50 مطلب آخر
خبر طبی : عوامل و علائم تومورهای مغزی که بروزشان در کشور در حال افزایش است

بررسی های میدانی نشان می‌دهد که بروز تومورهای مغزی در کشور در حال افزایش است........
برخی سرطان‌ها وقتی درگیر می شوند ممکن است به مغز هم دست‌اندازی می‌کنند........
اشعه ایکس و مواد شیمیایی عوامل موثر در ایجاد تومور........
ژنتیک عامل ۱۰ درصد تومورها ........
سردرد، تشنج و ضعف نیمی از بدن علامت تومور مغزی است........
اختلال حواس،دوبینی و سرگیجه از عوارض تومور مغزی است........
استفاده بیش از حد از تلفن همراه، آلودگی هوا، مصرف سیگار و دخانیات و فرآورده‌های مخدر در بروز بیشتر تومورهای مغزی  نقش دارند........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

 

 

بروز تومورهای مغزی در کشور در حال افزایش است

 

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: در مورد شیوع و بروز تورمورهای مغزی در کشور آمار دقیقی نداریم ولی بررسی های میدانی نشان می‌دهد که بروز تومورهای مغزی در کشور در حال افزایش است.

فرامرز امیری  در مورد علل تشکیل تومورهای مغزی تصریح کرد: تومورهای مغزی توده‌ای نابجا در نسوج مغز است و زمانی به آن تومور می‌گوئیم که این توده رشد یابنده باشد که ناشی از تأثیر نابجای یکی از عناصر موجود در مغز می‌شود.

رشد نابجای نسج مغز به تومور منجر می‌شود

وی افزود: مغز از مجموعه سلول‌های عصبی، حمایتی و عروق مغز تشکیل شده که هر کدام می‌توانند رشد نابجا داشته باشند و به تدریج فضای زیادی را اشغال می‌کنند و به نسوج اطراف خود فشار می‌آورد و از آنجایی که فضای حفره مغزی و جمجمه محدود است تومور وقتی به بالای ۲ سانتی‌متر می‌رسد علامت ایجاد می‌کند.

برخی سرطان‌ها به مغز هم دست اندازی می‌کنند

عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران گفت: تومورها طیف وسیعی دارند که به دو دسته تومورهای اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند. تومورهای اولیه از نسج مغز نشأت می‌گیرند ولی تومورهای ثانویه از تومورهای دیگر در نقاط مختلف بدن ناشی می‌شوند که به مغز دست‌اندازی می‌کنند مثلاً فرد سرطان سینه یا سرطان ریه دارد که نسج سرطانی از طریق جریان خون به مغز منتقل می‌شود که در مغز می‌ماند و در آنجا رشد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تومورهای ثانویه از تومورهای اولیه خطرناک‌ترند تشریح کرد: مثلاً ارگان دیگری که شایع‌ترین آن در مردان ریه، دستگاه گوارش، کلیه و در زنان، سینه، تخمدان، رحم به دلیل شیوع بالای این  سرطان‌ها وقتی درگیر می شوند ممکن است به مغز هم دست‌اندازی می‌کنند.

اشعه ایکس و مواد شیمیایی عوامل موثر در ایجاد تومور

امیری 5 تا ۷ درصد تومور‌های ایجاد شده در بدن را در مغز دانست و گفت: عوامل خطرزای مختلفی برای تومور پیش‌بینی شده که قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی آلی به ویژه افرادی که در صنایع پتروشیمی صنایع نفتی و صنایع دارویی کار می‌کنند بیشتر در معرض خطر هستند حتی افرادی که در معرض اشعه ایکس کار می‌کنند مانند افرادی که رادیولوژی یا آنژویوگرافی کار می‌کند از این حیث مصون نیستند.

ژنتیک عامل ۱۰ درصد تومورها

وی زمینه‌های ارثی ژنتیک را در مستعد شدن فرد برای ابتلا به تومور موثر دانست و گفت: برخی تومورها ارثی هستند که کمتر از ۱۰ درصد کل تومورهای مغز را تشکیل می‌دهند.

این متخصص مغز و اعصاب اذعان داشت: همچنین افرادی که به هر علت دچار نقص سیستم ایمنی می‌شوند یا روماتیسم دارند و دارو مصرف می‌کنند امکان بروز تومور وجود دارد و در افرادی که پیوند کبد و کلیه انجام می دهند به دلیل مصرف داروهای شیمی درمانی امکان ابتلا به تومور هست.

سردرد، تشنج و ضعف نیمی از بدن علامت تومور مغزی است

امیری در مورد علائم تشخیص تومور گفت: تومور 3 علامت اصلی دارد که سردرد، تشنج و ضعف نیمی از بدن از جمله آن عوامل هستند که البته ممکن است در بیماری‌های دیگر هم دیده شوند ولی سردرد ناشی از تومور مغزی علامت مشخصه‌ای دارد که صبح‌ها بیشتر است و معمولاً با استفراغ همراه است. سردرد پیش رونده است و روز به روز بدتر می‌شود معمولاً به مسکن‌های معمولی جواب نمی‌دهد.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تشنجی که سابقه قبلی ندارد و در یک برهه‌ای به یک باره بروز می‌کند ممکن است از دلایل تومور باشد. همچنین ضعف نیمه‌ای از بدن که فرد احساس می‌کند انگشتانش در اختیارش نیست، کارکردهای حرکتی ساده را ندارد و پا را هنگام راه رفتن روی زمین می‌کشد که ممکن است متاثر از عملکرد مغز باشد.

اختلال حواس،دوبینی و سرگیجه از عوارض تومور مغزی است

وی به دلایل دیگری از عوارض تومور مغزی اشاره کرد و گفت: ممکن است تومور خود را اختلال حافظه، اختلال حواس، سرگیجه، کاهش شنوایی یک طرفه، دوبینی خود را نشان دهد. همچنین در خانم‌ها ممکن است به صورت اختلال در عادت‌های ماهانه، ترشح بی‌موقع شیر از سینه باشد.

آمار رسمی نداریم ولی بروز تومور در حال افزایش است

امیری در مورد میزان شیوع تومور مغزی در کشور گفت: آمار رسمی نداریم ولی اخبار و بررسی های میدانی نشان می‌دهد که میزان بروز و شیوع تومور مغزی در کشور در حال افزایش است.
 
وی گفت: شاید یک دلیل آن بهبود روش‌های تشخیصی باشد که قبلاً تشخیص داده نمی‌شد. همچنین با افزایش سن امید به زندگی و افزایش سالمندی هم در این امر موثر است.

 تلفن همراه و آلودگی هوا از عوامل اثبات نشده

وی گفت: در کنارش مسائلی که هنوز قابل اثبات نیست ولی مطرح است این است که استفاده بیش از حد از تلفن همراه، آلودگی هوا، مصرف سیگار و دخانیات و فرآورده‌های مخدر به نظر نقش مهمی در بروز بیشتر تومورهای مغزی دارند.
 

----------------------------------

پایان

منبع : فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۱۰/۱۲ تعداد بازدیدکنندگان : 4411

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 7558
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 9628
بازدید امسال : 805111
بازدید کل : 37172184

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش