50 مطلب آخر
سیاستها : گزارشی از وضعیت نظام سلامت کشور از زبان وزیر بهداشت

وزیر بهداشت: ۴۳ /۱ درصد محصولات علوم پزشکی جهان و ۲۷ درصد این محصولات متعلق به ایران است.

در عرض ۸ سال گذشته تا کنون از نظر تولیدات علمی و علوم پزشکی ۲۶ رتبه صعود کرده‌ایم و هم اکنون در جایگاه ۱۹ علوم پزشکی جهان قرار داریم.

تاکنون ۱۴ دارو با فناوری بالا را رونمایی کردیم و تا پایان امسال بیش از ده دارو و ۲۰ قلم تجهیزات پزشکی پیشرفته را رونمایی خواهیم کرد.

  ظرف سه سال اخیر دو هزار خانه بهداشت به مراکز بهداشتی اضافه شده و آمادگی جشن تکمیل خانه‌های روستایی را در سراسر کشور داریم.

 مرگ کودکان زیر یکسال که در سال ۷۹ تعداد ۱۹ در هزار بوده که در سال ۹۰ به ۸ /۱۰درهزار رسیده است.

 سن امید به زندگی در زنان ۸ /۷۴و در مردان ۶ /۷۲ سال است که توانسته‌ایم در فاصله زمانی ۳ تا ۴ سال میانگین آن را از ۶۹ سال به ۷۳ سال برسانیم.

 جامعه به سمت سالمند شدن پیش می‌رود و درسال ۲۰۲۵ هرم جمعیتی نداریم.

 

مردم سالانه حدود۹ /۵۴ درصد هزینه‌های سلامت را از جیب خود پرداخت می‌کنند و بیمه‌ها ۶ /۱۸درصد، بیمه‌های خصوصی ۷/۳ درصد و دولت ۲۰ درصد هزینه سلامت مردم را تأمین می‌کند.

  ۵ یا ۵ /۷ درصد مردم جامعه هرساله به علت هزینه‌های بیماریهای صعب العلاج و خاص به زیر خط فقر می‌روند که باید با اجرای سیستم عدالت در سلامت این امر را تغییر دهیم.

۸۳ /۱۶درصد جمعیت ما از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نبوده و تنها حدود ۸۳ درصد مردم بیمه می‌باشند و حدود ۵ درصد از ۲ یا چند دفتر بیمه پایه برخوردار هستند که باید تلاش کنیم جمیعتی را که از هیچ گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند مورد حمایت بیمه‌ها قرار دهیم.

سهم دولت و بیمه‌ها در هزینه‌های سلامت ۴۵ درصد است که این میزان در سایر کشور‌ها ۷۵ درصد و میزان پرداخت از جیب مردم در کشور ما ۵۴ درصد و در سایر کشور‌ها به ۲۰ درصد می‌رسد و ما مسئول هستیم که در تغییر این روند بکوشیم.

تحلیل ما

متن کامل

 

سالیانه ۵ /۷ درصد مردم به علت هزینه‌های درمان، زیر خط فقر می‌روند
 

۵ یا ۵ /۷ درصد مردم جامعه هرساله به علت هزینه‌های بیماریهای صعب العلاج و خاص به زیر خط فقر می‌روند که باید با اجرای سیستم عدالت در سلامت این امر را تغییر دهیم.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۳ /۱ درصد محصولات علوم پزشکی جهان و ۲۷ درصد این محصولات متعلق به ایران است.

 

 مرضیه وحید دستجردی در سومین گردهمایی بزرگ دست اندرکاران نظام سلامت با بیان اینکه ۶۰ درصد محصولات تحقیقاتی و تولیدات علمی کشور افزایش پیدا کرده است اظهارداشت: در عرض ۸ سال گذشته تا کنون از نظر تولیدات علمی و علوم پزشکی ۲۶ رتبه صعود کرده‌ایم و هم اکنون در جایگاه ۱۹ علوم پزشکی جهان قرار داریم.

