80 درصد بیمارستانهای پایتخت در زلزله خطرناکند
مقاوم سازی بیهوده است
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت دولت نهم معتقد است که 80 درصد بیمارستانهای تهران فرسوده و قدیمی هستند و در مقابل زلزله نمی توانند مامن و پناهگاه مصدومین احتمالی باشند.
دکتر رحمت اله حافظی کاندیدای پیروز شورای چهارم شهر تهران به اولویتهای پارلمان شهری برای برون رفت پایتخت از مشکلاتی که پیش رو دارد، اشاره کرد و اظهارداشت: اگر زمین لرزه ای در شهر تهران رخ دهد، 80 درصد بیمارستانهای پایتخت نخواهند توانست هیچ خدمتی به مصدومین احتمالی زلزله ارائه بدهند.
وی با تاکید بر اینکه بیمارستانها باید مامن مصدومین باشند، تصریح کرد: متاسفانه مراکز درمانی فرسوده در هنگام وقوع زلزله نمی توانند هیچ خدمتی ارائه کنند و خودشان نیز مشکل آفرین می شوند.
این کاندیدای پیروز شورای چهارم شهر تهران در ارتباط با راهکاری برای نوسازی بیمارستانهای فرسوده پایتخت، گفت: با توجه به محدودیت منابع دولت، باید به سمتی حرکت کنیم که با استفاده از مشارکت بخش غیردولتی، در زمینهای ملکی بیمارستانهای موجود، پروژه های جایگزین را پیش بینی کنیم.
حافظی با اشاره به محدودیت منابع دولتی در احداث بیمارستانهای جدید، افزود: مقاوم سازی بیمارستانها کار غیرمعقول و غیرمنطقی است و زمان بسیار طولانی تری نسبت به اجرای پروژه های جدید به خودش اختصاص می دهد.
معاون وزارت بهداشت دوران دکتر لنکرانی، با بیان این مطلب که هزینه های مقاوم سازی بیمارستانهای فرسوده و قدیمی چیزی در حدود 30 تا 40 بیشتر از ساخت بیمارستان جدید است، تاکید کرد: مقاوم سازی بیمارستانها در چارچوب و اسکلت بیمارستانی که 50 سال پیش بنا شده است، اجرای استانداردهای جدید و به روز را غیرممکن می سازد.
وی ادامه داد: به نظر می آید جایگزین ساختن بیمارستانهای جدید مقرون به صرفه تر باشد و در زمان کوتاهتر و هزینه کمتر و بر اساس استانداردهای قابل احداث، انجام شود.
حافظی با اشاره به آمادگی بخش غیردولتی برای احداث بیمارستانهای جدید، اظهارداشت: می شود در تعامل با بخش غیردولتی، جایگزین بیمارستانهای فرسوده را در مدت 3 الی 4 سال مدیریت کرد.
وی در ادامه به مقوله ترافیک به عنوان یکی دیگر از موضوعات مرتبط با سلامت شهروندان اشاره کرد و گفت: ترافیک، در ارتباط مستقیم با سلامت شهروندان است. برای برون رفت از مشکلات و چالشهای ترافیکی، اهل فن و متخصصین باید به ارائه راهکارهای جامع و اجرایی بپردازند اما تا آن زمان، می توان با اجرای برخی برنامه های مقطعی و کوتاه مدت، عوارض مشکلات ترافیکی را به حداقل رساند.
این کاندیدای پیروز شورای چهارم به ضرورت حضور اورژانس در صحنه های تصادف اشاره کرد و افزود: وقتی تصادفی در نقطه ای از شهر تهران رخ می دهد، ترافیک به عنوان یک مانع و سد بزرگ تلقی می شود و راه دسترسی را می بندد. به نظر می رسد مسیر جایگزین را این امر پیش بینی کرد. به طوریکه از ناوگان موتورلانس( موتور آمبولانس) و تکنسین مجرب در کوتاهترین زمان ممکن با تجهیزات کامل بالای سر مصدوم برسد. این اقدام باعث می شود، زمان طلایی در تصادفات از دست نرود.
حافظی تاکید کرد: به نظر می رسد برای شهر تهران با این وسعت و معضلات ترافیکی که دارد، فعلا این راهکار جایگزین خوبی باشد.
معاون وزیر بهداشت دولت نهم، توسعه همگانی را مورد توجه و تاکید قرار داد و گفت: برای اینکه این حرکت به یک فرهنگ تبدیل شود، باید مشوق هایی در نظر بگیریم که مردم را صبح جمعه از منزل خارج کند
----------------------
پایان