جداسازي پزشكان بخش دولتي و خصوصي آغاز شد
معاون وزير بهداشت گفت: جداسازي پزشكان بخش دولتي و خصوصي آغاز شد و از امسال به صورت تدريجي اجرا ميشود. فعلاً اساتيد با سابقه بالاي 15 يا 20 سال دانشگاههاي علوم پزشكي اجازه فعاليت در مطبهاي خصوصي را دارند.
رمضان محسن پور افزود: بر اساس قانون برنامه توسعه پنجم بايد پزشكان بين بخش دولتي و خصوصي يكي را انتخاب كنند يا شاغل بخش دولتي باشند يا شاغل بخش خصوصي، وزارت بهداشت هم اين قانون را قبول دارند و آن را اجرا ميكند اما در شيوه اجرا به اجراي تدريجي اين قانون قائل هستيم.
معاون پارلماني وزارت بهداشت ادامه داد: اگر قرار باشد از فردا بگوييم هر پزشكي در بخش خصوصي است به بخش دولتي نيايد يا هر پزشكي در بخش دولتي است حق ندارد به بخش خصوصي برود، سيستم ارائه خدمات درماني به مردم دچار مشكل ميشود. چنين كاري شدني نيست بلكه نياز به زمان دارد و بايد با درايت اجرا شود.
وي گفت: برنامه وزارت بهداشت اين است كه فعلاً اساتيد با سابقه بالاي15، 20 يا 25 سال را كه واقعاً حضورشان در دانشگاههاي علوم پزشكي ارزشمند است از اين قانون معاف كنيم و به آنها اجازه دهيم كه در وقتهاي اضافهاي كه دارند فعاليتهايشان را در مطبهاي خصوصي ادامه دهند زيرا اگر بگوييم از فردا بايد بين بخش دولتي و خصوصي يكي را انتخاب كنيد آموزش پزشكي در كشور صدمه ميبيند و ممكن است بسياري از استادان با تجربه و صاحبنظر كشور را از دانشگاههاي علوم پزشكي از دست بدهيم.
محسن پور افزود: البته بر اساس ابلاغ وزير بهداشت از اين پس هر فردي كه به عنوان هيئت علمي جديد به دانشگاههاي علوم پزشكي كشور وارد ميشود، تعهد ميدهد كه در بخش خصوصي و غير دولتي كار نكند و تمام وقتش را در بخش دولتي فعاليت كند اين ابلاغيه اجرايي شده است و حتي براي اعضاي هيئت علمي با سابقه زير 10 سال نيز با توجه به موقعيت و جايگاهي كه دارند از امسال اجرا ميشود.
وي اضافه كرد: اجراي قانون جداسازي پزشكان بخش دولتي و خصوصي آغاز شده و به تدريج تا پايان برنامه توسعه به اجراي 100درصد ميرسد اما بايد توجه داشته باشيم كه تعدادي از پزشكاني كه در شهرهاي دور از مراكز استانها فعاليت ميكنند بايد انگيزه ماندن را داشته باشند و اگر آنها را از فعاليت در مطب محروم كنيم از يك طرف انگيزه آنان براي ماندن كم ميشود و به شهرهاي بزرگ ميآيند و از طرف ديگر خدمت رساني به مردم آن منطقه دچار آسيب ميشود.
معاون وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه كادر ستادي وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي هم مشمول اين قانون ميشوند، توضيح داد: اگر منظور معاونان وزير است كه بايد بگويم آن قدر مشغله دارند كه فرصت كار كردن در بخش خصوصي را ندارند، مسئولان دانشگاههاي علوم پزشكي و بيمارستانهاي دولتي هم همين طور اغلب آنها از صبح تا ساعاتي بعد از غروب در مركز كار خود در بخش دولتي مشغول هستند و فرصتي براي كار در بخش خصوصي ندارند افراد معدودي هم كه در بخش دولتي يا خصوصي طبابت ميكنند بيشتر براي خدمت رساني به مردم است و اينكه از طبابت دور نشوند و آموزههايشان را فراموش نكنند.
منبع: فارس