غلامحسن نیکنژاد معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در مورد آثار اجتماعی قصورات پزشکی در سلامت گفت: قصور یا تخلف ۲ گونه عمد و غیر عمد دارد طبق قانون تقریبا همه قصورات در پزشکی غیر عمد محسوب میشود مگر پزشک تخلفاتی را در امور غیر پزشکی انجام داده باشد.
وی افزود: اگر پزشکی تخلف غیر عمد را تکرار کند، قانون میگوید تکرار تخلف موجب تشدید مجازات میشود.
* محرومیت ۱۸ پزشک از طبابت در دوران فعالیت نظام پزشکی
نیکنژاد در مورد تفاوتهای مجازات سازمان نظام پزشکی و دستگاه قضایی گفت: مجازات دستگاه قضایی به صورت دیه، حبس و یا غیره است ولی قانون به سازمان نظام پزشکی اجازه تذکر در حضور هیئت مدیره نظام پزشکی محل تا محرومیت از حرفه پزشکی در تمام کشور را داده است که از ابتدای شروع به کار سازمان نظام پزشکی تاکنون ۱۸ پزشک به طور کامل از طبابت در کشور محروم شدهاند.
*تجویز تلفنی قصور پزشکی است
وی در مورد تبعات اجتماعی قصور پزشکی گفت: اگر پزشک قوانین را رعایت نکند میتواند تبعات متعددی را در جامعه به جا بگذارد به عنوان مثال بیمار به اورژانس مراجعه میکند و پزشک اورژانس با علائم و شواهد تشخیص میدهد که یک متخصص داخلی قلب باید بیمار را ویزیت کند به دکتر متخصص شیفت آن شب تماس میگیرند و باید طبق قانون ظرف ۱۵ دقیقه پزشک خودش را برساند ولی پزشک متخصص به جای اینکه بیاید بیمبالاتی میکند و تلفنی دارو تجویز میکند که این خود یک تخلف است.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی بااشاره به بعد دیگر قصور پزشکی گفت: قانون میگوید بیمه سلامت ایرانیان( به جای خدمات درمانی) هر سال موظف است ارزش خدمات پزشکی را تعیین و درجهبندی کند و بر مبنای آن تعرفه ببندد که هم در بخش خصوصی و هم بخش دولتی بر مبنای بودجهای که دارد باید این تعرفه پیاده شود.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: هرسال ۲ تا ۵ درصد به تعرفه سال قبل اضافه میشود و با توجه به تورم موجود برای پزشک نمیصرفد، نتیجه این میشود که عدهای مطبهایشان را تعطیل میکنند، یک عده کار را ول میکنند و عدهای هم دستمزد خارج تعرفه میگیرند.
*تعرفه را واقعی تعیین کنند و نپردازند باز هم جای امیدواری است
وی تصریح کرد: اگر تعرفهها معین شود و بگویند ارزش این خدمت A ریال است ولی ما چون نمیتوانیم از نظر بودجه تامین کنیم B ریال میپردازیم باز جای امیدواری است ولی این اتفاق نمیافتد.
* تعرفه غیرواقعی مساوی است با تعطیلی مطبها و دریافت بیش از تعرفه
نیکنژاد با اشاره به اینکه تعرفه هر سال با افزایش ۲ درصد و در برخی رشتهها تا ۵ درصد به تعرفه سال قبل تعیین میشود اضافه کرد: با توجه به تورم موجود پزشک میگوید برای من نمیصرفد، نتیجه این میشود که عدهای مطبهایشان را تعطیل میکنند، یک عده کار را ول میکنند و عدهای هم دستمزد خارج تعرفه میگیرند و پزشک متخصص که طبق تعرفه باید ۱۵ هزار تومان بگیرد ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان حق ویزیت میگیرد.
وی در ادامه گفت: نتیجه این میشود که بیمار به نظام پزشکی شکایت میکند وقتی پزشک را احضار میکنیم و حضور مییابد یک سری مسائل اجتماعی را مطرح میکند.
* سلامت محور توسعه را در حد شعار نبینیم بودجه هم بدهیم
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت به عنوان بخش دولتی باید تامین باشد و سلامت را در اولویت قرار دهیم. از یک طرف میگوئیم سلامت محور توسعه است از طرفی دیگر هنگام اختصاص بودجه وزارت بهداشت از لحاظ درصد اختصاص بودجه وزارتخانه شانزدهم است.
نیک نژاد گفت: بیمارستانهای دولتی در سطح کشور از نظر البسه، تکنولوژی، تجهیزات، حقوق، ارائه خدمات و همین طور تغذیه نامنظم هستند. طبعا وقتی کادر ناراضی باشد ممکن است برخورد مناسبی با بیمار یا همراه بیمار هم نداشته باشد.
منبع: فارس