیمانیه.

* درمورد نوع درد یا بیماری این سه مورد لطفا کمی توضیح دهید.

یکی از بیماران مبتلا به نوعی ویروس آبله مرغان بود که اين بيماري به علت درگیر کردن اعصاب ، حتی پس از بهبود ضایعه، دردهای شدیدی بجا می گذارد مورد درمان قرار گرفت.

مورد دیگر کمردرد مزمن بعد از جراحی یا سندرم شکست جراحی کمری ، که پس از دو بار عمل بر روی کمر، این بیمار دچار این عارضه شده بود و با احساس درد در ناحیه پا و کمر مراجعه كرده بود و تحت بلاک عصبی همان ناحیه قرار گرفت . البته در این مورد بایستی دو هفته بعد عمل تکرار شود و یا حتی بهتر است تحت نورولیز عصبی توسط دستگاه رادیو نیز قرار گیرد .

در اينجا ذكر اين نكته ضروری است که در هیچکدام از موارد، بیمار تحت بیهوشی قرار نمی گیرد .

* سوال مهم این است که شما با از بین بردن درد، فقط علت رااز بین می برید ولی اصل بیماری به قوت خود باقی است ؟این مسئله به زیان بیمار نیست؟

این سوال شما نیاز به توضیحات تخصصی بیشتری دارد اما بطور خلاصه بگویم ، پروسه درد بطور فیزیولوژیک بایستی در جایی قطع شود تا امکان زندگی بهتر برای بیمار فراهم شود . و قاعدتا ما نیز در انتخاب بیماران و حتی روشی که برای آنها بکار می بریم این نکته را مد نظر داریم .

شاید این نکته جالب باشد که مقیاس مهمی که ما برای تسکین درد مد نظر داریم ، مقیاسی است به نام vas که بین صفر تا ده تعریف می شود که معمولا هیچگاه سعی نمی کنیم این میزان را به صفر برسانیم اما تلاش می کنیم آن را از عدد 8 یا 9 به 2 یا 3 برسانیم .

* مدت زمان تاثیر این روش ها چقدر است ؟

در معمولی ترین روش های ما بیمار برای مدت 6 ماه تسکین درد را تجربه می کند و در روشهای پیشرفته تر این زمان به 2 سال و یا حتی مادام العمر نیز افزایش می یابد .

*اگر بیماری با درد زانوی ناشی از سائیدگی مفصل به شما مراجعه کند ، می توانید از این روش ها استفاده كنيد؟

ما دو نوع درد را تعریف می کنیم : حاد ومزمن، حاد مثل دردهای حین و بعد از جراحی که می توان به راحتی توسط این روش معالجه كرد و دردهای مزمن نیز که شامل موارد بسیاری است که ما قادریم با این روش ها به بیمار کمک زیادی كنيم .

در این مورد خاص نیز روشهای بسیار پیشرفته ای مانند تزریق داخل مفصلی توسط داروهای غضروف ساز و غیره وجود دارد که توسط ما انجام می پذیرد .

و بسیاری موارد و متدهای جدید دیگری که در طول این دوره ما با آنها آشنا شده ایم و می تواند سطح کیفی و کمی زندگی بیماران را افزایش دهد و از روشهاي غير تهاجمي درمان دیسک های کمری وگردنی تحت فلوروسکوپی واز طریق پوست، بصورت سرپایی و بدون بیهوشی استفاده شود

منبع : و ب د ا

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۴/۱۸ تعداد بازدیدکنندگان : 5249

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5883
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7953
بازدید امسال : 803436
بازدید کل : 37170509

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش