طرح ویزیت در منزل (HOME VISIT ) برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا شد ................. طرح ويزيت در منزل بخشي از روانپزشکي جامعه نگر به شمار می رود .......................... طرح ويزيت در منزل آن دسته از بيماران اسکيزوفرن، اسکيزوافکتيو و اختلال دو قطبي ساکن در مشهد را در بر مي گيرد که به دلايل مختلف از جمله عدم همکاري، شدت بيماري، مشکلات اقتصادي و غيره امکان مراجعه مستقيم به مراکز درماني برای پيگيري ندارند ....................... آن دسته از بيماران که شرایط را داشته باشند به مدت يكسال تحت پوشش و حمايت قرار ميگيرند. بازديدها در 2 ماه اول هر 15روز يك بار، پس از آن هر يك ماه يك بار صورت ميگيرد. اعضاي تيم بازديد كننده، پزشك عمومي، روانشناس باليني و مددكار اجتماعی است . . .
جهت روءیت ما بقی خبر ٬ بر روی کلمهء ادامهء متن در کادر ذیل کلیک فرمایید :
متن کامل
اجرای طرح ویزیت در منزل در بیمارستان های تخصصی روانپزشکی مشهد
طرح ویزیت در منزل (HOME VISIT ) برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا شد.
رئیس بیمارستان و مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد با اشاره به اینکه اجرای طرح ويزيت در منزل بخشي از روانپزشکي جامعه نگر به شمار می رود، اظهار داشت: هدف از روانپزشکي جامعه نگر ارائه خدمات بهداشت روان در سطح جامعه و در نتيجه دسترسي آسانتر بيماران به خدمات بهداشت روان و صرف هزينه کمتر و صرفه جويي در وقت است.
دکتر فاطمه محرری افزود: طرح ويزيت در منزل آن دسته از بيماران اسکيزوفرن، اسکيزوافکتيو و اختلال دو قطبي ساکن در مشهد را در بر مي گيرد که به دلايل مختلف از جمله عدم همکاري، شدت بيماري، مشکلات اقتصادي و غيره امکان مراجعه مستقيم به مراکز درماني برای پيگيري ندارند.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در این طرح بيماران به صورت دوره اي توسط تيمي که سرپرستي آن را يک روانپزشک به عهده دارد، ويزيت شده و ضمن تجويز دارو و در صورت نياز مداخلات غیر دارويي (روانشناسي و مددکاري) جهت بهبود وضعيت بيمار و خانوده وي انجام می شود.
دکتر محرری ارائه حمايت عاطفي به خانواده بيمار، استمرار رابطه درماني با درمانگر و تيم درماني، امکان کنترل مستمر بيماران از نظر عوارض دارويي، کاهش عود بيماري و در نتيجه کاهش هزينه هاي درماني، امکان مداخله در بحران هاي خانوادگي و اجتماعي بيماران، کاهش استرس خانواده با ارائه خدمات روانشناختي کوتاه مدت، ارزيابي مستمر کارکرد بيمار و سوق دادن وی به سمت فعاليت هاي مناسب را از جمله مزایای اجرای این طرح برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: راهنمايي تيم منجر به افزايش برخورداري خانواده از خدمات اجتماعي و حمايتي مي شود و با توجه به رايگان بودن خدمات ارائه شده نوعي کمک اقتصادي به افراد تحت پوشش تلقي مي شود.
رئیس بیمارستان و مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد در خصوص دیگر خدمات مددکاری در این مرکز اظهار داشت: خدمات مددکاری در این بیمارستان در چهار مرحله پذیرش، بستری و در مرحله ترخیص و پس از ترخیص ارائه می شود.
دکتر فاطمه محرری در خصوص نحوه خدمات مددکاری در مرحله پذیرش گفت: آشنايي با خانواده بيمار و دريافت اطلاعات نسبتاً كاملي از وضعيت اجتماعي ، اقتصادي، فرهنگي بيمار و خانوادهاش، بويژه، دريافت نشاني كامل محل زندگي و شماره تلفن تماس جهت پيگيريهاي بعدي ،ارائه تخفيف جهت ويزيت و خدمات سرپايي به بيماران نيازمند با هدف جلوگيري از عود مجدد بيماري به سبب عدم مراجعه مرتب به علت نداشتن توان پرداخت هزينهها از جمله خدماتی است که در این بخش به بیمار ارائه می شود.
وی در خصوص خدمات مددکاری در طول مدت بستری نیز اظهار داشت: مددكاري اجتماعي به عنوان عضو فعال تيم درمان به طور مستقيم و روزانه در بخشهاي درماني و آموزشي با هدف ایجاد ارتباط با بیمار، رابط بیمار و تیم درمانی، ارتباط با خانواده بیمار و پيگيري مسائل بيمهاي بيماران، پيگيري و ارتباط با سازمان بهزيستي در خصوص بيماراني كه از آن مركز ارجاع ميشوند حضوز می یابد.
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این برنامه که در قالب ویزیت در منزل صورت می گیرد آن دسته از بيماران که شرایط را داشته باشند به مدت يكسال تحت پوشش و حمايت قرار ميگيرند. بازديدها در 2 ماه اول هر 15روز يك بار، پس از آن هر يك ماه يك بار صورت ميگيرد. اعضاي تيم بازديد كننده، پزشك عمومي، روانشناس باليني و مددكار اجتماع است.
وی خاطر نشان کرد: در این طرح، مددكار اجتماعي عضو اصلي تيم بوده و بدون حضور وي بازديد انجام نميپذيرد زيرا وظيفه هماهنگي با خانوادهها، هماهنگي با واحد نقليه و امور اداري آماده كردن پروندههاي بازديد، تنظيم فرمهاي ساير اعضاء تيم و مشخص کردن محلهاي مورد بازديد بر عهدة مددكار اجتماعي است.
منبع: وب دا
منبع : |
تاریخ : ۱۳۹۱/۴/۲۸ |
تعداد بازدیدکنندگان : 4628 |