فراهم سازی مقدمات راه اندازی تله پاتولوژی در کشور
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: تیم کارشناسی ویژه ای برای راه اندازی تله پاتولوژی در آزمایشگاه های تشخیصی کشور تشکیل شده است
دکتر ˈسعید مهدویˈ افزود: تله پاتولوژی روند تشخیص بیماری از طریق مشاهده بافت ها با استفاده از تصاویر دیجیتالی از نمونه هایی است که معمولا با ارسال الکترونیکی آنها به مرکز تخصصی، تشخیص داده می شود.
وی با تاکید براینکه تله پاتولوژی یکی از زیرشاخه های پزشکی الکترونیک است، اظهار داشت: با راه اندازی این روش، متخصصان مربوطه قادر خواهند بود از فواصل دور، بیماری افرادی که به تجهیزات آزمایشگاهی دسترسی ندارند را تشخیص دهند.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، ادامه داد: متخصصان مربوطه در این روش، لام پاتولوژی -ظرف حاوی نمونه آسیب شناسی- را از طریق روش های الکترونیکی با دیگر کارشناسان آزمایشگاهی به اشتراک می گذارند در حالیکه در شرایط دیگر، متخصصان یا بیماران همراه نمونه بافت ها باید به مراکز تخصصی، مراجعه حضوری داشته باشند.
مهدوی تصریح کرد هم اکنون برای راه اندازی تله پاتولوژی در کشور در زیر ساخت های مخابراتی مشکل داریم چراکه عکس های نمونه ها در تله پاتولوژی، باید دارای رزولوشن (وضوح تصویری) بالایی بوده و سیستم های مخابراتی باید بتوانند جزییات تصویر -بطور مثال تصویر نمونه یک غده- را به خوبی منتقل کنند.
وی با تاکید براینکه تله پاتولوژی یکی از نیازهای پزشکی کشور به شمار می رود، گفت: مکاتبات متعددی با دستگاه های مربوطه برای بروز کردن شرایط نرم افزاری کشور برای راه اندازی تله پاتولوژی در کشور انجام شده است.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، گفت: یک تیم کارشناسی دکترای تخصصی phd برای بررسی شرایط موجود در حال بررسی راه اندازی این طرح برغم کمبودها و نبود زیرساخت های لازم در کشور هستند.
مهدوی افزود: برای انجام این طرح 50 میلیون تومان، اعتبار درخواست شده است.
به گزارش ایرنا، هم اکنون بیش از 800 آزمایشگاه بیمارستانی دولتی و خصوصی در کشور فعال است
--------------------------------------------
پایان