50 مطلب آخر
موج سرطان : رعایت بهداشت در غذا و محیط جهت پیشگیری از سونامی بیماری‌ها

 سبک زندگی شهری مردم عامل مهم بیماری‌هاست، مردم تحرک ندارند، غذاهای غیرمفید و بیماری زا می‌خورند، به‌طوری که سونامی بیماری‌های غیرواگیر به کشور ما نیز وارد شده است............

نظارت بر پارامترهای محیطی به‌منظور کنترل بیماری‌ها جزو اصلی‌ترین سیاست‌های ارتقای سلامت و هم کاهش هزینه‌هاست...........

 سیاستی که اکنون در راستای ارتقای سلامت پیاده می‌شود بهینه‌سازی‌ مصرف و کاهش هزینه‌های درمان است. در سیاستی که در زمینه ارتقای سلامت دنبال می‌شود همچنین پارامترهای محیطی انسان مدنظر قرار گرفته است...........

 طی چند سال گذشته سرطان خون به دلایل آلاینده‌های محیطی از جمله آلودگی هوا رو به افزایش است چرا که هر چه میزان بنزن در هوا بیشتر شود به این سرطان دامن می‌زند..............

تحلیل ما

متن کامل

 

 

سونامی بیماری‌های غیرواگیردار در کشور

 

معاون وزیر بهداشت گفت: سبک زندگی شهری مردم عامل مهم بیماری‌هاست، مردم تحرک ندارند، غذاهای غیرمفید و بیماری زا می‌خورند، به‌طوری که سونامی بیماری‌های غیرواگیر به کشور ما نیز وارد شده است.

 

علیرضا مصداقی نیا  افزود: خوراک بسیاری از مردم فست‌فود و غذاهای مضر شده است، حتی بسیاری از غذاهای خانگی هم از مواداولیه‌ای که معلوم نیست منشأ آن چیست تهیه می‌شود. به‌منظور آشنایی بیشتر با دلایل بروز بیماری‌های غیرواگیردار و نحوه پیشگیری از بروز آن با دکتر ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر علی گورانی کارشناس بهداشت و مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.

 

دکتر مظهری با تأکید بر اینکه تغذیه ناسالم باعث افزایش موارد ابتلا به بیماری‌های غیرواگیردار در سطح جامعه می‌شود گفت: سونامی بیماری‌های غیرواگیر باعث ایجاد آسیب‌های فراوانی می‌شود. یکی از عوامل شیوع این بیماری‌ها نیز سبک تغذیه نادرست است که خود یکی از عوامل بیماری‌زا محسوب می‌شود، درست غذا نخوردن هم در میان طبقات کم درآمد و پر درآمد رایج است.

 

این متخصص تغذیه در ادامه به فرهنگ جاری مصرف مواد غذایی در کشور اشاره کردو گفت: اما زمانی که مردم به جای رعایت تنوع و تناسب در مواد غذایی‌ای که مصرف می‌کنند به مصرف فست‌فودها روی می‌آورند، طبیعی است که بیماری‌های غیرواگیر در سطح جامعه افزایش پیدا خواهد کرد، میزان مبتلایان به بیماری سرطان زیاد خواهد شد، پرخوری و بی‌برنامگی در غذاخوردن نیز باعث افزایش فشار خون و توده چربی در بدن می‌شود و در نهایت منجر به ابتلای فرد به یک بیماری غیرواگیر دیگر می‌شود.

 

در واقع سخنان معاون وزیر بهداشت مبنی بر وقوع سونامی بیماری‌های غیرواگیر در جامعه کاملا منطبق با واقعیات است. باید مسئله انباشتن شکم از انواع غذاها را به طرز فکر جدیدی تغییر داد؛ طرز فکری که باعث ‌شود فرد از خود بپرسد چه می‌خورم، کی می‌خورم و برای چه می‌خورم؟ در واقع برای از‌بین‌بردن بیماری‌های غیرواگیر در جامعه باید فرهنگسازی‌ کرد.

 

دکتر گورانی کارشناس بهداشت و مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه پیشگیری و درمان بهترین راه کنترل بروز بیماری‌های غیرواگیر است گفت: نظارت بر پارامترهای محیطی به‌منظور کنترل بیماری‌ها جزو اصلی‌ترین سیاست‌های ارتقای سلامت و هم کاهش هزینه‌هاست. برای اینکه تصور این مطلب برایمان ملموس‌تر باشد مثالی می‌زنم.

 

شما یک ماهی را در یک آکواریوم درنظر بگیرید. بسته به اینکه شرایط محیطی این ماهی، نظیر غلظت اکسیژن و مواد غذایی مصرفی وی چگونه است می‌توان تشخیص داد که آیا این ماهی سالم خواهد ماند یا خیر؟ برای تشخیص وضعیت سلامت سایر موجودات زنده هم عواملی نظیر شرایط محیطی سالم و غذای سالم ضروری است. این کارشناس بهداشت محیط سیاست ارتقای سلامت را اینگونه توصیف کرد: اصلی‌ترین سیاستی که اکنون در راستای ارتقای سلامت پیاده می‌شود بهینه‌سازی‌ مصرف و کاهش هزینه‌های درمان است. در سیاستی که در زمینه ارتقای سلامت دنبال می‌شود همچنین پارامترهای محیطی انسان مدنظر قرار گرفته است.

 

در کشورهایی که مبنا روش درمانی است و به امر پیشگیری و بهداشت چندان توجهی نمی‌شود این موارد جنبه شعاری پیدا می‌کند. باید باورمان شود که می‌توان با رعایت موارد کوچک و به ظاهر بی‌اهمیت از هزینه‌های بزرگ‌تر جلوگیری کرد. می‌توان به کاهش موارد بیماری‌های غیرواگیر نیز امیدوار بود. روند زندگی کنونی، در حال سوق دادن مردم به سمت این باور است که واقعا می‌توان با پیشگیری از وقوع فجایع جلوگیری کرد.

 

افزایش سرطان خون به دلیل آلودگی‌ هوا

رشید رمضانی رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت مشغله زیاد و نوع فرهنگ اجتماعی حاکم بر جامعه را از جمله دلایل مراجعه دیرهنگام  به پزشک عنوان کرد و گفت: 16 درصد مردان فشار خون بالا دارند که این فشار خون تبعات خاص خود مانند سکته‌های قلبی، مغزی و بیماریهای کلیوی را در پی دارد. همچنین 20 درصد مردان سیگار می‌کشند که خود زمینه‌ساز بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای ریوی، انواع سرطان و دیابت است.

 

وی با اشاره به اینکه نظام ثبت سرطان در کشور چندین سال است که راه‌اندازی شده افزود: در مردان 10 سرطان بیبشتر بروز می‌کند که سرطان معده رتبه اول و سرطان پروستات رتبه دوم را به خود اختصاص داده است اما سرطان‌های مثانه، روده بزرگ، خون، ریه، دستگاه تنفسی، مری، لنفوم‌ها و دستگاه عصب مرکزی به ترتیب سرطان‌های دیگری هستند که 25 درصد بیشترین سرطان‌ها را در مردان به تشکیل می دهند.

 

رمضانی از اینکه اغلب مردان در مرحله پیشرفته و سوم بیماری مراجعه می‌کنند گفت: سرطان معده بیشترین مرگ‌ومیر را در مردان دارد و طی چند سال گذشته سرطان خون به دلایل آلاینده‌های محیطی از جمله آلودگی هوا رو به افزایش است چرا که هر چه میزان بنزن در هوا بیشتر شود به این سرطان دامن می‌زند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز طرح غربالگری سرطان روده بزرگ در 15 دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد.

 

-------------------------------------

پایان

منبع : همشهری آنلاین + فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۱۲/۴ تعداد بازدیدکنندگان : 4190

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 5735
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 7805
بازدید امسال : 803288
بازدید کل : 37170361

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش