میزان رشد بیماری دیالیز در كشور 13 درصد است
كارشناس مسوول واحد دیالیز اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: اكنون میزان رشد بیماری دیالیز در كشور 13درصد است كه مسوولان و سیاست گذاران باید برای بهبود وضعیت این بیماران كمك كنند.
'حمید رجلانی' افزود: اكنون بیش از 445 بخش دیالیز فعال در زمینه دیالیز خونی و 49 بخش دیالیز فعال در زمینه دیالیز صفاقی در كشور وجود دارد.
وی اضافه كرد: حدود 22 هزار بیمار دیالیزی به طور كلی در كشور از بخشهای دیالیز خدمت میگیرند و یك دیالیز خوب حداقل باید سه بار در هفته انجام بگیرد.
كارشناس مسوول واحد دیالیز اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت ادامه داد: اكنون بیش از چهار هزار و 600 دستگاه دیالیز به صورت فعال در بخشهای دیالیز كشور وجود دارد كه به افراد مربوط خدماترسانی میكند.
رجلانی گفت: هزینههای مستقیم درمانی یك بیمار دیالیزی نزدیك به 150 میلیون ریال در سال است كه توسط دولت و سازمانهای بیمه گر پرداخت میشود و بیمار هیچ گونه هزینهای را پرداخت نمیكند.
وی افزود: حدود شش سال قبل در كشور طرحی با عنوان پیشگیری از بروز بیماری نارسایی كلیه در چهار استان زنجان، اصفهان، سمنان و شهركرد به صورت آزمایشی اجرا و نتایج آن امسال به دست می آید.
رجلانی اضافه كرد: نتایج به دست آمده از این طرح قابل تعمیم به سایر استانها در سطح كشور خواهد بود كه نقش مهمی برای جلوگیری از بروز بیشتر نارساییهای كلیه در كشور خواهد داشت.
رجلانی افزود: بیماران دیالیز اغلب در گروه سنی بالای 50 سال قرار دارند كه حدود 50 درصد این افراد دارای زمینه بیماری دیابت و فشار خون هستند و كنترل این بیماریها میتواند در كنترل نارسایی كلیه موثر باشد.
منبع: ایرنا