كلينيكهاي چندتخصصي درد
با استفاده از داورهاي جديد و روشهاي تهاجمي،
بر دردهاي مزمن فائق ميشوند
باخدمات كلينيكهاي درد مانند جراحيهاي زيبايي برخورد ميكنند . رييس كلينيك درد بيمارستان امام: بيمهها زير بار پوشش خدمات كلينيكهاي "درد" نميروند
رييس كلينيك چند تخصصي "درد" بيمارستان امام خميني (ره) گفت: با وجود جلسات متعددي كه با صندوقهاي بيمه برگزار كردهايم، اين صندوقها هنوز زير بار پوشش خدمات كلينيكهاي درد نرفتهاند و با خدمات كلينيكهاي درد همانند جراحيهاي زيبايي بيني برخورد ميكنند.
دكتر علي امامي افزود: دردهاي مزمن در جامعه پزشكي خوب جا نيفتاده است و به علت بي توجهي به آن – تعداد بيماران مبتلا به اين نوع دردها روز به روز در حال افزايش است، بنابراين لازم است در اين زمينه اطلاع رساني كافي صورت گيرد.
وي در ادامه گفت: يكي از عوامل ابتلا به دردهاي مزمن خوب رسيدگي نكردن به دردهاي حاد بيماران مانند دردهاي ناشي از شكستگي استخواني، دردهاي پس از عمل جراحي و كمر دردهاست. اين درحاليست كه درمان دردهاي مزمن بسيار سخت تر از دردهاي حاد است ضمن آنكه احتمال درمان كمتر ميشود و هزينههاي بيشتري را به بيمار و در نهايت به جامعه تحميل ميكند.
وي درباره آمار مبتلايان به دردهاي مزمن در ايران اظهار كرد: آمار دقيقي در دسترس نيست چرا كه بسياري از مبتلايان به دردهاي مزمن به كلينيكهاي تخصصي درد مراجعه نميكنند، ولي تخمين زده ميشود كه حدود 10 تا 15 درصد از افراد جامعه دردهاي مزمن را در طول عمر خود تجربه كنند.
دكتر امامي با اشاره به تاثير منفي دردهاي مزمن بر كيفيت زندگي مبتلايان، تاكيد كرد: اگر بتوانيم با اجراي روشهاي پيشگيري و فيزيوتراپي مناسب بر دردهاي مزمن فائق شويم، بيماران كيفيت زندگي بهتري پيدا خواهند كرد.
رييس كلينيك چند تخصصي درد بيمارستان امام شايعترين دردهاي مزمن در ايران را سردرد، كمردرد، درد مفاصل زانو و شانه و دردهاي بيماران سرطاني بيان و اظهار كرد: متاسفانه با روشهاي بسيار غلطي مانند مصرف ترياك و مواد مخدر و يا مصرف خود سرانه مسكن تلاش ميشود كه اين دردها درمان شود اين در حاليست كه بيماران با در پيش گرفتن اين روشها معتاد ميشوند و درد آنها درمان نميشود. خوشبختانه با پيشرفت علم، درمان اين بيماران تسهيل شده است و در كلينيكهاي چندتخصصي درد با استفاده از داورهاي جديد و روشهاي تهاجمي، بر دردهاي مزمن فائق ميشويم.
وي در باره پوشش بيمهاي خدمات كلينيكهاي چند تخصصي درد نيز گفت: متاسفانه صندوقهاي بيمهگر با خدمات كلينيكهاي درد همانند جراحي زيبايي بيني برخورد ميكنند در حالي كه دردهاي مزمن يك مشكل اجتماعي است كه بايد به آن به خوبي پرداخته شود و اگر صندوقهاي بيمه، خدمات مراكز درد را تحت پوشش قرار دهند، در آينده بسياري از مشكلات افراد كه باعث بازنشستگي پيش از موعد و از كار افتادگي ميشود و ساير هزينههايي كه بر صندوقهاي بيمه به ويژه تامين اجتماعي تحميل ميشود، كاهش مييابد.
دكتر امامي در خاتمه با بيان اينكه هر ريالي كه بيمهها براي پيشگيري و درمان دردها هزينه ميكنند باعث صرفه جويي صدها و ميلياردها توماني در آينده ميشود، ابرازاميدواري كرد: با كمك شوراي عالي بيمه و وزارت بهداشت بتوان خدمات اين كلينيكها را بيمه كنيم.
منبع: ایسنا