جامعه پزشکی درک درستی از رشته فیزیوتراپی ندارد
تعرفه اعلام شده مشکلات را کم نکرد
رئیس انجمن فیزیوتراپی و دبیر سیاستگذاری فیزیوتراپی و اعضای مصنوعی وزارت بهداشت عدم شناخت جامعه پزشکی نسبت به رشته فیزیوتراپی و بیتوجهی به آن را یکی از معضلات اساسی دانست و گفت: «حتی اگر بهترین عمل جراحی برای فرد انجام شود در صورت نبود فیزیوتراپ، درمان نتیجه بخش نخواهد بود.»
دکتر اسماعیل ابراهیمی، افزود: «رشته فیزیوتراپی به عنوان یکی از حرفههای مهم پزشکی کشور بالغ بر ۷ هزار نفر فارغ التحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دارد که مشغول خدمت رسانی و درمان هستند.»
وی در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب رشد کیفی و کمی بسیاری در این رشته داشتهایم افزود: «قبل از انقلاب ۳ دانشکده تنها در مقطع کارشناسی این رشته را تدریس میکردند ولی در حال حاضر ۱۳ دانشکده در مقطع دکترای تخصصی فعالیت میکنند که امیدواریم دکترای حرفهای این رشته که در سال ۸۸مصوب و در سال ۹۰ برای اجرایی شدن توسط وزیر بهداشت ابلاغ شده است را به زودی از بین کارشناسان ارشد فیزیوتراپی انتخاب کنیم.»
دکتر ابراهیمی عنوان کرد: «با توجه به نیاز جامعه ما که به سمت رشد و بالندگی میرود رشته فیزیوتراپی نیز همگام با دیگر شاخههای پزشکی رشد شگرفی داشته به طوری که آموزش این رشته نیز از سطح بالایی برخوردار است و اساتید بسیاری در این زمینه فعالیت میکنند. در نتیجه در جامعهای که با رشد سالمندی روبرو است وبیماریهای مختلف از جمله تروما،ام اس، بیماری های مغزو اعصاب و توابخشی نیز در آن وجود دارد نیاز اساسی به رشته فیزیوتراپی احساس میشود.»
دبیر سیاستگذاری فیزیوتراپی و اعضای مصنوعی وزارت بهداشت، عدم شناخت جامعه پزشکی از رشته فیزیوتراپی و بیتوجهی به آن را یکی از معضلات اساسی دانست و خاطر نشان کرد: «فیزیوتراپی رشته منحصر به فردی است که جایگزینی ندارد به طوری که اگر بهترین عمل جراحی در زانو و سایر قسمتهای بدن برای فرد انجام شود در صورت عدم حضور فیزیوتراپ قطعا نتیجه بخش و موثر نخواهد بود.»
دکتر ابراهیمی یادآور شد: «فیزیوتراپی روشی است که میتواند در کنار روشهای پزشکی درمان را تکمیل و به اتمام برساند. به طوری که این همکاری از مرحله پیشگیری تا درمان و جراحی میتواند موثر باشد. به عنوان مثال انحراف ستون فقرات، خشکی و سفتی بدن با فیزیوتراپی بهبود مییابد. فیزیوتراپی با غربالگیری و شناسایی، از بیماری جلوگیری کرده و همراه با پزشک در ارزیابی و بهبود بیماری نقش موثری دارد ولی با تمام این شرایط جامعه پزشکی درک درستی از جایگاه ما ندارد که البته نسبت به سالهای اخیر شاهد ارتباط بهتر با سایر پزشکان هستیم.»
وی عدم شناخت مردم از توانمندیهای فیزیوتراپ را یکی دیگر از مشکلات دانست و گفت: «باید با برگزاری جشنواره و مناظره به جایی برسیم که مردم، فیزیوتراپی و توانبخشی رابشناسند چون توانبخشی یکی از رشتههایی است که جانشینی برای آن وجود ندارد.»
فیزیوتراپی، مبارزه با بیتحرکی در دنیای ماشینی امروز
رئیس انجمن فیزیوتراپی تاکید کرد: «فیزیوتراپی یک هنر است. استفاده از الکتریسیته تا خاصیت مکانیکی آب، گرما و سرما قسمت کوچکی از کار ما فیزیوتراپها را تشکیل میدهد. عمده کار را دستان ما انجام میدهد تا عضلهای که گرفته شده را آزاد، تقویت و مفصل را متحرک کنیم.»
به گفته دکتر ابراهیمی، با توجه با اینکه دنیای ماشینی دنیای بیتحرکی است فیزیوتراپی یعنی تحرک و تحریک برای فعالیت داشتن. فیزیوتراپی ارتباط موثری با مشکلاتی که ناشی از جامعه ماشینی از جمله نشستن طولانی و فعالیت طولانی مدت در یک وضعیت دارد. در واقع فیزیوتراپی با ورود خود حرکت را برای جامعه پویا و زنده مناسب ساخته و با بیتحرکی مبارزه میکند.
دبیر سیاستگذاری فیزیوتراپی و اعضای مصنوعی وزارت بهداشت،در خصوص تاثیر تحریمها بر خدمات فیزیوتراپی گفت: «همزمان با رشد علمی و بالا رفتن دانش فنی، بسیاری از افراد جامعه مهندسی کشور به این حوزه ورود کرده به طوری که در حال حاضر بسیاری از تجهیزات ارتوپدی تولید داخل هستند. اگر چه در این میان برخی از خدمات پیشرفته در کشور وجود ندارد ولی به بیشتر مواردی که خواستهایم دست یافتهایم.»
تعرفه اعلام شده مشکلات پزشکان را کم نمیکند
دکتر ابراهیمی در پایان تاکید کرد: «وضعیت فعلی بیمهها اصلا مناسب نیست به طوری که حتی با بیمهها قرارداد ندارم. همچنین با توجه به جریان مالیاتها و گرانی ساختمان و اجاره، انتظار داشتیم تعرفه مناسبی را اعلام کنند ولی این میزان تعرفه اعلام شده مشکلی را از ما حل نمیکند.»
----------------------------------------
پایان