50 مطلب آخر
تاریخ صنفی : تاریخچه مرکز اورژانس تهران

...... این حادثه به دلیل انعکاس وسیع در رسانه‌های داخلی و خارجی ، در زمره یکی از تلخ‌ترین وقایع کشورمان تا آنزمان  به ثبت رسید. انبوه خاک و دود و افراد زخمی کنار آوار  ( حدود ۲۷ نفر)(؟؟؟؟)   ٬ منظره ملال انگیزی شد که منجر به ایجاد یک سیستم خیرخواهانه ای در کشور برای همیشه گردید   ....................  در آن برهه کشور آمریکا  بعنوان مجری این طرح انتخاب و کار اجرایی از همان سال ۱۳۵۴ بلافاصله با ایجاد اورژانس در شهر تهران آغاز گردید  ....................  سیستم های  فوريت‌ پزشکي پيش بيمارستاني در سطح دنیا ٬ به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند Franco-German : و Americo -England . در سيستم Franco-German امکانات و تجهيزات در صحنه بر بالين بيمار برده و از حضور پزشک در آمبولانس‌ها استفاده مي شود. در سيستم Americo -England  تکنسين‌هايي که دوره هاي اوليه فوريت‌هاي پزشکي را آموزش ديدند، در صحنه حاضر می‌شوند، بيمار يا مصدوم را دريافت مي کنند و اقدامات اوليه را انجام داده و سپس آن‌ها را به مرکز مجهز يا همان بيمارستان انتقال مي دهند و برای سيستم اورژانس ايران در شروع راه اندازي از روش دوم استفاده شد   ......................  و بالاخره اورژانس ایران بعنوان دومین اورژانس مجهز و به روز جهان در سبک Americo -England  توسط  اولین تکنسینهای ایرانی که تحت نظر  کارشناسان  آمریکایی و در  تهران آموزش دیده بودند ٬ متولد گردید . به گونه ای که در سال ۱۳۵۴ اورژانس پیش بیمارستانی ایران  بعنوان مدلی کاملتر و بهتر و پیشرفته تر از اورژانس کشور امریکا به جهانیان عرضه شد  . . .

جهت رویت مابقی مطلب  ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید :

تحلیل ما

متن کامل

تاریخچه مرکز اورژانس تهران

نخستین سیستم اورژانس پیش بیمارستانی در سال 1354 در تهران و  ایران پایه ریزی شده است .

در حادثه وحشتناکی در سال 1352،  بدلیل ارتعاشات ناشی از سر و صدای موتورهای غول پیکر جت  که در آن زمان ٬ تکنولوژی جدیدالورودی برای این فرودگاه بود و سازه ها توان تحمل آن را نداشتند ٬ سقف سالن انتظار فرودگاه مهرآباد ٬  فرو ریخت و  منجر به کشته و مجروح شدن 27 نفر گردید .

این حادثه به دلیل انعکاس وسیع در رسانه‌های داخلی و خارجی ، در زمره یکی از تلخ‌ترین وقایع کشورمان تا آنزمان  به ثبت رسید. انبوه خاک و دود و افراد زخمی کنار آوار  ( حدود ۲۷ نفر)(؟؟؟؟)   ٬ منظره ملال انگیزی شد که منجر به ایجاد یک سیستم خیرخواهانه ای در کشور برای همیشه گردید .

البته بزرگترین درس این حادثه آن شد که چرا تا آن زمان ، هیچ سیستم از قبل طراحی شده‌ای برای کمک و انتقال مجروحین در اینگونه حوادث ناگهانی وجود نداشت؟

پاسخگویی مثبت و عملی به این سوال ٬ اصلی ترین دغدغه مسولین وقت گردید و همین باعث اتخاذ تعدادی تصمیمات درست و سریع گردید .

بعد از این حادثه ٬ یکی از دستورات سریع و قاطع مسولین ارشد مملکتی  ٬ پی گیری علمی برای ایجاد یک سیستم فوریت‌های پزشکی برای کل کشور با عنوان اورژانس پیش بیمارستانی بود.

در آن برهه کشور آمریکا  بعنوان مجری این طرح انتخاب و کار اجرایی از همان سال ۱۳۵۴ بلافاصله با ایجاد اورژانس در شهر تهران آغاز گردید .

کشور آمریکا در راه اندازی سیستم اورژانس برای کشور ایران ٬ از تجارب و کمبودها و نقایص ثبت شده در راه اندازی سیستم اورژانس خود استفاده نمود .

سیستم های  فوريت‌ پزشکي پيش بيمارستاني در سطح دنیا ٬ به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند Franco-German : و Americo -England . در سيستم Franco-German امکانات و تجهيزات در صحنه بر بالين بيمار برده و از حضور پزشک در آمبولانس‌ها استفاده مي شود. در سيستم Americo -England  تکنسين‌هايي که دوره هاي اوليه فوريت‌هاي پزشکي را آموزش ديدند، در صحنه حاضر می‌شوند، بيمار يا مصدوم را دريافت مي کنند و اقدامات اوليه را انجام داده و سپس آن‌ها را به مرکز مجهز يا همان بيمارستان انتقال مي دهند و برای سيستم اورژانس ايران در شروع راه اندازي از روش دوم استفاده شد .

و بالاخره اورژانس ایران بعنوان دومین اورژانس مجهز و به روز جهان در سبک Americo -England  توسط  اولین تکنسینهای ایرانی که تحت نظر  کارشناسان  آمریکایی و در  تهران آموزش دیده بودند ٬ متولد گردید . به گونه ای که در سال ۱۳۵۴ اورژانس پیش بیمارستانی ایران  بعنوان مدلی کاملتر و بهتر و پیشرفته تر از اورژانس کشور امریکا به جهانیان عرضه شد .

در آن زمان 20 دستگاه آمبولانس ماژولر (آمبولانس‌های مورد استفاده در آمریکا)  برای جا به جایی بیماران در نظر گرفته شد.

آن زمان شماره سه رقمی 123 برای تماس با مرکز اورژانس اختصاص داده شد و درخواست کنندگان خدمات با تماس تلفنی به مرکز اورژانس از خدمات پیش بیمارستانی در محل استفاده مینمودند . مرکز اورژانس  کار خود را در ابتدا با 30 تکنیسین آغاز کرد  . البته تهران در آن موقع  به  6 پایگاه تقسیم شده بود.

...........

امروزه اورژانس تهران هم در سبک و سیاق و هم در امکانات و ماموریتها ٬ تفاوتهای مثبت بسیار زیادی با مدل اولیه خود دارد که مورد بحث این تاریخچه نمیباشد .

منبع: برای تنظیم این مطلب از همشهری آنلاین + سایت اورژانس + خاطرات بازنشستگان استفاده شده است .

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۲/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 5265

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6811
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 8881
بازدید امسال : 804364
بازدید کل : 37171437

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش