پزشك متخصص در بيمارستانهاي آموزشي، كيمياست
همراه يك بيمار كه از روز پنجشنبه در بيمارستان لقمان بستري است با گلايه از برخورد پرسنل و خدمات اين بيمارستان گفت، «طي 3 روز گذشته هيچ پزشك متخصصي از بيمار ما ويزيت نكرد». سوپروايزر اين بيمارستان اما ميگويد همه كارهاي بيمارستان را رزيدنتها انجام ميدهند و ما اصلاً پزشك متخصص نداريم.
فرحناز هاشمي، دختر اين بيمار در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: مادر من (جواهر يوسفي) 84 ساله و مريض احوال است. روز پنجشنبه به شدت دچار درد كليه شد كه مجبور شديم به اورژانس زنگ بزنيم، چون بيمه ارتش داريم، ميخواستيم مادرمان را به بيمارستان 501 ارتش منتقل كنند كه مأموران اورژانس گفتند فقط ميتوانيم به بيمارستانهاي دولتي حضرت رسول(ص) يا لقمان منتقل كنيم.
وي ادامه داد: به هر حال مجبور شديم كه به بيمارستان لقمان رضايت دهيم، مادرم را روز پنجشنبه حدود ساعت 3.5 بعد از ظهر در اين بيمارستان پذيرش كرديم كه گفتند بايد آزمايش خون، ادرار و نوار قلب بدهد اما تا جواب آزمايشها آماده شد حدود ساعت 10.5 شب شده بود و در اين مدت هيچ كس به ما هيچ جوابي نداد.
وي گفت: پرسنل بيمارستان انگار مردد بودند كه مادرم را به بخش عفوني ببرند يا بخش قلب تا اينكه ساعت 10.5 من به اين وضعيت بلاتكليفي اعتراض كردم و پيش سوپروايزر بيمارستان رفتم كه با اورژانس تماس گرفت و علت تأخير 7 ساعته در تعيين تكليف مادرم را جويا شد كه ناگهان ديدم به جنب و جوش افتادند و بعد از مدتي مادرم را به بخش عفوني طبقه دوم منتقل كردند.
دختر اين بيمار ادامه داد: از آن زمان تاكنون من مدام كنار مادرم هستم و تاكنون هيچ پزشك متخصصي را نديدهام كه از مادرم ويزيت كند، اصلاً هيچ كس توي اين بيمارستان با ما حرف نميزند، پرستاران سر سنگين رفتار ميكنند و گاهي سرم را با عجله وصل ميكنند و ميروند و معلوم نيست كه با وضعيت و سن و سال مادرم اصلاً حتي سرم را هم درست وصل ميكنند يا نه.
وي گفت: حالا قرار است يك بيمار بسيار بدحال كه دچار عفونت شديد و زخم بستر است را هم به اتاق مادرم بياروند. مادرم خيلي نگران است كه نكند از اين بيمار عفونت بگيرد، ميخواهيم مادرم را به بيمارستان 501 ارتش منتقل كنيم اما گفتهاند آزمايشهاي بيمارستان لقمان را قبول ندارند و دوباره بايد اين آزمايشها آنجا تكرار شود.
دلبر علاف وند، سوپروايزر باليني بيمارستان لقمان الدوله در پاسخ به اظهارات همراه اين بيمار به خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: اين بيمار ساعت 3 و 48 دقيقه روز پنجشنبه(6 مرداد) در اورژانس اين بيمارستان پذيرش شده كه از ما عكس، آزمايش و نوار قلب خواستند كه انجام شد همچنين مشاوره عفوني براي وي انجام شد و سرانجام ساعت 11 به بخش منتقل شد.
وي ادامه داد: ساعت 11 صبح جمعه هم توسط دكتر معينيان رزيدنت عفوني ويزيت شد، همچنين براي وي اكوي قلب، آزمايش ادرار و سونوگرافي شكم نيز انجام شده است، داروهايي نيز براي وي تجويز شد كه به او داده شده است.
* رزيدنت نفرولوژي سهشنبه ميآيد
علاف وند گفت: روزشنبه نيز براي وي مشاور نفرولوژي نوشتهاند كه چون پزشك نفرولوژيست نداريم يا بايد تا روز سهشنبه كه پزشك نفرولوژيست ميآيد صبر كنند يا هماهنگ كنيم از بيرون بيايد.
وي در پاسخ به اين پرسش فارس كه در اين مدت آيا پزشك متخصص هم اين بيمار را ويزيت كرده است يا فقط رزديدنت بوده است، توضيح داد: اين چه حرفي است. همه كارهاي بيمارستان را رزيدنتها انجام ميدهند، اينجا يك بيمارستان آموزشي است، اسمش رويش است اينجا اصلاً پزشك متخصص در بيمارستان نداريم در اورژانس بيمارستان هم پزشك متخصص نداريم، همه كارها را رزيدنتهاي سالهاي مختلف انجام ميدهند كه در مورد اين بيمار دكتر معينيان رزيدنت سال دوم عفوني است.
* اينجا فقط رزيدنت هست، پزشك متخصص در بيمارستان آموزشي معنا ندارد
وي گفت: شما انگار از وضعيت بيمارستانهاي آموزشي خبر نداريد، در اين بيمارستانها همه كارها را رزيدنتها انجام ميدهند البته اينها مرتبط با استادانشان در ارتباط هستند و از آنها مشاوره ميگيرند اما استاد يا پزشك متخصص در بيمارستان حضور ندارد.
وي ادامه داد: در مورد تأخير در بستري بيمار نيز بالاخره بايد منتظر بمانيم تا جواب آزمايشها بيايد و رزيدنت بيمار را تعيين تكليف كند تا به ما دستور ندهند كه نميتوانيم بيمار را بخوابانيم. ضمن اينكه ميخواستيم ببينيم بيمار با آنتي بيوتيك درمان ميشود يا نه. ممكن بود نيازي به بستري بيمار نباشد.
*انتظار 12 ساعته بيمار در اورژانس
علاف وند گفت: ما حتي بيماران نيازمند جراحي اعصاب داريم كه 12 ساعت در اورژانس تحت نظر ميماند و در اين مدت رزيدنت از بيمار ويزيت ميكند، من تا به حال مركز درماني آموزشي نديدهام كه به جز رزيدنتها در آن مشغول باشند، منتها رزيدنتها سالهاي مختلف هستند از سال اول داريم تا سال 4 كه در آستانه گرفتن تخصص هستند همه كارهاي بيمارستان را از نظر ويزيت بيماران رزيدنتها انجام ميدهند.
* يك پرستار 30 بيمار
وي ادامه داد: اينكه گفتهاند پرستاران برخورد مناسبي نداشتهاند هم كم لطفي كردهاند، پرستاري كه بايد يك بخش را 30 مريض يا 27 مريض بگرداند و از چند مريض ويژه و بدحال مراقبت كند چطور ميتواند برخورد مناسبي هم داشته باشد.
* كنار راهرو هم تخت ميگذاريم
سوپروايزر باليني بيمارستان لقمان الدوله افزود: در مورد تخت هم بايد بگويم ما در اين بيمارستان اتاق خصوصي نداريم حتي در راهروها هم تخت ميگذاريم تا بيمار پذيرش كنيم، نميتوانيم بيماران بدحال را پذيرش نكنيم ظاهراً اين خانواده ميخواهند مريض بدحال كنارشان نباشد اما ما حتي معتادان، كارتن خوابها، مجرمان متهم كه از سوي نيروي انتظامي آورده ميشوند همه را پذيرش ميكنيم و نميتوانيم اين بيماران را از هم جدا كنيم.
منبع : فارس