50 مطلب آخر
خبر طبی : پرتونگاری در کودکی دیابت را افزایش میدهد

 «استفاده از پرتودرمانی برای درمان سرطان در دوران کودکی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

محققان چگونگی استفاده از پرتودرمانی را در این بیماران بررسی کردند و متوجه شدند افرادی که انتهای لوزالمعده‌شان در معرض پرتوافکنی بوده بیشتر به دیابت مبتلا شده‌اند. اما تماس پرتو‌ها با سایر قسمت‎های لوزالمعده در خطر ابتلا به دیابت تاثیری نداشت.»

 «در هنگام پرتودرمانی به خصوص در کودکان باید لوزالمعده به عنوان عضوی مهم تلقی شود.»

تحلیل ما

متن کامل

 

پرتونگاری در کودکی دیابت را افزایش می‌دهد

 

محققان در تحقیقات خود دریافتند که استفاده از پرتونگاری در درمان سرطان در دوران کودکی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

 

تحقیقات نشان داد: «استفاده از پرتودرمانی برای درمان سرطان در دوران کودکی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. محققان اطلاعات بیش از ۲۵۰۰ نفر را در فرانسه و انگلیس بررسی کردند این افراد در دوران کودکی‎شان بین سال‎های ۱۹۴۶ تا ۱۹۸۵ به دلیل سرطان تحت درمان بودند و حداقل ۲۰ سال پس از انجام معالجاتی که داشتند بیشتر زنده ماندند.»


این تحقیقات نشان داد: «۶. ۶ درصد از این افراد که در کودکی خود از پرتودرمانی استفاده کرده بودند در ۴۵ سالگی مبتلا به دیابت شدند در حالی که میزان ابتلا در افرادی که از این شیوه درمانی استفاده نکرده بودند، ۳. ۲درصد بود. محققان چگونگی استفاده از پرتودرمانی را در این بیماران بررسی کردند و متوجه شدند افرادی که انتهای لوزالمعده‌شان در معرض پرتوافکنی بوده بیشتر به دیابت مبتلا شده‌اند. اما تماس پرتو‌ها با سایر قسمت‎های لوزالمعده در خطر ابتلا به دیابت تاثیری نداشت.»


محققان گفتند: «این تفاوت می‌تواند به دلیل این واقعیت باشد که انتهای لوزالمعده دارای نوعی سلول است که در تولید انسولین نقش ایفاء می‌کند. علاوه بر این مشخص شد: «افرادی که انتهای لوزالمعده‌شان بیشتر در معرض پرتوافکنی بوده در مقایسه با افرادی که از پرتو درمانی استفاده نکرده‌اند، تقریباً ۱۳ برابر بیشتر در طول ۲۰ سال به دیابت مبتلا شدند. نوع سرطان هم در خطر دیابت تاثیر داشت تقریباً ۱۵ درصد از بیمارانی که به دلیل سرطان کلیه تحت درمان بودند، در ۴۵ سالگی به دیابت مبتلا شدند در حالی که به طور متوسط ۳ درصد از بیمارانی که به سایر انواع سرطان‌ها مثل سرطان لنفوم مبتلا بودند به این بیماری دچار شدند. پرتودرمانی برای درمان سرطان کلیه، اغلب روی وریدهای شکمی انجام می‌شود که احتمال تماس انتهای لوزالمعده با پرتو‌ها در این شیوه درمانی بیشتر است.»


فلورنت دواتایر، عضو مرکز اپیدمولوژی و سلامت عمومی انستیتو ملی تحقیقات پزشکی و سلامت در فرانسه گفت: «در هنگام پرتودرمانی به خصوص در کودکان باید لوزالمعده به عنوان عضوی مهم تلقی شود. این تحقیقات رابطه‌ای بین پرتودرمانی در دوران کودکی و ابتلا به دیابت در سنسن بالا‌تر پیدا کرد اما یک رابطه علت و معلولی را اثبات نکرد.»

-------------------------------

پایان

منبع : الفبا تاریخ : ۱۳۹۱/۷/۲۷ تعداد بازدیدکنندگان : 4031

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5799
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7869
بازدید امسال : 803352
بازدید کل : 37170425

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش