50 مطلب آخر
پروژه غیرفعال : انتظار 6 ساله برای 32 تخت بیمارستانی

وقتی بنا باشد یک واحد «دی‌کلینیک» (مرکز جراحی محدود) با 32تختخواب که از روی مسامحه بیمارستان خوانده می‌شود، در جایی مانند عسلویه که روی حجم عظیمی از منابع گازی کشور خوابیده است، ساخته شود، به‌نظر نمی‌رسد که برای بهره‌برداری از آن بیش از یکی، دو سال زمان لازم باشد     . . . . . .     کلنگ احداث این بیمارستان از سال84 به زمین زده شد و تا سال88 کار ساخت آن ادامه داشت. اما در این سال اعتبار طرح به پایان رسید و به‌دلیل تأمین نشدن دوباره اعتبار، کار تعطیل شد، این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی در عسلویه بیش از ۱۳هزار نفر بیمه شده اصلی و تبعی دارد     . . . . . .     بیمارستان نیمه‌تمام عسلویه چند سال است که خاک می‌خورد و همه‌ساله نیز مسئولان وعده می‌دهند که به زودی راه‌اندازی می‌شود، ولی عملا هیچ اقدامی در چند سال اخیر برای راه‌اندازی این بیمارستان انجام نگرفته است    . . . . . .     پیمانکار و مجری بیمارستان تأمین اجتماعی عسلویه باردیگر از تاخیر در بهره‌برداری از بیمارستان 32تختخوابی این شهر خبر داد     . . . . . .    مشاور مدیرعامل شرکت طرح و اجرای خانه‌سازی‌ ایران وابسته به سازمان تأمین اجتماعی کشور، درباره وضع اعتبارات اختصاص داده شده به این بیمارستان می‌گوید: «امسال 5میلیارد تومان بودجه برای ادامه ساخت «دی‌کلینیک» اختصاص داده شده و قرار است این بیمارستان تا شهریور91 به بهره‌برداری برسد، مگر اینکه تصمیم گرفته شود از «دی‌کلینیک» به بیمارستان تبدیل شود.» ساخت این بیمارستان در مجموع 7میلیارد و 500میلیون تومان هزینه دربردارد     . . . . .     دی‌کلینیک عسلویه، 32تختخوابه و دارای بخش‌های جراحی، آزمایشگاه، رادیولوژی، بخش مراقبت‌های ویژه (آی‌سی‌یو)، بستری، داخلی، دندانپزشکی و احیاست اما بخش مراقبت‌های قلبی (سی‌سی‌یو) ندارد     . . . . . .  

جهت رویت متن خبر ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن در كادر زير کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

انتظار 6 ساله برای 32 تخت بیمارستانی

وقتی بنا باشد یک واحد «دی‌کلینیک» (مرکز جراحی محدود) با 32تختخواب که از روی مسامحه بیمارستان خوانده می‌شود، در جایی مانند عسلویه که روی حجم عظیمی از منابع گازی کشور خوابیده است، ساخته شود، به‌نظر نمی‌رسد که برای بهره‌برداری از آن بیش از یکی، دو سال زمان لازم باشد؛

هر چه باشد این منطقه روی نقشه‌ جزو نقاط ثروتمند ایران و حتی جهان به شمار می‌رود، اما این‌طور که پیداست تاکنون از این نمد کلاهی برای شهروندان ساکن عسلویه و بخش‌های اطراف مانند نخل‌تقی و چاه‌مبارک بافته نشده است و به عبارت دیگر توسعه میدان‌های گازی آن حوالی چندان نتوانسته در بهبود کیفیت زندگی ساکنان مناطق پیرامونی طرح بزرگ پارس جنوبی تأثیر بگذارد؛ برای نمونه 6سال از کلنگ‌زنی بیمارستان 32تختخوابی می‌گذرد، اما هنوز ساکنان عسلویه باید فاصله 70کیلومتری تا نزدیک‌ترین بیمارستان را طی کنند. گزارشی که در پی می‌آید به بررسی دلایل تاخیر در ساخت بیمارستان و وضع امکانات درمانی عسلویه پرداخته است.

داستان تاخیر در اجرا و بهره‌برداری از طرح‌ها، ماجرای جدیدی نیست، اما برخی طرح‌ها به‌دلیل سروکار داشتن با جان شهروندان از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند؛ طرح ساخت بیمارستان 32تختخوابی تأمین‌اجتماعی عسلویه نیز از این دست است.

کلنگ احداث این بیمارستان از سال84 به زمین زده شد و تا سال88 کار ساخت آن ادامه داشت. اما در این سال اعتبار طرح به پایان رسید و به‌دلیل تأمین نشدن دوباره اعتبار، کار تعطیل شد، این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی در عسلویه بیش از ۱۳هزار نفر بیمه شده اصلی و تبعی دارد. نبود امکانات درمانی در عسلویه از آن رو بیشتر به چشم می‌آید که فاصله این منطقه با نزدیک‌ترین بیمارستان که در شهر کنگان واقع شده است، به حدود 70کیلومتر می‌رسد و این یعنی بیماران اورژانسی نیازمند خدمات بیمارستانی، بخت چندانی برای زنده ماندن ندارند.

اتفاقات ناگواری که در عسلویه پیش‌می‌آید و به‌دلیل نبود مرکز درمانی منجر به مرگ می‌شود، اعتراضات گسترده مردم را در آذر سال 89 برانگیخت، به‌طوری که بر اساس گزارش سایت عسلویه نیوز، مردم با تجمع مقابل بخشداری عسلویه و نشان دادن پلاکاردهای اعتراضی، خواستار توجه بیشتر مسئولان به ضرورت تکمیل و راه‌اندازی بیمارستان تأمین اجتماعی شدند. انگیزه این تجمع مرگ مادر و کودک خردسالی بود که بر اثر انحراف خودرو زخمی شده بودند، اما به‌دلیل نبود امکانات تنفسی جان باختند. اهالی عسلویه همچنین با امضای طومار و تسلیم آن به استاندار بوشهر خواستار توجه بیشتر مسئولان به بزرگ‌ترین معضل اجتماعی شهر خود شدند.

پیش‌تر از این واقعه، حجت‌الاسلام محمد گنجی‌، امام جمعه عسلویه، وضع بهداشتی و درمانی این شهر را غیرقابل قبول خوانده و گفته بود: «عسلویه از مراکز مهم صنعتی و اقتصادی کشور است و بخش عمده‌ای از درآمد ایران اسلامی از طریق این منطقه کسب می‌شود، بنابراین باید زیرساخت‌های این منطقه در حد قابل قبولی باشد تا مردم این شهر و روستاهای اطراف بتوانند زندگی کنند».

به گزارش خبرگزاری فارس، وی افزوده بود: «بیمارستان نیمه‌تمام عسلویه چند سال است که خاک می‌خورد و همه‌ساله نیز مسئولان وعده می‌دهند که به زودی راه‌اندازی می‌شود، ولی عملا هیچ اقدامی در چند سال اخیر برای راه‌اندازی این بیمارستان انجام نگرفته است».

توقف ساخت بیمارستان عسلویه یک سال پیش از حادثه مرگ مادر و کودک و اعتراض مردم نیز، از سوی بخشدار عسلویه پیگیری شده بود، اما نتیجه‌ای دربرنداشت. عبدالله نادری، بخشدار عسلویه در سفر رئیس‌جمهور به این منطقه گزارشی از آخرین وضع بیمارستان تأمین اجتماعی ارائه داده و قول مساعد دریافت کرده بود که بیمارستان به زودی راه‌اندازی می‌شود. تاخیر در ساخت بیمارستان و اعتراضات مردم در نهایت سبب شد تا مسئولان تصمیم بگیرند با شبانه روزی کردن تنها مرکز بهداشت این بخش، پاسخی مقطعی به نیازهای درمانی منطقه بدهند، اما امکانات این مرکز در حدی نیست که بتواند درد چندانی از مردم دوا کند.
هفته گذشته محمد راشدی، پیمانکار و مجری بیمارستان تأمین اجتماعی عسلویه باردیگر از تاخیر در بهره‌برداری از بیمارستان 32تختخوابی این شهر خبر داد و افزود: «تلاش خوبی در سال‌های گذشته انجام شد که البته تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و مردم انتظارات بیشتری دارند».

به گفته وی، اگرچه قرار بود در نیمه نخست سال‌جاری این طرح به بهره‌برداری برسد، اما با کارشناسی‌های صورت گرفته و به علت تعمیرات مجدد، تحویل این طرح مهم و حیاتی بیش از 18ماه به تعویق افتاده و این بیمارستان تا پایان سال91 آماده تحویل می‌شود.

وی مشکل اصلی این طرح را تأمین نشدن برق اعلام کرد و گفت:« با مکاتبات صورت گرفته و پیگیری‌های بخشداری، انتظار می‌رود بتوان این نقیصه را هرچه سریع‌تر رفع کرد».

منصور قنواتی، مشاور مدیرعامل شرکت طرح و اجرای خانه‌سازی‌ ایران وابسته به سازمان تأمین اجتماعی کشور، درباره وضع اعتبارات اختصاص داده شده به این بیمارستان می‌گوید: «امسال 5میلیارد تومان بودجه برای ادامه ساخت «دی‌کلینیک» اختصاص داده شده و قرار است این بیمارستان تا شهریور91 به بهره‌برداری برسد، مگر اینکه تصمیم گرفته شود از «دی‌کلینیک» به بیمارستان تبدیل شود.» این‌طور که قنواتی می‌گوید، ساخت این بیمارستان در مجموع 7میلیارد و 500میلیون تومان هزینه دربردارد.

وی درباره امکاناتی که برای این «دی‌کلینیک» در نظر گرفته شده است می‌گوید: «دی‌کلینیک عسلویه، 32تختخوابه و دارای بخش‌های جراحی، آزمایشگاه، رادیولوژی، بخش مراقبت‌های ویژه (آی‌سی‌یو)، بستری، داخلی، دندانپزشکی و احیاست اما بخش مراقبت‌های قلبی (سی‌سی‌یو) ندارد».

منبع : همشهری آنلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۹۰/۵/۱۴ تعداد بازدیدکنندگان : 5436

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 4710
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 6780
بازدید امسال : 802263
بازدید کل : 37169336

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش