موسسه محک، از شناخته شده ترین و موفق ترین موسسات غیر انتفاعی ایران است و در طی سالهای فعالیت خود موفق شده است با جلب اعتماد و جمع آوری کمکهای مردمی، تعداد فراوانی از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های آنها را تحت پوشش کمکهای مادی و معنوی خود قرار دهد .
تاسیس محک، نتیجه تجربه واقعی یک خانواده با بیماری سرطان بود.خانم سعیده قدس، مادری با یک کودک مبتلا بود و هر ثانیه شاهد درد و رنج فرزند خود و کودکان دیگری بود که در رفت و آمدهایش به بیمارستانهای مختلف ملاقاتشان میکرد. بازگشت فرزند خانم قدس به سلامتی کامل (او اکنون دختر خانمی جوان و مشغول تحصیل است) موجب شد تا او با فرصت و انگیزه کافی به رویای خود جامه عمل بپوشاند .
بنا به گفته ایشان: "پس از جراحی و شیمی درمانی فرزندم از دیدن والدینی که تنها ، بی پول ، بیکس و بی پناه فرزندی تب دار در آغوش در راهروهای بیمارستان بی هیچ انتظاری این سو و آن سو می دوند خجالت می کشیدم. وقتی برای چک اپ بچه به آلمان رفتم با پدران و مادرانی آشنا شدم که همان مشکل مرا داشتند و برای همیازی گروهی تشکیل داده بودند. در بازگشت به ایران همه از فکر ایجاد این موسسه حمایت کردند بجز مسوولان که می گفتند نباید برای بچه ای که می میرد هزینه کرد! اکنون با خشم به آنها می گویم طبق آمار جهانی 75% آنها نجات می یابند و شانی زندگی عادی را دارند و 14 سال تجربه ما در محک نیز موید همین مطلب است. امروزه اینجا هیچ تفاوتی بین آن نوزاد 20 روزه با آن یاوری که جشن 95 سالگی اش را اینجا برگزار کرد و یا آن توانمندی که یک ساختمان به ما هدیه داد وجود ندارد .
در اولین سال برقراری موسسه، مددکاران محک فعالیت خود را با دو بیمارستان علی اصغر و شهدا آغاز کردند و در ابتدا تنها 23 کودک را تحت پوشش داشتند. در حال حاضر حدود 7000 کودک و خانواده هایشان تحت پوشش محک هستند و علاوه بر بیمارستانهی تهران، تمام بیمارستانهای سراسر ایران که دارای بخش تومور شناسی و خون شناسی باشند، با محک در ارتباط هستند .
در سالهای نخستین فعالیت موسسه محک؛ اعضای آن ضمن فعالیت در بخش خون هفت بیمارستان تهران، با دامنه ی جدیدی از تقاضاها روبرو گردیدند و نیاز محک به تسهیلاتی تخصصی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان به صورت یک هدف بلند مدت درآمد.
به فهرست تعدادی از خدمات محک توجه کنید :
• تهیه بیمه درمانی برای بیمارانی که هنوز تحت حمایت کامل سازمان قرار نگرفته اند.
• پرداخت هزینه های درمان مانند: دارو، بستری شدن در بیمارستان، آزمایشگاه، شیمی درمانی، رادیو تراپی و همچنین تامین هزینه رفت و برگشت به تهران برای بیماران شهرستانی.
• برگزاری جلسات روان درمانی توسط روان پزشکان داوطلب با کودکان و خانواده های آنان.
• تهیه پوشاک برای کودکان (4 مرتبه در سال)
• برگزاری برنامه های سرگرم کننده در بیمارستان .
با تلاش هیات مدیره وقت موسسه و کمک های اهدائی یکی از یاوران محک،مقررشد تا قطعه زمینی از طریق سازمان زمین شهری در ارتفاعات منطقه دارآباد در شمال شرقی تهران برای این منظور خریداری گردد. لذا در سال 1376 موسسه محک زمینی را در تپه های دارآباد خریداری کرد تا بتواند با جمع آوری کمکهای مردمی، دولتی و بین المللی، بیمارستان و آسایشگاهی در آن تاسیس نماید. اما در آن زمان شرایط مالی لازم حتا برای کشیدن یک دیوار هم مناسب نبود . بعلت کمبود امکانات مالی و بزرگی پروژه، ساخت مرکز تخصصی سرطان کودک برای مدت زمان اندکی معوق ماند
در این زمان بانوی نیکوکار ایرانی مقیم پاریس که هزینه تاسیس چندین مدرسه در روستاهای دور افتاده ایران را تامین کرده بود، پس از ابتلا به سرطان و لمس واقعی رنج این بیماری، تصمیم گرفت بیمارستانی برای درمان کودکان سرطانی در ایران تاسیس نماید. همسر او دکتر جواد کرباسی زاده به ایران سفر کرد و پس از آشنایی با خانم قدس اولین قدمها برای ساخت بیمارستان برداشته شد. سرانجام بودجه ای نزدیک به دو میلیارد ریال برای ساخت فضایی در حدود دوهزار متر مربع برای تاسیس نقاهتگاه به تصویب هیات امناء رسید.در این میان یاوری بلند همت به جمع مسوولین محک پیوست و تقبل نمود چهار برابر اعتباری که محک برای ساخت این مجموعه در نظر گرفته در اختیار آن بگذارد و زیر بنای این مجموعه از ۲۰۰۰ متر مربع به ۸۰۰۰ متر مربع افزایش یابد. بانی ساختمان وقتی جریان پیشرفت سریع پروژه را دید اعلام کرد که تا پایان و تا هرمتراژی که تراکمهای قانونی زمین اجازه دهد تامین نقدینگی پروژه را تقبل می کند. به این ترتیب پروژه به ابعادی بیش از دوبرابر مساحت اولیه تغییر وضعیت داد.
سرانجام بیمارستان فوق تخصصی سرطان اطفال در دارآباد با ۱۸۰۰۰مترمربع زیربنا و در ظرف زمانی نزدیک به سه سال در ۱۳۸۲ (۲۰۰۳) به پایان رسید و به این ترتیب مجتمع بیمارستانی رفاهی محک، در بلندای شمال شرقی تهران با ۱۲۰ اطاق مجهز برای بستری بیمار و یک نفر همراه، و بخشهای تشخیصی و درمانی و بخشهای اورژانس ، درمانگاه ، شیمی درمانی و رادیوتراپی ، رادیولوژی و آزمایشگاه ، فیزیوتراپی ، استخر و پارک بچه ها ، سالن کنفرانس و کتابخانه در حد بالاترین استانداردهای کشورهای توسعه یافته ساخته شد.
راه اندازی دو بخش نقاهتگاهی مجتمع بیمارستانی رفاهی محک با همکاری و هماهنگی دو گروه پرستاری و مددکاری آغاز گردید. چیدمان بخش ها در دو طبقه در تاریخ تیرماه 1382 (جولای 2003) آغاز گردید و در تاریخ ۱۳۸۲ (آگوست ۲۰۰۳) با پذیرش اولین بیمار، نقاهتگاه به طور آزمایشی افتتاح شد. این بخش در مهرماه (اکتبر) همان سال به طور رسمی آغاز به فعالیت نمود.
از سال ۱۳۸۳ موسسه محک فرآیند دریافت مجوز فعالیت بیمارستان را آغاز نمود و نهایتا" پس از یک تلاش سه ساله در بهمن ماه ۱۳۸۵ پروانه بهره برداری بیمارستان توسط وزارت بهداشت صادر گردید و بیمارستان از ۱۸ فروردین سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز نمود.
این مجتمع دارای بخش های زیادی است که از آن جمله می توان به بخشهای: اورژانس بستری، درمانگاه، آزمایشگاه، شیمی درمانی، رادیوتراپی، فیزیوتراپی، آب درمانی، اتاقهای عمل، CT Scan، M.R.I، رادیولوژی، ICU، کتابخانه، اتاق بازی بچه ها، رستوران، سالن آمفی تاتر و مجتمع تجاری و ... اشاره کرد. فضاهای این مجتمع با یاری افراد نیکوکار تجهیز گردیده است و به نشانه تقدیر از کمکها ی آنان، هر یک از آنها به نام فرد پرداخت کننده هزینه، نام گذاری گردیده است.
لازم به ذکر است که تا کنون هزینه تجهیز تعدادی از فضاهای این بیمارستان توسط افراد نیکوکار تقبل گردیده که پس از تجهیز به نام آن شخص نامگذاری می گردد. کمکهای رایگان دریافتی شامل موارد زیر بوده است : کمیته امداد ، همکاری رایگان موسسات پزشکی و آزمایشگاهی ، برگزاری مراسم خیریه اعم از کنسرت، فستیوالهای مختلف، بازارچه ها و کمکهای مردمی و خیرین .
مديرعامل محك، گفت: در سال 1378، 9 درصد از كودكان تحت درمان، فوت و 8/6 درصد بهبود مييافتند. حال آن كه در سال 85 ميزان بهبود كودكان مبتلا به سرطان به 35 درصد افزايش و ميزان مرگ و مير آنها به 6/8 درصد كاهش يافت. آراسب احمديان افزود: در حال حاضر از میان 11 هزار کودک تحت حمایت این موسسه ، بیش از 8 هزار مورد از آنها در بیمارستان و تحت پوشش اين موسسهي خيريه قرار دارند و به طور كلي تمام كودكان مبتلا به سرطان زير 14 سال تحت حمايت اين موسسه قرار ميگيرند . وي يادآور شد: خدمات موسسهي خيريهي حمايت از كودكان سرطاني شامل هزينههاي بيمارستاني، دارو، تشخيص طبي، اياب و ذهاب، اسكان، پوشاك، تغذيه و خدمات روانشناسي است. مديرعامل موسسهي خيريه حمايت از كودكان مبتلا به سرطان (محك)، با اشاره به راهاندازي بيمارستان فوق تخصصي محك در سال گذشته اظهار اميدواري كرد تا روند بهبود درمان كودكان مبتلا به سرطان از اين پس بهبود بيشتري يابد.
احمديان با استناد به آمار جهاني، خاطرنشان كرد: ميزان پاسخگويي مثبت كودكان مبتلا به سرطان به درمانهاي رايج در سطح دنيا 75 درصد برآورد ميشود. اين در حالي است كه عدد 35 درصد استخراج شده در موسسهي محك مربوط به كودكان بهبود يافته است كه اين نشاندهندهي وضعيت خوب درمان كودكان مبتلا به سرطان در كشور ميباشد.
مديرعامل موسسهي حمايت از كودكان مبتلا به سرطان (محك)، همچنين با اشاره به عقد تفاهمنامهاي با انستيتو گوستاوروسي در فرانسه كه بزرگترين مركز تحقيقات سرطان در خارج از آمريكاست، اضافه كرد: با برگزاري كارگاههاي تخصصي ساليانه روشهاي درماني روز دنيا براي كودكان سرطاني بررسي ميشود. احمديان اظهار كرد: سال آينده اولين كارگاه تخصصي در اين زمينه با عنوان بررسي عوارض ديررس درمان سرطان اطفال برگزار خواهد شد
احمدیان با اشاره به اینکه شفافیت و اعتماد سازی به عنوان اولین رکن موسسه است، گفت: موسسه محک یک سازمان غیر دولتی و غیر سیاسی است و از آنجایی که حمایت مالی اصلی این موسسه از طریق کمک های مردمی تامین می شود در نتیجه جذب اعتماد مردم از مهمترین مسائل موسسه است. وی ادامه داد: با توجه به بالا رفتن تعداد کودکان مبتلا به سرطان تحت پوشش محک برای رسیدگی به وضعیت این بیماران از هر جهت نیاز به یک برنامه و ابزار سیستماتیک و ارتباط با جوامع بین المللی دارد. مدیرعامل موسسه محک خاطر نشان کرد: این موسسه برای دستیابی به این ابزار سیستماتیک در بهار 86 از شرکت بازرسی بین المللی FGF درخواست ممیزی کرد و به دنبال آن در آذر ماه 86 توانست به عنوان اولین سازمان غیر دولتی موفق به اخذ این گواهینامه شود. احمدیان افزود: اخذ گواهینامه فوق برای محک نشان دهنده بالاترین سطح تعهد سازمان برای طراحی اهداف و اقدامات خود به شیوه ای اثر بخش و شفاف است. لازم به ذکر است، شرکت بازرسی بین المللی FGF انطباق سازمان های غیر دولتی را در برابر مجموعه جامعی از معیارهای بهترین شیوه های کاری می سنجد. نتایج به دست آمده از این سنجش ، سازمان غیر دولتی ممیزی شده را قادر می سازد تا بر بهبود فعالیت مستمر خویش تمرکز نماید. احراز امتیاز کلی 70 درصد بدون عدم انطباق کلی و امتیاز بالای 50 درصد برای ابعاد یک، 2 و 6 و 7 پیش شرط لازم جهت اخذ گواهی FGF است.
محک در حال حاضر بیش از 20000 عضو، در داخل و خارج از ایران دارد. این موسسه غیر انتفاعی و غیر دولتی است. در حال حاضر 2411 کودک مبتلا به سرطان با حق عضویت ماهیانه اعضا، حمایت میشوند. شما میتوانید با مراجعه به دفتر محک یا وب سایت رسمی آن، برای عضویت در محک اقدام کنید .
بیمارستان محک در منطقه دارآباد تهران واقع است. این بیمارستان از سال 1386 فعالیت خود را در خدمت رسانی به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده آن ها آغاز نموده است.
بیمارستان دارای 3 بخش آنکولوژی است. این بخش ها مخصوص بیمارانی است که شیمی درمانی آنها بیش از یک روز به طول می انجامد و کودکان برای طی کردن دوره درمان خود در این بخش ها بستری می شوند. ظرفیت این بخش ها30 تخت است و در آن پزشکان متخصص اطفال و فوق تخصص های خون وآنکولوژی به درمان کودکان می پردازند
این بخش به کودکانی اختصاص دارد که در هنگام شیمی درمانی احتیاج به بستری شدن ندارند و بعد از دریافت دارو می توانند بیمارستان را ترک کنند. ظرفیت این بخش 10 تخت است و به علت ازدیاد بیمار در روزهای اول هفته به صورت شبانه روزی فعالیت می کند.
موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان "محک" از 1370 فعالیت خود را جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های آنان آغاز کرد و زمینه فعالیت ها و دامنه پوشش این موسسه روز به روز گسترش یافت. محک در مسیر تعالی خود به این نکته پی برد که حمایت همه جانبه از کودکان مبتلا به سرطان تنها با پرداخت هزینههای درمان آنها در مراکز درمانی و بیمارستان های دیگر، کافی نیست. بلکه فراهم نمودن امکان ارائه تخصصی ترین امکانات درمانی بر اساس آنچه در بیانیه دیدگاه و ماموریت محک تعریف شده است نیز از دغدغه های اصلی این سازمان است. حاصل این اندیشه یک مرکز فوق تخصصی برای درمان و پژوهش علمی در زمینه سرطان کودکان است که با همت و همیاری همه ایرانیان نیکوکار بنیان یافته است.
بیمارستان فوق تخصصی محک قطب درمان سرطان کودکان در خاور میانه است که از نهاد یک موسسه خیریه مردم نهاد جوانه زد. ساخت این بیمارستان با نیات خیرخواهانه یک بانوی نیکوکار آغاز و تجهیزات پزشکی و درمانی این بیمارستان با کمک های نیکوکاران تکمیل شد. اکنون نیز اداره این بیمارستان توسط همین نیات خیر خواهانه و کمک های مردمی صورت می گیرد. هدف از فعالیت های این بیمارستان فراتر از مسائل درآمد زایی و جلب بیمار است و به ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های ایشان می پردازد. بیمارستان محک نمادی برای افتخارات علمی ایرانیان است و به عنوان نماد مشارکت اجتماعی و تبدیل کمک های مردمی به بهترین خدمات درمانی به کودکان مبتلا به سرطان فعالیت میکند.
بنیانگذار و هیئت امناء محک از ابتدای تأسیس محک در فکر احداث بیمارستانی برای ارائه خدمات ویژه به کودکان تحت پوشش خود بودند. نخستین گام های احداث بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال 1376با خرید زمینی به مساحت 4400 متر مربع از سازمان زمین شهری برداشته شد و عملیات احداث این مجموعه با کمک های مالی فرد نیکوکاری که خود نیز به دلیل بیماری همسرشان با مشکلات بیماران آشنا بود، از سال 1378 آغاز شد و به سرعت ادامه یافت. در سال 1380 بخش عمده عملیات ساختمانی به پایان رسید و تجهیز و راه اندازی بیمارستان محک در دستور کار قرار گرفت. این مجموعه با زیربنای در حدود 18000 متر مربع که ظرفیت پذیرش 120 بیمار همراه یکی از والدین را دارد از فروردین 1386 فعالیت خود را آغاز نموده است.
بیمارستان محک یک مرکز فوق تخصصی برای درمان و پژوهش علمی در زمینه سرطان کودکان در منطقه خاورمیانه است که حاصل مشارکت بزرگ مردمی در ایران است.
بخش های این بیمارستان شامل:این مجتمع شامل بخش های بستری، اورژانس، اتاق عمل، آنکولوژی، هماتولوژی، ICU، شیمی درمانی و رادیوتراپی، کلینیک های دندانپزشکی، روانشناسی، قلب، کودکان، و همچنین بخش های پاراکلینیکی، همچون خدمات تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، ام آر آی و همچنین آزمایشگاه های بیوشیمی، میکروبیولوژی و هماتولوژی، فیزیوتراپی، آب درمانی و... است. همچنین این مجموعه دارای فضاهای رفاهی و تفریحی همچون استخر، اتاق بازی کودکان، کتابخانه، مجتمع تجاری، و سالن آمفی تأتر است. تجهیز این مجتمع به یاری حامیانی که هزینه ساخت و تجهیز بخش های مختلف را پرداخت نموده اند، خدمات این بیمارستان برای کودکان مبتلا به سرطان که تحت حمایت محک می باشند متناسب با درصد حمایتی آنها رایگان است. همچنین بخش های اورژانس، تصویر برداری، MRI، سی تی اسکن، رادیولوژی، سونوگرافی، رادیوتراپی و آزمایشگاه های تخصصی محک درکنار خدمت رسانی به کودکان مبتلا به سرطان آماده پذیرش کلیه بیماران (با قرارداد بیمه) می باشد. بدیهی است هزینه های دریافتی از این عزیزان بابت خدمات درمانی ارائه شده، صرف دارو و درمان کودکان تحت حمایت محک خواهد شد.
شرایط پذیرش بیمار:
هر کودک زیر 14 سال که مبتلا به یکی از انواع سرطان است پس از طی مراحل تشخیصی و تشکیل پرونده، تحت حمایت محک قرار گرفته و می تواند از خدمات درمانی که در بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک ارائه می گردد استفاده نماید. پس از انجام پذیرش و معاینات اولیه کودک در یکی از بخش ها که دارای اتاق های اختصاصی با کلیه امکانات رفاهی است همراه یکی از والدین بستری شده و یا بطور سرپایی درمان را آغاز می کند.
با توجه به اینکه بیمارستان محک متشکل از قسمت های تخصصی درمان سرطان است
هر کودک پس از تشکیل پرونده می تواند تمام فرآیند درمان و امور مربوط به آن را در زیر یک سقف به پایان برساند.
برای اینکه کودک و خانواده او بتواند مراحل درمان را با سهولت و امید بیشتر طی نمایند، محک خدمات و سرویس های ویژه ای شامل موارد ذیل را برای این کودکان در نظر گرفته است:
1- استفاده از اساتید و پزشکان و پرستاران زبده
2- استفاده از نیروهای موظف و داوطلب که در زمینه ارتباط با کودکان آموزشهای ویژه ای دیده اند.
3- حضور روانشناس و مددکار مقیم بخش برای ارائه مشاوره به کودکان و خانواده آنها
4- راه اندازی اتاق بازی در هر بخش به همراه روانشناس مقیم، جوانان و مربیان داوطلب
5- تشکیل کلاس های آموزشی برای والدین کودکان مبتلا به سرطان
6- فراهم نمودن محیط آرام و شاد مناسب کودکان و تغذیه مناسب برای آنها
بخشهای بستری
- آنکولوژی: دارای 3 بخش آنکولوژی 1 و 2 و 3 میباشد.
- جراحی: بخشهای آنکولوژی و جراحی هر کدام دارای 15 اتاق تک تخته خصوصی با امکانات کامل جهت همراه و اتاق بازی میباشد.
- شیمی درمانی: دارای 10 تخت که جهت بیماران با پروتکلهای درمانی مشخص مورد استفاده قرار میگیرد.
- ICU1: هر کدام با 4 تخت و مجهز به کلیه امکانات ویژه
- اورژانس: با 8 تخت تحت نظر و اتاق عمل سرپایی به صورت شبانه روز آماده پذیرش بیماران اورژانسی میباشد.
- بخش پیوند مغز استخوان: متشکل از 15 اتاق یک تخته خصوصی جهت کودکانی است که پیوند مغز استخوان بر روی آنها انجام میشود و باید تحت شرایط پزشکی بسیار خاص مورد مراقبت قرار گیرند.
بخشهای در حال راه اندازی: ICU2 همانند بخش ICU1 داری 4 تخت با کلیه امکانات می باشد.
واحدهای پاراکلینیکی
- تصویربرداری: از چهار واحد MRI وct scan و سونوگرافی و رادیوگرافی تشکیل شده.
- آزمایشگاه ژنتیک: اغلب آزمایشات ژنتیکی قابل انجام در این واحد انجام میشود.
- آزمایشگاه پاتوبیولوژی
- شنوایی سنجی: با بکارگیری دستگاههای مجهز کلیه اقدامات تشخیصی ادیومتری تمپانومتری ABR و OAE انجام میشود.
- فیزیوتراپی: کاردرمانی و هیروتراپی و الکتروتراپی با پیشرفته ترین دستگاههای موجود
- داروخانه
-راديوتراپي: درمان بیماران مبتلا به سرطان با استفاده از اشعه با بکار گیری مجهزترین دستگاهها در این واحد انجام میپذیرد
- دندانپزشکی: اقداماتی از قبیل ایمپلنت ترمیم زیبایی وrct و سایر اقدامات روتین دندانپزشکی در این واحد انجام میپذیرد.
درمانگاههای تخصصی و فوق تخصصی
- خون و انکولوژی
- قلب و عروق
- جراحی مغز و اعصاب
- جراحی عمومی
- گوش و حلق و بینی
- درد و بیهوشی
- نفرولوژی
- پوست
- روانپزشکی
- عفونی
-دندانپزشكي
-كاردرماني
-درمانگاه قلب
-شنوائي سنجي
-روانشناسي
آدرس : دارآباد-جاده لشگرک بلواراوشان- بلوار جنت -بلوارمحک
تلفن : 22490545
E-mail: info@mahak-charity.org