بیمارستان «سیفالدوله» ملایر افتتاح شد
در پنجمین روز از هفته وقف با شعار، «وقف، عدالت و نیازهای اجتماعی» بیمارستان 69 تختخوابی سیفالدوله ملایر افتتاح شد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ملایر در آیین افتتاح این مرکز گفت: این بیمارستان شامل بخشهای جراحی و ارتوپدی مردان، جراحی و ارتوپدی زنان، قلب و نورولوژی زنان است که برای ایجاد و خرید ملزومات و تجهیزات کامل این بیمارستان، 185 میلیون تومان اعتبار از محل موقوفهی سیفالدوله هزینه شده است.
حجت الاسلام «رضا زینالعابدینی» افزود: احداث بیمارستان و مداوای 12 نفر نیازمند به طور رایگان در هر ماه از جمله نیات مرحوم سیف الدوله به عنوان یکی از بزرگترین واقفان شهرستان ملایر است.
زین العابدینی اظهار کرد: هماکنون از محل درآمد موقوفات سیفالدوله ماهیانه مبلغی برای درمان بیماران نیازمند به حساب بیمارستان امام حسین(ع) واریز میشود.
وی با اشاره به مرکز دندانپزشکی اوقاف در ملایر، گفت: این مرکز از محل درآمد موقوفه مرحوم «طیبه آقاکیانی» و «سیف الدوله» دایر شده و به مراجعان 30 درصد تخفیف در هزینههای درمانی دندانپزشکی ارائه میکند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر خاطرنشان کرد: تخفیف هزینههای دندانپزشکی برای خانوادههای زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی 50 درصد است.
وی به احداث یک باب مدرسه عالی، اطعام دهی به فقرا و نیازمندان در شبهای جمعه، روشنایی عتبات عالیات و دادن یک وعده غذا و یک جفت گیوه بروجردی به زائران نیازمند به عنوان دیگر نیات واقف بزرگ ملایری، سیف الدوله اشاره کرد.
زینالعابدینی تصریح کرد: در بحث آموزشی دبیرستان سیفالدوله ملایر یکی از بهترینها در شهرستان است که امسال برای تجهیز آن افزون بر 140 میلیون تومان از محل درآمد موقوفات وی هزینه شده است
وی با بیان اینکه بیش از 63 درصد از اراضی ملایر موقوفه است، تصریح کرد: هماکنون فضاهای بیمارستانی، دانشگاهی، 84 درصد از مدارس و بسیاری از ادارات شهرستان در زمینهای موقوفه قرار دارد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر همچنین از درخواست برای احداث بیمارستان تخصصی اوقاف در ملایر خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان با این درخواست موافقت کرده و منتظر مجوز وزارت بهداشت و درمان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در بحث صنعت و تجارت نیز در حال رایزنی برای احداث کارخانهای عظیم با اعتبار 60 میلیارد تومان در ملایر هستیم که تاثیر بسزایی در اشتغال و نیز درآمدزایی موقوفات شهرستان دارد.
احداث بیمارستان تخصصی 128 تختخوابی در ملایر
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر از احداث بیمارستان تخصصی 128 تختخوابی در آیندهای نزدیک در شهرستان ملایر بر اساس نیت واقف خبر داد.
حجتالاسلام رضا زینالعابدینی با بیان اینکه همه فضاهای آموزشی و مراکز علمی و دانشگاهی ملایر در اراضی موقوفه واقع شده است، اظهار کرد: هدف ما اجرای نیات واقفان است و هیچ مرجعی نمیتواند بر خلاف نیت واقف عمل کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از نیات واقفان ملایر به ویژه نیت شادروان سیفالدوله توجه به بخش درمان بوده است از احداث بیمارستان تخصصی 128 تختخوابی در آیندهای نزدیک در شهرستان ملایر بر اساس نیت واقف خبر داد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر تصریح کرد: در طی جلساتی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان داشتهایم ایشان موافقت خود را برای احداث این بیمارستان به وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده و در صورت اخذ مجوز، عملیات اجرایی این بیمارستان در ملایر انجام میشود.
وی عنوان داشت: بر اساس نیت واقف بزرگ ملایر سیفالدوله احداث بیمارستان و مداوای رایگان 12 بیمار نیازمند در حال حاضر مبلغی بین 5 میلیون تا 6 میلیون تومان به صورت ماهانه به حساب بیمارستان امام حسین (ع) ملایر واریز میشود و در همین رابطه، بیمارستان 69 تختخوابی با داشتن امکانات با یک میلیارد و 850 میلیون ریال در هفته وقف در بیمارستان امام حسین(ع) افتتاح شد.
حجتالاسلام زینالعابدینی اطعامدهی و روضهخوانی در شبهای جمعه هر هفته و احداث یک مدرسه عالی، کمک به افراد در راه مانده و زوار امام حسین(ع) در ملایر و روشنایی عتبات عالیات را از دیگر نیات مرحوم سیفالدوله برشمرد.
وی در ادامه در خصوص بیمارستان فخریه ملایر نیز گفت: عرصه و اعیان این بیمارستان موقوفه است و هرگونه اقدامی در این فضا غیر قانونی و خلاف نیت واقف است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر تصریح کرد: این بیمارستان به عنوان قدیمیترین بیمارستان ملایر بوده که امتیاز آن به بیمارستان مهر ملایر انتقال یافته و در حال حاضر به ساختمان اداری، پایگاه انتقال خون، اورژانس و فروشگاه تبدیل شده و در این راستا باید تجدید نظر صورت گیرد.
وی در پایان بر لزوم همکاری دانشگاهها با اداره اوقاف تأکید کرد و افزود: با توجه به ساخت مسکن مهر در ملایر اداره اوقاف و امور خیریه بیشتر به سمت احداث پروژههای صنعتی و تجاری است که دانشگاهها در این راستا میتوانند طبق بررسی نیازهای ملایر، طرحهای مطالعاتی، راهکارها و پیشنهادهای خود را در این زمینه ارائه دهند.
فضای فیزیکی اورژانس بیمارستان ملایر مناسب نیست
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: فضای فیزیکی اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) در ملایر مناسب نیست.
اکبر غلامعلیان در مراسم بهرهبرداری از بخش درمانی بیمارستان 69 تختخوابی سیفالدوله ملایر اظهار داشت: 17 سال از عمر بیمارستان امام حسین(ع) ملایر میگذرد که فرسوده بودن این بیمارستان، نارضایتیهایی را برای شهروندان به وجود آورده است.
وی عنوان داشت: بیمارستان امام حسین(ع) ملایر دارای 168 تخت است که در حال حاضر، تعداد تختهای موجود جوابگوی بیماران نیست چرا که مراجعات به این بیمارستان زیاد است و علاوهبر ملایر از سایر شهرستانهای همجوار نیز بیمار در این بیمارستان پذیرش میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر ابراز داشت: در حال حاضر، 50 درصد از بیمارستان امام حسین(ع) این شهر بازسازی و تجهیز شده و مابقی نیاز به بازسازی دارد و بازسازی 50 درصد باقیمانده بیمارستان امام حسین(ع) ملایر از اولویتهای شبکه بهداشت و درمان در سال 92 است.
وی با بیان اینکه فضای فیزیکی اورژانس این بیمارستان مناسب نیست، اظهار داشت: بر این اساس، تجهیز اورژانس و بخشهای آیسییو از اولویتهای سال آینده در این بیمارستان است.
غلامعلیان در ادامه با بیان اینکه بیمارستان امام حسین(ع) ملایر هماکنون دارای 10 بخش شامل، جراحی ،ارتوپدی، گوش و حلق و بینی، جراحی مغز و اعصاب، اورولوژی، اورژانس، بستری، بخش داخلی، آیسییو، سیسییو و سایر قسمتها است، گفت: 70 درصد بخشهای این بیمارستان تجهیز و بازسازی شده و امیدواریم با حمایت مسئولان در سال آینده شاهد تجهیز مابقی قسمتها باشیم.
وی از ساخت بخش دیالیز این بیمارستان توسط افراد خیر این شهرستان خبر داد و افزود: جذب افراد خیر و ورود اداره اوقاف و امور خیریه در بازسازی بیمارستان امام حسین(ع) گامی مثبت در بخش درمان شهرستان است و امسال 53 تخت این بیمارستان از محل موقوفه سیفالدوله تجهیز و بازسازی شده است.
--------------------------------------
پایان