ایجاد کلینیک سالمندی در 2 بیمارستان سینا و رسول اکرم(ص)
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کلینیک سالمندی در 2 بیمارستان سینا و رسول اکرم(ص) فعال می شود.
باقر لاریجانی در مورد برنامههای دانشگاه علوم پزشکی تهران برای سالمندان اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی بیماریهای سالمندان با گروههای دیگر متفاوت است و کنترل و مراقبت از سالمند الزامات خاص خودش را دارد در این راستا برنامه آموزش رزیدنتی سالمند را به وزارت بهداشت ارائه کردیم.
وی ادامه داد: شورای آموزش پزشکی تخصصی این برنامه را تأیید کرد و امیدواریم در سال جاری هنگام پذیرش دانشجوی تخصصی بتوانیم رزیدنت تخصصی سالمندی را هم در کشور راهاندازی کنیم.
به گفته لاریجانی همزمان با راه اندازی تخصص سالمندی در 2 بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) و سینا رزیدنتهای این رشته فعالیت خواهند کرد و تعدادی تخت آموزشی هم به سالمندان اختصاص خواهد یافت.
وی در پاسخ به اینکه در صورت راهاندازی این رشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران چند نفر جذب خواهند شد، گفت: در صورت نهایی شدن برنامه رزیدنت سالمندی ۸ نفر پس از آزمون جذب میشود.
لاریجانی در پاسخ به اینکه علوم پزشکی تهران چه برنامهای برای راهاندازی کلینیک سالمندی دارد گفت: در عین حال کلینیک سالمندی در 2 بیمارستان سینا و رسول اکرم (ص) فعال خواهد شد.
وی از طرحهای قابل افتتاح در علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تا هفته آینده کلنگ احداث بزرگترین بیمارستان سوختگی کشور در منطقه کن به زمین زده میشود. همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه و مرکز 14 طبقه تروما در مرحله تجهیز است و در آینده نزدیک افتتاح میشود.
راهاندازی کلینیک تخصصی طب سالمندی در بیمارستان طالقانی تهران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کلینیک مخصوص سالمندان را در بیمارستان طالقانی راهاندازی کردهایم و قصد داریم تعداد این کلینیکها را در بیمارستانهای دیگر افزایش دهیم.
حسن ابوالقاسم گفت: کارهای زیادی باید برای سالمندان انجام دهیم و یکی از کارهایی که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آن پیش قدم بوده تاسیس کلینیک سالمندی در بیمارستان طالقانی است که تعداد زیادی سالمند به آن مراجعه میکنند و قصد داریم این کلینیک را در چند بیمارستان دیگر گسترش دهیم.
وی اضافه کرد: کارهای زیادی را در بخش بهداشت باید برای سالمندان انجام داد. همچنین تغذیه و ورزش سالمندان از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین اقدامات بهداشتی و درمانی که از بروز عوارض بیماری در سالمندان جلوگیری میکند باید در اولویت پزشکان ما باشد.
ابوالقاسمی تصریح کرد: پزشکان برای ارائه بهتر خدمات به سالمندان باید آموزش ببینند و اینکه یک پزشک بداند درمانهایی که برای یک سالمند انجام میدهد گاهی توأم با عارضه است. این مسائل و روش برخورد با سالمندان باید در دروس پزشکی گنجانده شود.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد رشته تخصصی سالمندان یکی دیگر از کارهایی است که باید در دانشگاهها صورت گیرد و این دانشگاه درخواست ایجاد این رشته را در زیرمجموعه خود ارائه کرده تا در آینده بتوانیم متخصصانی داشته باشیم که بتواند به درمان سالمندان بپردازد.
وی در پاسخ به اینکه از چه زمانی تخصص سالمندی در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشجو جذب میکند گفت: در ابتدا قرار شده این رشته به صورت پایلوت در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد شود و سپس در سایر دانشگاهها هم دانشجو جذب شود.
منبع: فارس