50 مطلب آخر
رادیولوژی : میزان اشعه دستگاههای جدید ماموگرافی کمتراز دستگاههای قدیمی نیست

 هم اکنون 300 دستگاه ماموگرافی در کشورمان وجود دارد که این کافی نیست یعنی هردستگاه باید 80 نفر را در روز ببیند ولی ظرفیت این دستگاه‌ها بیشتر از 20 بیمار نیست.

  اشعه‌ای که ماموگرافی به بدن می‌دهد به قدری کم است که اگر شما با هواپیما یک مسافرت هوایی داشته باشید میزان اشعه‌ای که در جو به بدن می‌رسد اشعه‌اش از ماموگرافی بیشتر است و بسیاری از منابع این موضوع را که ماموگرافی ریسک سرطان سینه را بالا می‌برد،رد می‌کنند.

 میزان اشعه دستگاه‌های جدید ماموگرافی کمتر از دستگاه‌های قدیمی نیست فقط از نظر تکنیکی، وضوح عکس در دستگاه‌های جدید بیشتر است و ما بهتر می‌توانیم بافت سینه را مشاهده کنیم

تحلیل ما

متن کامل

 

 

دستگاه‌های ماموگرافی موجود در کشور برای غربالگری سرطان پستان کافی نیست

 

رییس مرکز تحقیقات سرطان شهید بهشتی گفت: هم اکنون 300 دستگاه ماموگرافی در کشور وجود دارد که این برای غربالگری سرطان پستان کافی نیست.

 

 

دکتر محمد اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان شهید بهشتی  گفت: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان بوده و شایع‌ترین سن ابتلا به آن 45 تا 55 سالگی است.

 

 

وی با بیان اینکه حدود 10 هزار مورد جدید در کشور دیده شده است، افزود: مهمترین عوامل خطری که در کشورمان منجر به سرطان پستان می‌شود، اختلالات خلقی مانند افسردگی، اضطراب و ازدواج نکردن و باردار نشدن، مصرف چربی‌ها، استعمال دخانیات و مصرف هورمونهاست که به خصوص برای زیبایی و پوست به کار می رود.

 

 

اکبری با اشاره به اینکه روش غربالگری رایج سرطان پستان در دنیا ماموگرافی است، تصریح کرد: هم اکنون 300 دستگاه ماموگرافی در کشورمان وجود دارد که این کافی نیست یعنی هردستگاه باید 80 نفر را در روز ببیند ولی ظرفیت این دستگاه‌ها بیشتر از 20 بیمار نیست.

 

 

رییس مرکز تحقیقات سرطان شهید بهشتی اظهار کرد: برای این نوع غربالگری 1000 میلیارد تومان هزینه نیاز است که جایگاه چنین بودجه‌ای مشخص نیست بنابراین روش غربالگری کلاسیک در کشور نمی تواند شکل بگیرد.

 

 

اشعه ماموگرافی خطر سرطان سینه را افزایش نمی‌دهد

 

 

عضو پژوهشکده سرطان سینه گفت: ماموگرافی خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا نمی‌برد و خانم‌ها نباید از انجام آن بترسند. چون اشعه‌ای که از این عمل به سینه تابیده می‌شود، بسیار کم است.

 

ناهید نفیسی  اظهار داشت: خانم‌هایی که نسج سینه‌هایشان بسیار متراکم است باید با فاصله‌های کوتاهتری سونوگرافی و ماموگرافی انجام دهند.

 

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود انجام ماموگرافی خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا می‌برد گفت: ماموگرافی ریسک سرطان را بالا نمی‌برد و خانم‌ها نباید از انجام آن بترسند.

 

 نفیسی تصریح کرد: اشعه‌ای که ماموگرافی به بدن می‌دهد به قدری کم است که اگر شما با هواپیما یک مسافرت هوایی داشته باشید میزان اشعه‌ای که در جو به بدن می‌رسد اشعه‌اش از ماموگرافی بیشتر است و بسیاری از منابع این موضوع را که ماموگرافی ریسک سرطان سینه را بالا می‌برد،رد می‌کنند.

 

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به اینکه آیا تفاوتی بین دستگاه‌های ماموگرافی قدیمی و جدید در میزان اشعه وجود دارد گفت: میزان اشعه دستگاه‌های جدید ماموگرافی کمتر از دستگاه‌های قدیمی نیست فقط از نظر تکنیکی، وضوح عکس در دستگاه‌های جدید بیشتر است و ما بهتر می‌توانیم بافت سینه را مشاهده کنیم.

 

وی به تمام بانوان بالای 40 سال توصیه کرد تا حتماً یک ماموگرافی پایه انجام دهند و بعد بر اساس تشخیص پزشک معالج خود 2 سال یا 3 سال یکبار ماموگرافی را دوباره انجام دهند.

 

این جراح عمومی تاکید کرد: البته انجام ماموگرافی زیر 40 سال در افرادی که سرطان سینه در خانواده‌ آنها در سن پایین رخ داده توصیه می‌‌شود.

 

نفیسی در پاسخ به اینکه خانم‌هایی که توده‌های فیبروکسیتیک در سینه خود دارند چقدر در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند گفت: نسج فیبروکیستیک ریسک سرطان سینه را افزایش نمی‌دهد و در برخی دختران کم سن و سال هم این مسئله وجود دارد.

 

وی فیبروکیستیک را تغییر در نسج سینه عنوان کرد و گفت: فیبرو کیستیک بیماری نیست و خطری برای فرد ندارد.

------------------------------------------

پایان

منبع : ایسنا+ فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۸/۲۸ تعداد بازدیدکنندگان : 5189

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7089
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9159
بازدید امسال : 804642
بازدید کل : 37171715

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش