50 مطلب آخر
اخبارحاشیه : مخالفت با صدور امتياز خاص برای احداث كلينيك

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس: اعضاي كميسيون آموزش بر توجه به مقوله زنان و خانواده، استفاده از پتانسيل انجمن‌ها، رعايت حجاب و مسايل فرهنگي در بيمارستان‌ها و وزارت بهداشت، افزايش 35 درصدي حقوق اعضاي غير هيات علمي، كمك مالي به آموزش و پژوهش، مقابله با زيرميزي، توجه به امحاي زباله‌هاي بيمارستاني و امنيت غذايي و مواد افزودني تاكيد كردند، همچنين از وزير بهداشت درخواست كرديم اجازه ندهد برخي نيروهاي ستادي امتيازاتي براي خودشان در خصوص احداث كلينيك‌ و مجوز فروش ابزار پزشكي ايجاد كنند ...................  سرگرداني بيماران در برخي بيمارستان‌ها، نقش اساسي و مهم پول در بستري بيماران، تمركز متخصصان در مراكز استان‌ها و محروميت شهرهاي كوچك از پزشكان متخصص از جمله مباحث مطرح شده در جلسه مذكور بود ...................  علاوه بر اين‌ها صدور مجوز براي بيمارستان‌هاي خصوصي توسط وزارت بهداشت خيلي راحت‌تر انجام مي‌شود و حدود 80 درصد معالجات سرپايي توسط بخش خصوصي انجام مي‌شود  ..................... به گفته وزير بهداشت از ميان 50 بيمارستان دانشگاهي 35 بيمارستان ‌دستگاه امحاي زباله دارند و بر تجهيز بيمارستان‌هاي باقيمانده تا پايان سال نيز تاكيد شده است، در غير اينصورت درجه بيمارستان پايين مي‌آيد و هر بيمارستان درجه‌اش پايين بيايد 30 درصد از منابع‌اش كاهش مي‌يابد . . .

جهت رویت متن کامل این مطلب!  میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

درخواست مجلس از وزيربهداشت:‌

جلوي صدور امتيازات خاص براي احداث كلينيك‌ گرفته شود

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، با اعلام حضور وزير بهداشت و معاونانش در جلسه روز گذشته اين كميسيون، از تدوين نقشه حوزه سلامت براساس نقشه جامع علمي كشور و سند تحول نظام سلامت توسط وزارت بهداشت خبر داد.

سعدالله نصيري قيداري افزود: وزير بهداشت و معاونان آموزشي، پژوهشي، فرهنگي- دانشجويي و پارلماني وزارت بهداشت در كميسيون آموزش و تحقيقات حضور يافته و گزارش بسيار مطلوبي در راستاي عملكردشان در حوزه سلامت و آموزش پزشكي به كميسيون ارايه كردند.

وي افزود: وزير بهداشت در ابتداي جلسه از تدوين نقشه حوزه سلامت بر اساس نقشه جامع علمي كشور، تدوين سند تحول نظام سلامت، سند آمايش سرزمين، سند تحول علوم پزشكي مبتني بر نيازهاي جامعه و جامعه محور خبر داد، در واقع در دو سال گذشته نقشه راه در اين وزارتخانه تدوين شده و از نظر اعضاي كميسيون وزارت بهداشت در خصوص تدوين نقشه راه يكي از وزارتخانه‌هاي موفق بوده و برنامه شفاف و مشخصي در اين راستا دارد.

نماينده مردم زنجان در خانه ملت ادامه داد: به گفته وزير بهداشت، 11 هزار نفر ساعت روي اين برنامه‌ها كار كرده‌ و توانسته‌اند هفت راهبرد كلي و هشتصد پروژه در حوزه آموزش و پژوهش تدوين كنند كه نتيجه آن تربيت انسان‌هاي اخلاق‌محور و متخصص و آموزش پزشكي بر اساس نياز جامعه است.

سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات افزود: نظام ارجاع و پزشك خانواده در دستوركار وزارت بهداشت قرار دارد و بناست امسال به صورت وسيعي در كشور انجام شود البته سياست اين نيست كه تنها در شهرهاي داراي جمعيت مشخص اجرا شود بلكه قرار است هر جا و هر شهري كه امكان اجراي پزشك خانواده و نظام ارجاع را داشته باشند اين طرح آغاز شود، بودجه اين كار در سال 91 ديده خواهد شد، اگر اين طرح به درستي اجرا شود در حوزه سلامت بسيار موثر خواهد بود.

به گفته نصيري قيداري، اعضاي كميسيون آموزش بر توجه به مقوله زنان و خانواده، استفاده از پتانسيل انجمن‌ها، رعايت حجاب و مسايل فرهنگي در بيمارستان‌ها و وزارت بهداشت، افزايش 35 درصدي حقوق اعضاي غير هيات علمي، كمك مالي به آموزش و پژوهش، مقابله با زيرميزي، توجه به امحاي زباله‌هاي بيمارستاني و امنيت غذايي و مواد افزودني تاكيد كردند، همچنين از وزير بهداشت درخواست كرديم اجازه ندهد برخي نيروهاي ستادي امتيازاتي براي خودشان در خصوص احداث كلينيك‌ و مجوز فروش ابزار پزشكي ايجاد كنند.

عضو هيات رييسه كميسيون آموزش ادامه داد: سرگرداني بيماران در برخي بيمارستان‌ها، نقش اساسي و مهم پول در بستري بيماران، تمركز متخصصان در مراكز استان‌ها و محروميت شهرهاي كوچك از پزشكان متخصص از جمله مباحث مطرح شده در جلسه مذكور بود كه خانم وزير هم پاسخ‌هاي قانع كننده‌اي ارايه كرد، البته برخي از موارد وجود دارد كه بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

به گفته وي، توجه به دانشجوياني كه خارج از كشور تحصيل مي‌كنند و نحوه انتقال آنها به داخل كشور در عين حفظ كيفيت، راه‌اندازي شعب بين‌الملل براي جلوگيري از خروج دانشجويان از كشور، تسريع و تسهيل اصل 44 قانون اساسي به عنوان ديگر اقدامات وزارت بهداشت مطرح شد. علاوه بر اين‌ها صدور مجوز براي بيمارستان‌هاي خصوصي توسط وزارت بهداشت خيلي راحت‌تر انجام مي‌شود و حدود 80 درصد معالجات سرپايي توسط بخش خصوصي انجام مي‌شود، ترغيب و تشويق براي حضور بخش خصوصي در حوزه سلامت قابل تقدير است.

وي با اشاره به مقوله زيرميزي در حوزه سلامت خاطرنشان كرد: برخي پزشكان با توانمندي و استعداد بالا با هشتصد هزار تومان حقوقي كه در مناطق محروم دريافت مي‌كنند نمي‌توانند زندگي را اداره كنند، لذا بحث دريافت زيرميزي مطرح مي‌شود كه بايد به صورت اساسي حل شود چراكه اين‌ها افراد فرهيخته و خوبي هستند اما بايد به صورت منطقي به اين مساله رسيدگي شود.

نصيري قيداري با اشاره به واقعي نبودن تعرفه‌ها در حوزه سلامت گفت: بر اساس تعرفه‌هاي كنوني دستمزد يك پزشك براي انجام عمل سزارين در بيمارستان دولتي 60 هزار تومان است كه آن هم با چندين ماه تعويق پرداخت مي‌شود، اين ها مسايلي است كه بايد همه جانبه ديده شود فقط نبايد پزشكان را در اين قضيه مقصر بدانيم بايد جامع به اين موضع نگريسته شود.

وي با تاكيد بر وجود نظارت كافي بر مواد غذايي گفت: هر جا كه وزارت بهداشت مجوز توليد محصولي را صادر كرده كاملا بر آن نظارت دارد مگر مواردي كه به حوزه‌هاي ديگر مربوط است.

نصيري امحاي زباله‌هاي بيمارستاني را بسيار حائز اهميت دانست و اظهار كرد: به گفته وزير بهداشت از ميان 50 بيمارستان دانشگاهي 35 بيمارستان ‌دستگاه امحاي زباله دارند و بر تجهيز بيمارستان‌هاي باقيمانده تا پايان سال نيز تاكيد شده است، در غير اينصورت درجه بيمارستان پايين مي‌آيد و هر بيمارستان درجه‌اش پايين بيايد 30 درصد از منابع‌اش كاهش مي‌يابد.

وي دريافت مجوز استخدام براي 9 هزار و پانصد نفر از معاون نيروي انساني رييس جمهور را بخش ديگري از گزارش وزير بهداشت اعلام و خاطرنشان كرد: تحقق اين امر سبب مي‌شود بيمارستان‌هايي كه مشكل نيرو دارند مشكلاتشان رفع شود.

سخنگوي آموزش و تحقيقات خاطرنشان كرد: آمار دانشجويان وزارت بهداشت 142 هزار نفر اعلام شد كه 20 درصد آنها در تحصيلات تكميلي تحصيل مي‌كنند و قرار است تا پايان برنامه پنجم به 32 درصد برسد. از نظر تركيب دانشجويان وزارت بهداشت 63 درصد دانشجوي زن و 37 درصد دانشجوي مرد دارد كه بناست به 60 درصد زن و 40 درصد مرد برسد. وزارت بهداشت 165 انجمن علمي هم دارد كه فعاليت‌هاي خوبي در راستاي ارايه آموزش‌هاي ضمن خدمت انجام مي‌دهند.

نصيري قيداري تربيت 6 هزار نفر به عنوان كاردان بهداشت را از اقدامات موثر وزارت بهداشت دانست و گفت: برنامه مطلوب ديگري كه توسط وزير بهداشت عنوان شد برگزاري دوره دو ساله كارداني براي 6 هزار نفر است كه پس از پايان دوره مي‌توانند به عنوان كاردان بهداشت 6 كار را در حوزه بهداشت و دانپزشكي انجام دهند، همچنين 20 نفر هم كاردان كمك‌هاي پزشكي قرار است تربيت شوند كه بتوانند مسايل زيادي در را در روستاها حل كنند.

وي با اشاره به اقدامات مطلوب وزارت بهداشت در راستاي قطب‌هاي برتر گفت: وزارت بهداشت 5 دانشگاه برتر را انتخاب كرده است، دانشگاه تهران، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شيراز و دانشگاه مشهد قطب‌هاي برتر وزارت بهداشت هستند، طرح قطب‌هاي برتر باعث ايجاد رقابت بسيار مثبتي ميان دانشگاه‌ها شده است تا بتوانند آن جايزه مالي كه در قانون برنامه پنجم براي دانشگاه‌هاي برتر ديده شده را دريافت كنند.

عضو هيات رييسه كميسيون آموزش ادامه داد: به گفته وزير بهداشت معدل استاد به دانشجو يك به 10 است و وزارت بهداشت 14 هزار نفر عضو هيات علمي دارند كه بايد هر سال روزآمد شوند در غير اينصورت تمديد طبابت آنها مشكل پيدا مي‌كند. تركيب عضو هيات علمي وزارت بهداشت شامل 8 درصد استاد، 23 درصد دانشيار، 24 درصد مربي و بقيه استاديار مي‌باشد كه بنا دارند تا پايان برنامه پنجم آن‌ها را يك پله ارتقا دهند، اما از نقاط ضعف مهم عدم وجود فرصت مطالعاتي براي اساتيد و اعزام آنها به خارج از كشور است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي افزود: در حوزه سلامت شاهد 350 ميليون دلار واردات مواد اوليه بوديم كه در برنامه دارند تمام اين را با توجه به داشتن پتروشيمي در كشور توليد كنند، در رابطه با پروژه‌هاي كلان دارويي هم كارهاي خوبي در حال انجام است، به نحوي كه در توليد دارو در منطقه مقام اول و در آسيا مقام چهارم را داريم، بحث توليد واكسن‌ها هم پيشرفت خوبي داشته است به نحوي كه واكسن آنفلوانزا توليد شده و بناست بقيه واكسن‌ها هم توليد شود، پروژه‌هاي بزرگي هم در رابطه با MRI و ليزر در دست انجام است.

سخنگوي كميسيون بهداشت در پايان از ابراز رضايتمندي اعضاي كميسيون نسبت به اقدامات مثبت انجام شده و در حال انجام وزارت بهداشت و درمان خبر داد.

منبع: ایسنا

منبع : تاریخ : ۱۳۹۱/۲/۱۵ تعداد بازدیدکنندگان : 4452

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3613
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 5683
بازدید امسال : 801166
بازدید کل : 37168239

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش