50 مطلب آخر
هشدار : لامپ‌های فلورسنت و خطر اشعه ماوراء بنفش

امروزه مسابقه ای فراگیر برای استفاده از انواع لامپهای کم مصرف در ساختمانها به راه افتاده  است ، بدون آنکه به این نکته توجه شود که  انواع لامپهای کم مصرف فقط ارزان ترین گزینه هستند نه سالم ترین گزینه؟!؟!؟! 

مطالعات محققان در دانشگاه ایالتی نیویورک در برو‌ک استونی نشان داده است که معایب تولید در برخی از لامپ‌های فلورسنت فشرده می‌تواند انسان را در معرض اشعه‌ ماوراء بنفش قرار دهد. .......

لامپ‌های فلورسنت که در سال‌های اخیر بسیار رواج یافته‌اند، یک جایگزین کارآمد برای لامپ‌های رشته‌ای می‌باشند ولی به علت معایب تولید، می‌تواند پوست را مبتلا به اثرات ناشی از اشعه‌ ماوراء بنفش کنند یا به طور بالقوه منجر به آسیب دیدن سلول‌های پوست و حتی سرطان شوند.

تحلیل ما

متن کامل

 

لامپ‌های فلورسنت انسان را در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار می‌دهد

 

مطالعات محققان در دانشگاه ایالتی نیویورک در برو‌ک استونی نشان داده است که معایب تولید در برخی از لامپ‌های فلورسنت فشرده می‌تواند انسان را در معرض اشعه‌ ماوراء بنفش قرار دهد. لامپ‌های فلورسنت که در سال‌های اخیر بسیار رواج یافته‌اند، یک جایگزین کارآمد برای لامپ‌های رشته‌ای می‌باشند ولی به علت معایب تولید، می‌تواند پوست را مبتلا به اثرات ناشی از اشعه‌ ماوراء بنفش کنند یا به طور بالقوه منجر به آسیب دیدن سلول‌های پوست و حتی سرطان شوند.

 

به گزارش رویترز، این مطالعات که در ژورنال فوتوشیمی و فوتوبیولوژی منتشر شده بیان می‌دارد که نقطه‌های کوچک عریان در پوشش فسفور لامپ‌های فلورسنت، به اشعه‌ مارواء بنفش اجازه‌ ورود به فضای بیرون را می‌دهند. لامپ‌های فلورسنت دارای بخار جیوه‌ می‌باشند که این بخار، بر اثر جریان الکتریکی، از خود اشعه‌ ماوراء بنفش ساطع می‌کند. اشعه‌ ماوراء بنفش تولید شده، با برخورد به پوشش فسفر که روی شیشه‌ لامپ وجود دارد، نور سفید مرئی تولید می‌کند و باعث روشنایی می‌شود. حال اگر این پوشش دچار شکاف یا رخنه باشد، دیگر قادر به جلوگیری از ورود اشعه‌ی ماوراء بنفش به فضای بیرون نخواهد بود.

 

مطالعات نشان داده است که لامپ‌های فلورسنت فشرده، به دلیل مراحل تولید، تمایل به ایجاد شکاف در پوشش فسفری خود دارند. در واقع، در مراحل تولیدی که به این لامپ‌ها پیچ‌ و خم داده می‌شود، احتمال آسیب دیدن پوشش فسفری وجود دارد زیرا فسفر یک ماده‌ شکننده است و با خم شدن، ترک بر می‌دارد.

 

این تحقیقات همچنان در فاز اول تحقیقات به سر می‌برد و در بیرون آزمایشگاه تست نشده است به این معنی که هنوز هیچ اثرات آفتاب سوختگی ناشی از لامپ‌های فلورسنت فشرده مشاهده نشده است و همچنین دانشمندان معتقدند که جلوگیری از تابش اشعه‌ فرا بنفش کار چندان دشواری نیست. فاصله گرفتن به فاصله‌ چند قدم یا استفاده از یک شیشه در جلوی لامپ، خطر را رفع می‌کند. در این مورد باید مطالعات بیشتری صورت گیرد ولی چیزی که مسلم است این است که استفاده از لامپ‌های LED چنین ریسکی را ندارد.

-----------------------------------------

پایان
 

منبع : سینا تاریخ : ۱۳۹۱/۶/۱۱ تعداد بازدیدکنندگان : 5804

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1609
بازدید دیروز : 8179
بازدید این ماه : 11858
بازدید امسال : 807341
بازدید کل : 37174414

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش