پزشکان به دستگاههای تشخیصی وابسته هستند
دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی گفت: پزشکان در قدیم بیشتر به معاینات تکیه داشتند اما اکنون بیشتر به تشخیصهای پارامدیکال وابستهاند و آزمایشگاه نقش مهمی را در این میان ایفا میکند.
محمدرضا بختیاری تصریح کرد: ارتقای سطح کیفیت خدمات آزمایشگاههای تشخیصی کشور در کنار تیم پزشکی بسیار حائز اهمیت است و یکی از دلائل آن گسترده شدن علوم بالینی و پیشرفت تکنولوژی است.
وی اضافه کرد: حوزه تشخیص یکی از پایههای مهم پزشکی است و منحنی نقش علوم آزمایشگاهی بسیار تصاعدی بوده و اگر پزشکان در قدیم بیشتر به معاینات تکیه داشتند اما اکنون بیشتر به تشخیص پارامدیکال وابستهاند و آزمایشگاه نقش مهمی را در این میان ایفا میکند.
بختیاری گفت: به عنوان مثال چالشهای تشخیصی بیماری سل یکی از مسائلی است که با وجود بیماری سل که سالها از درمان آن میگذرد و هنوز این دغدغه حتی در کشورهای پیشرفته نیز هست یا در مورد درمان ناباروری زنان و مردان که آزمایشگاه نقش مؤثری را ایفا میکند و در بسیاری از موارد اگر آزمایشگاه وجود نداشته باشد تشخیصی هم درست انجام نمیشود.
بختیاری تأکید کرد: از طرفی بیماری مانند دیابت در کشور ما بسیار شایع است و «تقریباً 20 درصد جمعیت کشور (حدود 14 میلیون)» به نوعی با دیابت درگیرند و عدهای از این میزان از دیابت خود اطلاع ندارند در حالی که بدن آنها در حال آسیب دیدن است و شاید مهمترین عامل عوارض کلیوی که فرد را به سمت دیالیز میکشاند نفروپاتی یعنی آسیب ناشی از دیابت است.
منبع: فارس