50 مطلب آخر
سیاستها : احسنت برنهضت مدرسه سازی و تاسف بر نهضت بیمارستانسازی

در ادامه دهها مطلب و اعتراض از طرف مقامات مسئول و غیر مسئول برای اتفاقات زشت و ناپسندی که بر سر کیفیت احداثات و ساختمانهای بخش بهداشت و درمان مناطق زلزله زده آذزبایجان این روزها شنیده ایم ، خبرهای دیگری هم در ظاهر خوشحال کننده و در باطن  اسف انگیز منتشر میگردد.

 

یکی از خبرهای خوب ، استفاده از فضای مدرسه های این مناطق برای اقدامات درمانی و ارائه خدمات به مردم آسیب دیده پس از زلزله و در این روزهای سرد است . اما بسیار تامل برانگیز است که چگونه مدرسه های یک منطقه توانسته اند بعد از زلزله آماده بکار باشند ولی بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی همان منطقه و با همان توانمندی تکنولوژیکی و فهم و قدرت اجرایی در ساختمانسازی  و ....  نتوانسته اند  به خدمت ادامه داده و مثل  یک ساختمان معمولی آن منطقه از دور خارج شده اند ؟؟!

 

آیا میتوان گفت توانمندی مدرسه سازان آن منطقه  از نظر علمی یا مالی یا تکنولوزیکی بالاتر بوده است؟

 

درحالی که سازندگان بیمارستانها  ، از توانمندیهای علمی و تخصصی بالاتری نسبت به  یک مدرسه ساز قرار دارند و بودجه های احداث مراکز درمانی نیز اصلا قابل قیاس با  احداث دیگر ساختمانهای دولتی نیست ،  آیا میتوان موضوع  این اختلاف کیفیت را به بودجه و تخصص ریط داد ؟؟؟

 

حتما در این افتضاح اجرایی موارد دیگری دخیل میباشند .!!!!

 

بنظر میرسد حلقه گمشده در این رابطه ، نقص در نظام اجرایی و متولیان نظارت بر پروژه های بیمارستانی از یک طرف و رسوخ عناصری فرصت طلب از پیمانکاران ساختمانها به صنف عاشق پیشهء قدیمی بیمارستانساز از طرف دیگر است !

 

  احتمالا حضور یک نظام نظارتی باتجربه  و با انگیزه و ثابت در پروژه های بیمارستانسازی کشور میتوانست بسیاری از این معضلات را قبل از زلزله پیشگیری و جبران نماید . در حالیکه هنوز در کشور متولی قانونی پروژه های بیمارستانی براساس نص صریح  قانون مصوب مجلس ،  وزارت شهرسازی  بوده  ولی  در اجرا  وزارت بهداشت است ،  چگونه میتوان انتظار داشت که این یکی ، بدلیل عدم پیگیری در بعد از بهره برداری  برای بیمارستان دل بسپارد و آن یکی ، بدلیل عدم سازماندهی و ساختار تخصصی  ، از چند و چون ساختمان سر در بیاورد؟!؟

 

در این بین آن چیزی که فرصت رسوخ پیدا خواهد کرد، نفوذ پیمانکاران و مجریانی سودمحور به جای علم محور در این پروسه است و قصه همان میشود که متولیان نهضت مدرسه سازی با افتخار از یک امتحان زلزله  ،  سالم بیرون میایند و متولیان نهضت بیمارستان سازی (گفتهء  این روزهای دولتیون)  با خجالت بایستی از مدارس بعنوان پناهگاهی برای غیبت ساختمانهایشان استفاده نمایند... و بنده خدا وزیر بهداشت این مملکت که  پای او را به مراسم  پر افتخار افتتاح  اولین مدرسه بیمارستان کشور نیز کشانده اند ؟؟؟

 

به خبر افتتاح اولین مدرسه بیمارستان کشور؟؟؟ در زیر توجه بفرمایید:

تحلیل ما

متن کامل

 

بهره برداری از نخستین مدرسه بیمارستان کشور در منطقه زلزله زده هریس

 

 

نخستین مدرسه بیمارستان کشور در منطقه زلزله زده هریس با حضوروزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.

 

دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه مراسم آغاز فعالیت نخستین مدرسه بیمارستان کشور در منطقه زلزله زده هریس گفت: بدنبال وقوع زمین لرزه در شهرستان هریس و تخریب کلی بیمارستان نوساز این شهرستان و به منظور جلوگیری از رکود ارائه خدمات درمانی به اهالی این منطقه، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با انجام رایزنیهای لازم با مسئولین آموزش و پرورش و با توجه به استحکام بنای این مدرسه در نهایت مقرر شد تا امکانات و تجهیزات بیمارستان هریس به همراه کادر درمانی در این محل استقرار یافته و خدمات اورژانسی و کلینیکی مورد نیاز مردم را انجام بدهند.

 

دکتر علیرضا یعقوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم گفت: طوری برنامه ریزی شده تا همه خدمات ارائه شده در بیمارستان آسیب دیده هریس در این مکان نیز ارائه شود.

 

 

مردم مناطق زلزله زده برای پیشگیری از بیماری ها باید به اتاقک ها منتقل شوند

 

بر اساس این گزارش، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا زمان ساخت مسکن مطمئن برای زلزله زدگان، مردم منطقه باید به اتاقک ها منتقل شوند چرا که چادرها نمی توانند آنها را در برابر سرما و بیماری ها محافظت کنند.

 

دکتر مرضیه وحیددستجردی در بازدید از مناطق زلزله زده ورزقان افزود: سرمای شدید، حیوان گزیدگی و بیماری های عفونی و پوستی به دلیل در دسترس نبودن آب و امکانات بهداشتی مناسب سلامتی مردم منطقه را تهدید می کند.

 

وی گفت: روند رسیدگی به مطالبات بهداشتی و درمانی مردم ساکن در مناطق زلزله زده مطلوب بوده و این وزارتخانه هرچه در توان دارد برای رفع مشکلات مردم منطقه به کار می بندد.

 

وی ادامه داد:مسئولان قول داده اند همزمان با ساخت و ساز منازل مسکونی مردم اقدامات لازم را در خصوص بازسازی و مرمت خانه ها و مراکز بهداشتی انجام دهند.

 

دکتر وحید دستجردی بر لزوم شتاب در این اقدام تاکید کرد و گفت:هر چه قدر در زمینه بازسازی مراکز بهداشتی و درمانی کار بکنیم در آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد.

 

وی از مسئولان خواست بخشی از بودجه های اختصاص یافته به مناطق زلزله زده را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند تا همانند گذشته تامین دارو و امکانات بهداشت مورد نیاز منطقه به شکل رایگان صورت گیرد.

 

وزیر بهداشت در این سفر از روستاهای زلزله زده زغن آباد، چایکندی و سرند بازدید کرده و از نزدیک در جریان مشکلات بهداشتی منطقه قرار گرفت.

 

وی سپس به منظور بازدید از بیمارستان اهر راهی این شهر شد.بیمارستان اهر در حادثه زلزله آسیب دیده و طبقات دوم و سوم آن غیر قابل استفاده است.

 

گفتنی است: این سومین سفر وزیر بهداشت به مناطق زلزله‌زده است که برای بازدید از چگونگی انجام امور بهداشت و درمانی زلزله‌زدگان در فصول سرد سال انجام می‌پذیرد

 

 

---------------------

پایان

منبع : تحریریه سایت بیمارستانسازی +و ب دا + ایرنا تاریخ : ۱۳۹۱/۷/۲۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4412

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 6999
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9069
بازدید امسال : 804552
بازدید کل : 37171625

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش