افزوده شدن 500 تخت به بیمارستانهای گیلان
استاندار گیلان از اضافه شدن 500 تخت به تختهای بیمارستانهای استان در سال جاری خبر داد.
کیهان هاشمنیا با بیان اینکه شاخص امید به زندگی در گیلان 2.5 سال بیشتر از میانگین کشور است، افزود: استفاده نکردن از برخی غذاها میتواند موجب افزایش امید به زندگی شود.
هاشمنیا از اضافه شدن 500 تخت به تختهای بیمارستانهای گیلان تا پایان تیر ماه جاری خبر داد و گفت: با اضافه شدن این تعداد تخت، تعداد تختهای فعال بیمارستانهای گیلان به بیش از چهار هزار و 750 تخت میرسد.
وی متوسط تعداد تختهای بیمارستانی فعال در کشور نسبت به انسان را یک تخت برای هزار و 200 نفر عنوان کرد و گفت: اکنون در گیلان برای 800 نفر انسان یک تخت بیمارستانی فعال وجود دارد.
هاشمنیا متوسط تعداد تختهای بیمارستانی فعال نسبت به انسان در کشورهای اروپایی را یک به 600 نفر دانست و تصریح کرد: تا پیش از پایان دولت دهم با افتتاح تختهای جدید بیمارستانی، به ازای هر 500 نفر یک تخت بیمارستانی فعال در گیلان وجود خواهد داشت.
وی دانشگاه علوم پزشکی گیلان را جزو دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور دانست و یادآور شد: در زمینه تجهیزات پزشکی در گیلان انقلاب بزرگی رخ داده است.
افتتاح 5 بیمارستان در گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بهرهبرداری پنج بیمارستان استان تا تابستان سال جاری خبر داد.
حسن بهبودی با اشاره به اینکه مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در سالهای اخیر به صورت قابل توجهی کاهش یافته است، تصریح کرد: پیش از انقلاب اسلامی از هر یکهزار کودک زیر پنج سال بیش از 100 نفر فوت میکردند که این آمار در سال گذشته به 14 کودک رسیده است
وی میزان مرگ و میر مادران در زمان زایمان در کشورهای در حال توسعه را 80 مرگ در 100 هزار زایمان عنوان کرد و گفت: در گیلان این میزان حدود 12 مرگ در 100 هزار زایمان است.
بهبودی با بیان اینکه در سال 84 تنها چهار دانشکده پزشکی در گیلان مشغول فعالیت بودند، افزود: اکنون هشت دانشکده پزشکی در استان مشغول فعالیت هستند.
وی تعداد مقالات علمی چاپ شده در مجلات داخلی و خارجی توسط محققان گیلانی در سال 84 را تنها 54 مقاله عنوان کرد و گفت: در سال گذشته این تعداد به حدود 200 مقاله چاپ شده رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تصریح بر اینکه شاخصهای پیشبیمارستانی در سال جاری نسبت به سال 84 حدود صد درصد افزایش یافته است، یادآور شد: میانگین رسیدن آمبولانسهای اورژانس به محل وقوع حادثه حدود 12 دقیقه کاهش یافته است.
وی موضوع اقتصاد درمان و سلامت را دارای ظرفیت بسیار خوبی برای درآمدزایی کشور دانست و متذکر شد: نیروی انسانی توانمند برای رسیدن به این هدف در کشور وجود دارد.
بهبودی درباره ساخت 13 بیمارستان دولتی و دو بیمارستان خصوصی در گیلان، اذعان کرد: از این تعداد تاکنون چهار بیمارستان افتتاح شده و پنج بیمارستان دیگر تا پایان تابستان امسال به بهرهبرداری میرسند.
وی از شرکتهای بیمه خواست تا مطالبات بخشهای درمانی را پرداخت کنند.
این مسئول با بیان اینکه امسال سند سایت دانشگاهی لاکان رشت نهایی میشود، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان از نظر ملاکهای وزارت بهداشت جزو دانشگاههای برتر کشور است.
معرفی کوتاه هریک از پروژه های بیمارستانی گیلان
افتتاح بیمارستان های املش، سیاهکل و رودبار تا پایان اردیبهشت ماه امسال و همچنین افتتاح بیمارستان های آستارا، 17 شهریور اطفال رشت و شفت در خرداد امسال و بیمارستان لاهیجان نیز تا اواسط شهریور ماه امسال از جمله طرح های مهر ماندگار در گیلان است.
عملیات احداث یا بهسازی و یا توسعه اماکن در بیمارستان ولیعصر(عج) رودبار ، بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان املش، بیمارستان 32 تختخوابی سیاهکل و بیمارستان 17 شهریور رشت از جمله طرح های مهر ماندگار است که دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان پیگیر تکمیل آنهاست.
بیمارستان 100 تختخوابی آستارا و 32 تختخوابی شفت از دیگر طرح ها در حوزه بهداشت و درمان در استان گیلان است که اداره مسکن و شهرسازی این استان مجری آنهاست.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان در رابطه با این طرح ها به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه ساختمان بیمارستان ولیعصر (عج) رودبار از سال 86 آغاز شده و بر اساس آخرین گزارش ها با دو هزار و 590 مترمربع زیربنا تاکنون با صرف هزینه بیش از 30 میلیارد ریال، 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ˈمحمدتقی آشوبیˈ افزود: بیمارستان رودبار بعد از زلزله سال 69 تخریب شده بود که بیمارستانی با سازه چوبی از سوی ارتش آلمان در رودبار جایگزین آن شده بود.
وی خاطر نشان کرد: این بیمارستان با سازه چوبی فاز به فاز جمع آوری شده که با توجه به نیاز منطقه برای ساخت بیمارستانی با عنوان ولیعصر در رودبار اقدام شد و جزو پروژه های مهر ماندگار قرار گرفت.
آشوبی بیمارستان 32 تختخوابی املش را از دیگر پروژه های مهر ماندگار در حوزه بهداشت و درمان در گیلان ذکر کرد و گفت: ساخت این بیمارستان نیز از 20 اسفند سال 86 آغاز شده است.
وی یادآور شد: بیمارستان یاد شده در زمینی با زیربنای سه هزار و 124 مترمربع در حال ساخت است که 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان بیان داشت: تاکنون بیش از 29 میلیارد ریال برای ساخت این بیمارستان هزینه شده است.
وی ادامه داد: ساخت بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان سیاهکل به عنوان دیگر پروژه حوزه بهداشت و درمان در گیلان در زمینی با سه هزار و 124 مترمربع زیربنا نیز از سال 86 آغاز شده است.
آشوبی با بیان اینکه بیمارستان سیاهکل نیز تاکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، یادآور شد: برای ساخت این بیمارستان تاکنون بیش از 29 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اضافه کرد: تاریخ اتمام هر سه پروژه یاد شده سال جاری در نظر گرفته شده که تحقق این مهم نیاز به تامین اعتبار دارد.
وی به آغاز ساخت بیمارستان 17 شهریور به عنوان دیگر پروژه مهر ماندگار از سال 86 اشاره و بیان کرد: این بیمارستان نیز در 9 هزار و 800 مترمربع زیربنا در حال ساخت است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان با بیان اینکه فاز اول این بیمارستان به پایان رسیده است ، افزود:فاز دوم نیز در مرحله نازک کاری است .
وی با اشاره به بیمارستان آستارا و شفت به عنوان دیگر پروژه های مهر ماندگار در بهداشت و سلامت گیلان گفت: مسکن و شهرسازی مجری ساخت این بیمارستان هاست.
وی ادامه داد: ساخت بیمارستان 100 تختخوابی آستارا با 12 هزار و 500 مترمربع زیربنا از سال 88 آغاز شده و تاکنون بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی بیان داشت: بیمارستان 32 تختخوابی شفت نیز با سه هزار و 300 مترمربع زیربنا تاکنون از 95 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
آشوبی ساخت این بیمارستان ها را بسیار مهم و ارزشمند دانست و یادآور شد: این پروژه ها اقدامی موثر برای توسعه استان و توجه به درمان و سلامت مردم است.
-------------------------------------
پایان