 

وی با اشاره به اینکه کمتر از ۱۰ درصد اعتبارات پژوهشی کشور مربوط به حوزه بهداشت و درمان کشور است گفت: با این وجود ۳۰درصد محصولات و تولیدات علمی مربوط به علوم پزشکی است که این نشان دهنده تلاش محققان حوزه سلامت است.

 

وزیر بهداشت تصریح کرد: براساس نقشه جامع علمی سلامت کشور خود را موظف کرده‌ایم سالانه ۲۸۰ پتنت و ۸۵۰ دانش آموخته پژوهشگر را به اشتغال برسانیم. همچنین فعالیت ۶۰ پژوهشگاه و مراکز رشد، دستیابی به سهم ۲ درصدی بازار جهانی محصولات و خدمات حوزه سلامت و ۸۵ درصد بازار داخلی از دیگر اهداف نقشه جامع علمی سلامت است.

 

۱۰ داروی جدید تا پایان امسال رونمایی می‌شود

 

دستجردی در ادامه درخصوص فعالیت‌هایی که تاکنون در حوزه سلامت صورت گرفته اظهار داشت: تاکنون ۱۴ دارو با فناوری بالا را رونمایی کردیم و تا پایان امسال بیش از ده دارو و ۲۰ قلم تجهیزات پزشکی پیشرفته را رونمایی خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: فراخوان اول، دوم، سوم و چهارم داده شده است و هم اکنون محققان بر روی ۲۵۰ ماده اولیه دارویی کار می‌کنند.

 

وزیر بهداشت درخصوص تکمیل خانه‌های بهداشت ابراز داشت: با کمک همه دست اندرکاران نظام سلامت ظرف سه سال اخیر دو هزار خانه بهداشت به مراکز بهداشتی اضافه شده و آمادگی جشن تکمیل خانه‌های روستایی را در سراسر کشور داریم.

 

وی با بیان اینکه در کاهش شاخصهای مرگ و میر کودکان رشد داشته‌ایم گفت: این اتفاق در میان سایر کشورهای جهان کم نظیر بوده و مرگ کودکان زیر یکسال که در سال ۷۹ تعداد ۱۹ در هزار بوده که در سال ۹۰ به ۸ /۱۰درهزار رسیده است.

 

دستجردی همچنین سن امید به زندگی را در کشور رو به افزایش دانست و خاطر نشان کرد امید به زندگی در زنان ۸ /۷۴و در مردان ۶ /۷۲ سال است که توانسته‌ایم در فاصله زمانی ۳ تا ۴ سال میانگین آن را از ۶۹ سال به ۷۳ سال برسانیم.

 

ریشه کنی بیماریهای سرخک و فلج اطفال در کشور

وزیر بهداشت عنوان کرد: بیماری سرخک و فلج اطفال در کشور ریشه کن شده و در مورد بیماری مالاریا در سال ۸۷، ۱۲ هزار مورد مالاریا گزارش شده که خوشبختانه توانستیم در سال گذشته این بیماری را در کرمان حذف کنیم و امیدواریم در سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز این بیماری حذف شود.

 

ثبت نام ۲۰ هزار پزشک در برنامه پزشک خانواده

دستجردی در ادامه به برنامه پزشک خانواده اشاره و آن را برنامه کلیدی نظام سلامت عنوان کرد و گفت: اهداف اصلی برنامه پزشک خانواده افزایش پاسخگویی به نیازهای سلامت است و با اجرای این برنامه می‌توانیم همه خدمات سلامت را در دسترس مردم قرار داده تا جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشند.

 

وی افزود: بیش از ۲۰ هزار پزشک و ۵۰ هزار نفر از جامعه پزشکی در برنامه پزشک خانواده ثبت نام کرده و سامانه خود را تکمیل کرده‌اند که این علاقه‌مندی نشان از استقبال خوب جامعه پزشکی است.

 

وزیر بهداشت اضافه کرد: راه اندازی دوره تخصصی پزشک خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تهران از کارهای خوبی است که در پیشبرد اهداف برنامه پزشک خانواده صورت گرفته و پزشکان خانواده‌ای که خدمات آن‌ها مورد استقبال مردم قرارگرفته می‌توانند در این دوره‌ها شرکت کنند.

 

وحید دستجردی در باره شاخصهای جمعیتی ابراز داشت: جامعه به سمت سالمند شدن پیش می‌رود و درسال ۲۰۲۵ هرم جمعیتی نداریم.

 

وی اضافه کرد: ۲۶ /۸ جمعیت کشور سالخورده هستند که در سال ۱۴۳۰ این جمعیت بین ۲۲ تا ۲۵ درصد خواهدبود که باید برنامه ریزی جدی در این مورد داشته باشیم.

 

وزیر بهداشت در ادامه به آثار هدفمندی یارانه‌ها در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: سال گذشته آثارهدفمندی یارانه‌ها ۹۶۵ میلیارد تومان بود که انتظار داریم آنچه که از این برنامه کسب می‌شود به حوزه سلامت اختصاص یابد.

 

دستجردی گفت: با تلاش اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطالبه ۳۱ هزار میلیارد ریال را داشتیم که فقط ۲ هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفت و بقیه به دیگر حوزه‌ها اختصاص یافت.

 

وی بیان کرد: سازمان بیمه سلامت ایرانیان در پی این است که بدهیهای سازمانهای بیمه گر را بزودی پرداخت کند.

 

وزیر بهداشت عنوان کرد: برای رسیدن به اهداف نظام سلامت ۷ هدف کلان، ۸ هدف راهبردی کمی و ۸۰۰ پروژه طراحی کرده‌ایم که باید برای رسیدن به آن بکوشیم.

 

دستجردی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در ظرف سال‌های گذشته کارهای بزرگی در سراسر کشور در حوزه سلامت انجام شده که رویکرد سیستمی به سلامت کشور یکی از برنامه‌های جدیدی است که در وزارت بهداشت به آن پرداخته خواهد شد.

 

وی تأمین منابع، تأمین فرآورده‌های دارویی و محصولات پزشکی، اطلاعات برای مدیریت و تأمین منابع انسانی را از محورهای اساسی این رویکرد سیستمی عنوان کرد و افزود: برای دستیابی به چشم انداز سال ۱۴۰۴ باید برپایه این برنامه‌ها حرکت کنیم.

 

تصویب ۹۲ برنامه ملی و ۱۵ سیاست کلی در نقشه تحول نظام سلامت

وزیر بهداشت ادامه داد: اکنون در حال اجرای برنامه پنجم توسعه هستیم و دو برنامه ششم و هفتم را در پیش رو داریم و برای رسیدن به این برنامه‌ها نقشه جامع علمی کشور و نقشه تحول نظام سلامت را طراحی کرده‌ایم.

 

وی اضافه کرد: حرکت در راستای تحقق اسناد بالادستی شامل نقشه تحول نظام سلامت و برنامه پنجم توسعه از جمله اهداف وزارت بهداشت است که این امر راه را برای رسیدن به اهداف چشم انداز ایران ۱۴۰۴ را فراهم می‌کند.

 

دستجردی ابرازداشت: برای طراحی این نقشه‌ها علاوه بر اینکه نظرات همه اساتید حوزه سلامت را در نظر گرفته شد سعی کردیم همه نقشه‌ها، مدارک و اسناد کشورهای مختلف را مرور کنیم و برای رسیدن به یک نقشه کامل تمام مستندات را بررسی کرده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه تحول در بخش سلامت با تغییری پایدار، هدفمند و بنیادی همراه است گفت: نقشه تحول سلامت در دولت به تصویب رسید و دفتر هیئت دولت آن را برای اجرا به همه بخشهای کشور ابلاغ کرده است.

 

وزیر بهداشت افزود: سعی شده در این نقشه با ۹۲ برنامه ملی و ۱۵ سیاست کلی برای نظام سلامت سریع‌تر به اهداف چشم انداز برسیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص هزینه‌های سلامت اظهار داشت: مردم سالانه حدود۹ /۵۴ درصد هزینه‌های سلامت را از جیب خود پرداخت می‌کنند و بیمه‌ها ۶ /۱۸درصد، بیمه‌های خصوصی ۷/۳ درصد و دولت ۲۰ درصد هزینه سلامت مردم را تأمین می‌کند.

 

دکتر دستجردی خاطرنشان کرد: ۵ یا ۵ /۷ درصد مردم جامعه هرساله به علت هزینه‌های بیماریهای صعب العلاج و خاص به زیر خط فقر می‌روند که باید با اجرای سیستم عدالت در سلامت این امر را تغییر دهیم.

 

قریب به ۱۷ درصد از جمعیت کشور فاقد پوشش بیمه‌ای هستند

وی بیان کرد: ۸۳ /۱۶درصد جمعیت ما از هیچ پوشش بیمه‌ای برخوردار نبوده و تنها حدود ۸۳ درصد مردم بیمه می‌باشند و حدود ۵ درصد از ۲ یا چند دفتر بیمه پایه برخوردار هستند که باید تلاش کنیم جمیعتی را که از هیچ گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند مورد حمایت بیمه‌ها قرار دهیم.

 

وزیر بهداشت در ادامه درخصوص هزینه‌های جاری سلامت ابراز داشت: روند رشد اعتبارات بودجه‌ای کشور به سمت ارتقا پیش می‌رود ولی بودجه وزارت بهداشت سیر صعودی ندارد که باید اعتبارات وزارت بهداشت افزایش پیدا کند.

 

دستجردی گفت: سهم دولت و بیمه‌ها در هزینه‌های سلامت ۴۵ درصد است که این میزان در سایر کشور‌ها ۷۵ درصد و میزان پرداخت از جیب مردم در کشور ما ۵۴ درصد و در سایر کشور‌ها به ۲۰ درصد می‌رسد و ما مسئول هستیم که در تغییر این روند بکوشیم.

 

وی ادامه داد: ما سعی کرده‌ایم برای رسیدن به کلیه اهداف کلان، راهبری و کمی پروژه‌ها ناظران داخلی و خارجی را مشخص کنیم تا رصد کل برنامه‌ها را بعهده داشته باشد.

 

وزیر بهداشت بیان کرد: نخستین گزارش دیده بانی سلامت کشور از داده‌های DHS انجام شده که براساس آن ایجاد سامانه‌های یکپارچه اطلاعات بهداشتی کشور مطالعه بار بیماری‌ها و عوامل خطر، مطالعه ریزمغذی‌ها در تمامی استانهای کشور و پیمایش ملی سلامت روان را در دستور کار داریم.

 

تصویب شاخصهای ۵۲ گانه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت

دستجردی در بخش دیگری از سخنان خود به شاخصهای عدالت در سلامت اشاره کرد و گفت: شاخصهای ۵۲ گانه عوامل تاثیرگذار موثر بر سلامت را در شورای عالی امنیت غذایی و دولت تصویب کرده که دبیرخانه آن تشکیل شده و همه موظف هستند آن را اجرایی و گزارشات را به این دبیرخانه ارسال کنند.

 

وی منابع انسانی را یکی از محورهای اساسی رویکرد سیستمی وزارت بهداشت برشمرد و گفت: تربیت نیروی انسانی در وزارت بهداشت با برنامه صورت می‌گیرد و در این زمینه سند آمایش سرزمینی طراحی شده که با این سند از کمبود پزشک و پرستار در مناطق مختلف کشور مطلع می‌شویم.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: براساس نیاز و برای قرار گرفتن جایگاه مناسب در نقشه تحول نظام سلامت سعی کرده‌ایم افزایش مناسبی را در تربیت نیروی انسانی داشته باشیم که رشد دانشجویان PHD از جمله این اقدامات است.

---------------------------------------

پایان

منبع : ایلنا تاریخ : ۱۳۹۱/۷/۲۵ تعداد بازدیدکنندگان : 4352

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5722
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7792
بازدید امسال : 803275
بازدید کل : 37170348

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش