افراد رادیوتراپی شده در معرض سرطان پوست هستند
دلیل کم بودن ابتلا به بیماری ملانوم درایران سبزه و برنزه بودن پوست بیشتر ایرانیهااست که باعث دفاع طبیعی درمقابل نور خورشید است و دوم اینکه از نظر فرهنگی پوشش بدنی زیادی دارند.
عضو هیات مدیره انجمن متخصصین پوست ایران گفت: افرادی که در کودکی به دلیل قارچهای سر رادیوتراپی کردهاند در معرض سرطان پوست قراردارند.
محمد گلشنی با بیان این مطلب گفت: ۳۰، ۴۰ سال پیش دو بیمارستان که درست نیست اسامی آنها را بگویم برای درمان قارچهای سر از روش قدیمی رادیوتراپی یا در حقیقت اشعه درمانی استفاده میکردند وهمین مسئله موجب ابتلای برخی ازاین افراد به سرطان پوست درسنین بالا شده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه از عوارض انجام رادیوتراپی در دوران کودکی احتمال ابتلا به سرطانهای متعدد پوستی در ۶۰سالگی به بالاست که درحال حاضر نمونههایی از آن وجود دارد.
گلشنی در ادامه به عوامل دیگر ابتلا به سرطان پوست اشاره کرد و افزود: نور آفتاب، دود سیگار، و طاسی سراز عواملی است که منجر به سرطان پوست میشود.
این متخصص پوست تصریح كرد: کارگران ساختمانی، باغبانان و دریانوردان به دلیل قرارگرفتن درمقابل نور آفتاب، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.
به گفته گلشنی آلودگی هوا اگر چه تقسیم سلولی را تحت تاثیر قرار میدهد اما جزو فاکتورهای با تاثیر زیاد در بوجود آمدن سرطان پوست نیست.
عضو هیات مدیره انجمن پوست ایران، سرطان پوست را قابل درمان و نه کشنده عنوان کرد و افزود: سرطانهای شایع در کشور BCC و SCCاست.
وی این دو نوع سرطان شایع را قابل درمان دانست و افزود: سرطان ملانوم یا خال تنها سرطان پوستی است که خیلی خطرناک است که البته خوشبختانه در ایران تعداد ابتلایان به این بیماری زیاد نیست.
گلشنی افزود: دلیل کم بودن ابتلا به بیماری ملانوم درایران سبزه و برنزه بودن پوست بیشتر ایرانی هااست که باعث دفاع طبیعی درمقابل نور خورشید است و دوم اینکه از نظر فرهنگی پوشش بدنی زیادی دارند.
-----------------------------------
پایان