به ازای هر یک دقیقه تاخیر اورژانس تا 10 درصد شانس بقای حیات مغزی مصدومان از دست می رود
به ازای هر یک دقیقه تاخیر اورژانس 7 تا 10 درصد شانس بقای حیات مغزی بیماران یا مصدومان از دست میرود، و در صورتی که احیای پایه به موقع و صحیح توسط افراد عادی به بیمار صورت بگیرد میتواند تاخیر رسیدن اورژانس پیش بیمارستانی را جبران کند.
دکتر نادر توکلی با بیان اینکه برنامه مدون پزشکان عمومی توسط انجمن علمی طب اورژانس کشور برگزار خواهد شد، افزود: توانمندسازی و به روز رسانی اطلاعات پزشکان شاغل در مراکز درمانی، مطبها، بیمارستانها و فوریتهاي پزشکی کشور از مهم ترین اهداف برگزاری این کنگره است.
وی در ادامه به اصلی ترین بحث های فوریت های پزشکی در این کنگره اشاره کرد و گفت: آموزش مراقبتهای بحرانی، احیای قلبی تنفسی، موارد فوریت در بیماریهای مهم داخلی، بیماریهای مغز و اعصاب و روانپزشکی، بیماریهای محیطی و انواع مسمومیتها از جمله مهم ترین محورهای این بحث ها در کنگره است.
دبیرعلمی بخش مدون فوریتهای پزشکی در این کنگره تصریح کرد: مباحث فوریتهای پزشکی توسط اعضای هیات علمی طب اورژانس دانشگاههای علوم پزشکی کشور بصورت سخنرانی، بحثهای آموزشی و تبادل نظر و پرسش و پاسخ ارائه خواهد شد.
دکتر توکلی بحث های احیای قلبی را از مهم ترین مباحث مطرح شده در این کنگره دانست و اظهار کرد: داشتن اطلاعات به روز برای پزشکان بر اساس دستورالعمل های بین المللی درباره احیای قلبی ضروری است به طوری که این مباحث به عنوان احیای همگانی در موارد آموزش احیای عمومی مد نظر قرار گرفته است. در واقع از زمانی که یک فرد دچار ایست قلبی تنفسی می شود عوامل متعددی در کنار هم قرار می گیرد که بصورت زنجیره وار مراحل کمک به بیمار را طی می کند و به آن زنجیره بقا گفته می شود.
وی در ادامه با تاکید به اینکه زنجیره بقا در پنج مرحله جداگانه صورت می گیرد، تصریح کرد: پاسخگو بودن به تشخیص زودرس و خواستن کمک از اورژانس 115 در ایست قلبی و تنفسی، شروع زودرس احیای پایه و انجام ماساژ قبلی به موقع، وجود دستگاه شوک از طریق اماکن عمومی به طوری که این دستگاه به بازگشت فرد به حالت اولیه ی فرد ایست قلبی کمک میکند، شروع زودرس اقدامات پیشرفته احیا که توسط اورژانس پیش بیمارستانی یا 115 شروع و به اورژانس بیمارستان منتقل می شوند و در نهایت اقدامات پس از احیا در بیمارستانها به طوری که بیماری که احیا شده است مسائل درمانی آن بررسی و مرتفع شود؛ زنجیره بقا را تشکیل می دهند.
این عضو هیات علمی انجمن علمی طب اورژانس کشور یادآور شد: آموزش همگانی در این امر به عنوان یکی از حلقههای زنجیره به دلیل اینکه در کلان شهرها اورژانس 115 تا رسیدن به بالین بیمار معمولا 10 دقیقه و گاهی مواقع نیز به دلیل ترافیک 15 دقیقه طول میکشد ضروری است.
توکلی در ادامه با تاکید بر اینکه به ازای هر یک دقیقه تاخیر اورژانس 7 تا 10 درصد شانس بقای حیات مغزی بیماران یا مصدومان از دست می رود، تصریح کرد: در صورتی که احیای پایه به موقع و صحیح توسط افراد عادی به بیمار انجام شود می تواند زمان را به بیمار بدهد که تاخیر رسیدن اورژانس پیش بیمارستانی را جبران کند.
وی در پایان با بیان اینکه هر سخنرانی و بحث در این کنگره دارای چهار امتیاز بازآموزی است، گفت: با توجه به اینکه هر یک از پزشکان عمومی جهت تمدید پروانه طبابت خود باید یک بار در سال دوره های فوریتهای پزشکی را بگذرانند شرکت در این همایش برای پزشکان عمومی توصیه میشود به طوری که 20 امتیاز بازآموزی مدون برای آنها در نظر گرفته شده است.
منبع: ایسنا