محققان اصفهانی پکیجهای نوین تصفیه بیولوژیکی فاضلاب را به روش رشد تلفیقی طراحی کردند و ساختند. دکتر مهرداد فرهادیان مجری طرح در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان افزایش بهره وری ، قابلیت نصب در مناطق مختلف آب و هوایی ، کم مصرف بودن انرژی ، تولید کمتر لجن و در نتیجه کاهش مشکلات ناشی از دفع آن ، استفاده از لجن تولیدی به عنوان کود بیولوژیکی و تطابق سیستم تصفیه فاضلاب با محیط زیست را از جمله مزایای این دستگاه برشمرد.
این مخترع افزود: آشغالگیر، دانه گیر و چربی گیر، متعادل ساز، تصفیه بیولوژیکی بی هوازی، تصفیه بیولوژیک آنوکسیک، تصفیه بیولوژیکی هوازی چندمرحله ای با رشد تلفیقی ، مخازن ته نشینی مجهزبه صفحات زلال ساز، سامانه گندزدایی، مخزن ذخیره پساب تصفیه شده و فیلترهای شنی تحت فشار از اجزا و مراحل تشکیل دهنده پکیجهای نوین تصفیه (با توجه به کمیت و کیفیت فاضلاب) است.
تحقیقات این طرح و ساخت دستگاه با اعتباری افزون بر یک میلیارد ریال از اعتبارات بخش خصوصی و دولتی ، 2سال زمان برده است. مجری طرح با اشاره به اینکه گروهی پنج نفره کارتحقیقات وساخت دستگاه را بر عهده داشته اند افزود: این دستگاه مشابه خارجی ندارد و درنوع خود منحصربه فرد است. پکیجهای نوین تصفیه بیولوژیکی فاضلاب به روش رشد تلفیقی به شماره 65544 در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است.
منبع: شاسا