برخی در داخل به تحریمهای دارویی دامن میزنند
واردات دارو با ارز آزاد
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: متأسفانه گاهی شاهد اتفاقاتی هستیم که به تحریمهای دارویی دامن میزند. برنامههایی داریم که داروهای مشابه داخلی و ساخت خارج را با ارز آزاد وارد کنیم چون ارز مرجع به آنها تعلق نمیگیرد.
احمد شیبانی اظهار کرد: در شرایط بسیار حساسی قرار داریم، در دوران جنگ یک عزم و همدلی و همراهی در بین مردم بود که ما را نجات داد و در حال حاضر نیز این عزم وجود دارد.
وی افزود: باید بیشتر از گذشته کنار هم باشیم و خودمان هم به تحریمها دامن نزییم. رسانهها به تازگی یکسری مسائل را مطرح کردند و سعی کردند مشکلات موجود را گردن یکدیگر بیندازند. اینها هیچ یک مشکل را حل نمیکنند و بزرگ کردن مشکلات دردی از جامعه دوا نخواهد کرد.
شیبانی ادامه داد: تولیدکنندگان دارو، توزیعکنندگان و داروخانهها در صف اول خدمات دارویی هستند و باید بدانند که اخلاق رأس کارها است و توجه ویژهای به اخلاق داشته باشند. این مراکز باید سود داشته باشند ولی در کنار آن اخلاق نیز باید رعایت شود.
وی تصریح کرد: قرار نیست تحریمها ادامه داشته باشد و باید آنها را بشکنیم و به دشمن نشان دهیم تحریمها بیاثر هستند. باید اطلاعرسانی شود و در نظر داشته باشیم که پزشکان تجویز کننده اصلی داروها هستند هر دارویی را تجویز نکنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 6200 قلم دارو در بازار وجود دارد. 718 قلم داروی گیاهی نیز پروانه دارند و در سطح بازار عرضه میشوند که امید است بعدها جایگزین برخی داروهای شیمیایی شوند. همچنین 42 هزار میلیارد ریال دارو در سطح بازار عرضه شده است که 3 تا 4 درصد آن وارداتی و بقیه تولید داخل است.
وی افزود: 39 شرکت توزیعکننده دارو داریم، همچنین در کل کشور 9 هزار و 224 داروخانه و 962 داروخانه بیمارستانی وجود دارد که در زمینه توزیع فعالیت میکنند.
معاون غذا و دارو وزارت بهداشت عنوان کرد:در حال حاضر برنامههایی داریم که داروهای مشابه داخلی و ساخت خارج را با ارز آزاد وارد کنیم و ارز مرجع به آنها تعلق نمیگیرد.
وی گفت: در حوزه دارو دو مشکل وجود دارد یکی از آنها نقدینگی است که به سازمانهای بیمهگر وصل میشود و مشکل دیگر مشکلات ارزی است که به تسهیلات بانکی و سود آنها مربوط میشود.
واردات 130 میلیون دلاری دارو به کشور آغاز شد
مدیر کل نظارت بر داروی وزارت بهداشت از آغاز ورود محموله های مختلف دارویی به ارزش 130 میلیون دلار به کشور و رفع کمبودهای اخیر دارویی خبر داد.
محمد عبدزاده افزود: با تأمین 130 میلیون دلار ارز اضطراری از سوی بانک مرکزی برای جبران سریع کمبودهای دارویی در کشور، خرید داروهای مورد نیاز بیماران به صورت فوق العاده انجام شد.
وی گفت: واردات این محموله های دارویی از طریق هوایی از هفته گذشته آغاز شده و به تدریج تا 2 هفته آینده شاهد ورود همه این داروها به کشور خواهیم بود.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت اضافه کرد: این داروها بیشتر شامل داروهای بیماران سرطانی و شیمی درمانی، داروهای مورد نیاز بیماران خاص و پیوندی و بخشی از واکسن هایی است که اخیراً بیشترین کمبودهای دارویی مربوط به آنها بود.
عبدزاده گفت: علاوه بر این داروها، بخشی از مواد اولیه مورد نیاز کارخانه های داروسازی کشور نیز جزو محموله های وارداتی جدید است که به این ترتیب مشکل تولید داروی کارخانه های داخلی نیز بر طرف می شود.
وی ادامه داد: خرید 130میلیون دلاری دارو از کارخانه های مختلف معتبر دارویی انجام شده است به همین علت همه این داروها به یکباره وارد کشور نمی شود بلکه به صورت محموله های مختلف کوچک و بزرگ تا 2 هفته آینده وارد کشور می شوند.
عبدزاده گفت: بخش مهمی از داروهای وارداتی، داروهای مربوط به بیماران خاص و صعب العلاج است که بیشتر در داروخانه های خاص این بیماران توزیع می شود و در همه داروخانه ها توزیع نمی شوند.
مدیر کل نظارت بر داروی سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به درخواست وزارت بهداشت برای تأمین ارز مورد نیاز دارویی کشور،( حدود 1.5 تا 2 میلیارد دلار) بانک مرکزی با تخصیص کامل ارز مورد نیاز دارویی کشور موافقت کرده است و به این ترتیب بعد از واردات این محموله های ویژه دارویی به سمت روال عادی واردات دارویی پیش می رویم و امیدواریم دیگر شاهد کمبود دارویی مانند آنچه طی یکی دو ماه اخیر موجب ناراحتی برخی بیماران شد، نباشیم.
------------------------------------------
پایان