پیشرفت 50 درصدی بخش دیالیز بیمارستان ولی عصر زنجان
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان از پیشرفت فیزیکی 50 درصدی بخش دیالیز بیمارستان ولی عصر زنجان خبر داد.
محمدرضا طهماسبی اظهار کرد: انجمن حمایت از بیماران کلیوی به عنوان یکی از انجمنهای فراگیر و فعال در سطح کشور است که در حال حاضر دارای 160 شعبه فعال است.
وی با بیان اینکه این انجمن به عنوان قدیمیترین انجمن کشور از سال 59 فعالیتهای خود را آغاز کرده است، افزود: در حال حاضر در مراکز شهرستانی و استانی فعالیتهای این انجمن پیگیری میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه با راهاندازی مراکز شهرستانی مشکلات بیماران حل شده است، افزود: در حال حاضر بیماران نیازی به مراجعه به مرکز استان ندارند.
وی با بیان اینکه بخشی از ساختمانهای این انجمن در استان قدیمی شده است، افزود: نوسازی این ساختمانها در دستور کار انجمن است.
طهماسبی از پیشرفت فیزیکی 50 درصدی بخش دیالیز بیمارستان ولی عصر زنجان خبر داد و گفت: این بخش از تجمیع دو مرکز برای ارائه خدمات مطلوبتر به بیماران احداث میشود.
وی با اشاره به افزایش 15 تا 17 درصدی بیماران کلیوی در کشور افزود: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه و افزایش آگاهی مردم در استان، این میزان در استان زنجان بین دو تا سه درصد است.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه بیماری کلیوی به عنوان بیماری خاموش محسوب میشود، خاطرنشان کرد: کمتحرکی، صنعتیشدن جوامع و استفاده از غذاهای فست فود موجب بروز این بیماری در افراد میشود.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی دقیق و شناسایی به موقع بیماران در درمان این بیماری تاثیرگذار است، یادآور شد: تاکنون گامهای مطلوبی از سوی مسئولان سلامت در این زمینه برداشته شده است.
*هزینه پیوند کلیه 150 میلیون ریال است
طهماسبی پیوند کلیه را تنها راه خروج از مرحله دیالیز عنوان کرد و گفت: در حال حاضر پیوند کلیه نیازمند 15 میلیون تومان هزینه است که برای بسیاری از بیماران تهیه چنین هزینهای مقدور نیست.
وی نرخ بالای داروها و آزمایشهای بیماران کلیوی را از مشکلات این افراد برشمرد و یادآور شد: هزینههای بالای این بیماری موجب بروز مشکلات مختلف اجتماعی، روحی و روانی برای این افراد میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان دانشگاه علوم پزشکی را بازوی انجمن حمایت از بیماران کلیوی دانست و گفت: افزایش تعامل با دانشگاه علوم پزشکی موجب ارائه خدمات مطلوبتر به بیماران میشود.
وی شناسایی به موقع بیماران را از ضروریات عنوان کرد و گفت: هرچه بیمار در مراحل اولیه ابتلا شناسایی شود، به همان میزان هزینههای درمان بیماری کاهش مییابد.
طهماسبی با اشاره به احداث مجتمع تخصصی، آموزشی و پیشگیری بیماران کلیوی در زنجان خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای همگانی و مشاورههای لازم به بیماران از اهداف تاسیس این مجتمع است.
وی با بیان اینکه برای ارائه آموزشهای لازم به افراد از متخصصان استفاده میشود، یادآور شد: ارائه مشاورههای لازم به افراد بیمار از اهداف این مجتمع محسوب میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان دیابت، فشار خون و عامل ژنتیک را از مهمترین عوامل موثر در بیماری کلیه عنوان کرد و گفت: افرادی که دچار چنین بیماریهایی هستند باید مراقبتهای لازم را به عمل آورند.
وی با بیان اینکه 48 درصد بیماران کلیوی را افراد مبتلا به دیابت تشکیل میدهند، افزود: 25 درصد بیماران کلیوی نیز از فشار خون در رنج هستند.
طهماسبی با اشاره به اینکه عامل ژنتیک نیز در ابتلای افراد به بیماری کلیه موثر است، افزود: افرادی که در خانواده آنها بیمار کلیوی وجود دارد، باید نسبت به این موضوع حساستر باشند.
وی یادآور شد: بیماری کلیه ارتباط نزدیکی با بیماری دیابت و فشار خون دارد که توجه جدی به این موضوع موجب کاهش آمار بیماران کلیوی میشود.
------------------------------------------------------------
پایان