50 مطلب آخر
سیاستها : معاون وزیر و روندمقاوم‌سازی‌ وجایگزینی بیمارستانهای فرسوده؟!؟!

معاون وزیر بهداشت در اظهاراتی عجیب و شگفت‌انگیز گفت: با ادامه روند کنونی ممکن است جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده چندین سال به‌طول انجامد. ........  به‌دلیل کمبود اعتبارات و محدودیت منابع، روند مقاوم‌سازی‌ و جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده اکنون خیلی کند است؛ به‌طوری که شاید در حال حاضر سالانه تنها دو تا سه درصد بیمارستان‌ها جایگزین می‌شوند .......

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که متولی و ناظر اصلی بازسازی بیمارستان‌ها در تهران و کل کشور، خود وزارت بهداشت است. به‌نظر می‌رسد جای انتقاد‌کننده و انتقاد‌شونده عوض شده است، درحالی‌که هفت سال از عمر دولت می‌گذرد و مسئولان وزارت بهداشت زمان و امکانات کافی برای بازسازی بیمارستان‌های فرسوده در اختیار داشتند .......

اکنون در آستانه سال پایانی دولت، نه‌تنها وضعیت بیمارستان‌های کشور ارتقا نیافته بلکه بروز برخی رخدادهای ناگوار مانند زلزله آذربایجان شرقی نشان داد که بیمارستان‌های ساخته شده و نوساز به صورت غیراصولی و غیرایمن ساخته شده‌اند به‌گونه‌ای که بر اثر یک زلزله 6.3ریشتری دو بیمارستان اهر و هریس از سرویس خارج شده و خود نیازمند کمک و امداد شدند ......!

اما جالب‌ترین بخش اظهارات معاون وزیر بهداشت، استناد به ساخت 300سوله مدیریت بحران توسط شهرداری تهران در پایتخت است که به گفته وی در تمام این نقاط امکانات ارائه خدمات سرپایی درنظر گرفته شده است. در واقع این سخن معاون وزیر به آن ضرب‌المثلی می‌ماند که می‌گوید: من آنم که رستم بود پهلوان!

تحلیل ما

متن کامل

 

مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها 30 سال طول می‌کشد

 

معاون وزیر بهداشت در اظهاراتی عجیب و شگفت‌انگیز نسبت به کندی روند بازسازی بیمارستان‌ها در تهران انتقاد کرد.

 

وی گفت: با ادامه روند کنونی ممکن است جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده چندین سال به‌طول انجامد. دکتر حسن امامی رضوی افزود: پیش از این برآورد شده بود که اعتباری بالغ بر شش هزار میلیارد تومان لازم است تا مقاوم‌سازی‌ بیمارستان‌ها در کل کشور صورت گیرد اما به‌دلیل کمبود اعتبارات و محدودیت منابع، روند مقاوم‌سازی‌ و جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده اکنون خیلی کند است؛ به‌طوری که شاید در حال حاضر سالانه تنها دو تا سه درصد بیمارستان‌ها جایگزین می‌شوند.

 

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که متولی و ناظر اصلی بازسازی بیمارستان‌ها در تهران و کل کشور، خود وزارت بهداشت است. به‌نظر می‌رسد جای انتقاد‌کننده و انتقاد‌شونده عوض شده است، درحالی‌که هفت سال از عمر دولت می‌گذرد و مسئولان وزارت بهداشت زمان و امکانات کافی برای بازسازی بیمارستان‌های فرسوده در اختیار داشتند و می‌توانستند با همسویی مجلس اصولگرا، بودجه‌های کافی برای بازسازی بیمارستان‌های کشور به‌دست بیاورند.

 

اکنون در آستانه سال پایانی دولت، نه‌تنها وضعیت بیمارستان‌های کشور ارتقا نیافته بلکه بروز برخی رخدادهای ناگوار مانند زلزله آذربایجان شرقی نشان داد که بیمارستان‌های ساخته شده و نوساز به صورت غیراصولی و غیرایمن ساخته شده‌اند به‌گونه‌ای که بر اثر یک زلزله 6.3ریشتری دو بیمارستان اهر و هریس از سرویس خارج شده و خود نیازمند کمک و امداد شدند!

 

اما جالب‌ترین بخش اظهارات معاون وزیر بهداشت، استناد به ساخت 300سوله مدیریت بحران توسط شهرداری تهران در پایتخت است که به گفته وی در تمام این نقاط امکانات ارائه خدمات سرپایی درنظر گرفته شده است. در واقع این سخن معاون وزیر به آن ضرب‌المثلی می‌ماند که می‌گوید: من آنم که رستم بود پهلوان!

 

طبق گزارش‌های رسمی، در ایران حدود 60تا 90درصد بیمارستان‌ها ناایمن هستند و درصورت وقوع زلزله هیچ مقاومتی ندارند. تنها در تهران بیش از 85درصد بیمارستان‌ها عمری بیشتر از 40سال داشته و اغلب آنها نیاز به بازسازی یا مقاوم‌سازی‌ و جایگزینی دارند. برآورد می‌شود بازسازی هر بیمارستان به‌طور متوسط پنج میلیارد تومان هزینه دربرداشته باشد؛ بدین‌ترتیب با احتساب 540 بیمارستانی که در کل کشور نیاز به بازسازی دارند بودجه‌ای معادل 2700میلیارد تومان مورد نیاز است که البته معاون وزیر بهداشت این رقم را شش هزار میلیارد تومان برآورد کرده است.

 

این در حالی است که سالانه بودجه‌ای کمتر از 200میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی بیمارستان‌ها اختصاص می‌یابد. بدین‌ترتیب اگر روند فعلی بازسازی بیمارستان‌ها ادامه یابد بازسازی کامل آنها 30سال دیگر به طول خواهد انجامید؛ یعنی سال 1421هجری شمسی! البته به گفته دکتر مهدی علیرضایی، متخصص معماری بیمارستانی در دانشگاه علم و صنعت اگر بازسازی بیمارستان‌ها با رعایت قواعد مهندسی و مصالح با کیفیت صورت نگیرد بیمارستان‌های ساخته شده به جای 100سال 30سال عمر خواهند کرد.

 

به‌عبارت دیگر همه اینها به شرطی است که بازسازی و نوسازی بیمارستان‌ها با نظارت دقیق و فنی صورت گیرد و با یک زلزله شش ریشتری سقف این بیمارستان‌ها نیز مانند بیمارستان‌های اهر و هریس پایین نیاید! هر چند تا آن موقع یعنی 30سال دیگر تمام این بیمارستان‌ها دوباره فرسوده تلقی خواهند شد!

------------------------------------------------

پایان

منبع : همشهری آنلاین تاریخ : ۱۳۹۱/۶/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4332

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5915
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7985
بازدید امسال : 803468
بازدید کل : 37170541

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش