آواي قرآن كريم موجب بهبود علايم حياتي نوزادان نارس مي شود
آواي قرآن كريم سبب كاهش تعداد تنفس و ضربان قلب نوزادان نارس مي شود از اين رو مي توان از اين آواي عرفاني به عنوان يك مراقبت حمايتي براي كمك به بهبود وضعيت فيزيولوژيك نوزادان نارس استفاده كرد.
به گزارش سازمان نظام پرستاري كشور، تحقيقات نشان داده است كه با وجود پيشرفت هاي چشمگير در علم پزشكي و افزايش ميزان بقا در نوزادان نارس، اين گروه از نوزادان همچنان از رشد غيرطبيعي و نقايص عصبي رنج مي برند.
بر اساس نظريات ارايه شده، مراقبت هاي حمايتي بر رشد، تكامل و عملكرد عصبي – رفتاري نوزادان نارس تاثيرگذار است كه اين امر توسط انواع خاصي از تحريكات انجام مي شود.
براساس اين گزارش، اين كارآزمايي باليني در سال 88 به بررسي آواي قرآن كريم بر تعداد تنفس و ضربان قلب نوزادان نارس پرداخته است.
در اين تحقيق، 120 نوزاد نارس بستري در بخش مراقبت هاي ويژه بیمارستان اكبرآبادي كه شرايط مطالعه را داشتند به روش تخصيص تصادفي انتخاب شدند.
در اين گزارش آمده است، آواي قرآن كريم از آيه 7 تا 23 سوره يوسف با صداي استاد شحات انور با بلندي صداي 50 تا 60 دسي بل در شيفت كاري صبح به مدت 20 دقيقه به كمك گوشي براي نوزادان پخش و پاسخ ها مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج بررسي نشان داد، ميانگين تعداد تنفس و ضربان قلب نوزادان نسبت به سطح پايه كاهش يافت و حتي به مدت 20 دقيقه هم ادامه داشته است.
براساس اين تحقيقات، مي توان از آواي قرآن كريم به عنوان يك مراقبت حمايتي براي نوزادان نارس استفاده كرد.
منبع: ایرنا